frosttåke
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-01 22:11:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-11-02 16:41:13
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 70-200mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetISO 320
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_495270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger-Lise S.
Et fint bilde med god stemning. Jeg liker komposisjonen du har valgt. Tåka gjør mye for stemningen. Egentlig fint i begge versjoner, men jeg syns fyret gjør mye for bildet og velger derfor v1.

Hilsen Inger-Lise
Ole Christian S.
Komposisjonen virker gjennomtenkt her, og fungerer for meg. Elve(bredden) leder meg innover i bildet, og sivet nede til høyre er brukbart skarpt og fremtredende, akkurat der det skal være. Og så gjentas sivet/gresstrående innover i bidlet med avtagende styrke og størrelse. Alt dette er med på å skape den dimensjonen som et bilde i utgangspunktet mangler, nemlig dybde og perspektiv.

Jeg ville gjerne sett bildet litt tettere og bedre beskåret. Ville først og fremst beskjært det i toppen nærmere ned mot fyrlykten, og på venstresiden ganske nært inn til fyrlykten. På høyresiden kunne du beskjært inntil den gule stenen forsvinner, den forstyrrer litt. Prøvde dette bildet ditt her, og det funker mye bedre i mine øyne.

Personlig kunne jeg sett hele bildet enda litt skarpere.

Om du har Photoshop så prøv dette på den størrelsen du legger ut: Lag en kopi av layeret, kjør så filter High Pass, styrke 0,3 på det øverste layeret, sett så blend mode til "linear light", og sett opacity til 75%-100%.

Ellers er fargene og stemningen med disen veldig behagelig. Et veldig bra bilde synes jeg dette er, men med enkle grep får du det til å virkelig stå frem!!

Mvh.
Ole Christian
Ole Christian S.
Og fargeverjonen var klart best i mine øyne.

OCS
Anna K.
Tusen takk for tilbakemelding Inger-Lise og Ole Christian!

OC - jeg skal gjerne prøve din "oppskrift" senere i dag! takk for den! :-)

Hilsen Anna
ketil g.
Her blir det orginalen for meg. Fin bevegelsesuskarphet fram til fyret som tross sin duse framtoning er et blikkfang.
Finner lite å forbedre her.

ketil
Avsluttet .
Jeg synes dette var veldig bra. Komposisjon er topp, og det er fin dybde i bildet. Jeg finner ingen historie her, og tolker din hensikt å skape en estetisk opplevelse og der synes jeg du har lykkes godt. Jeg synes bildet balanserer bra, og fyret og stråene som stikker opp til høyre harmonerer godt i mine øyne. Himmelen er jevn og rolig, og tåken/frostrøyken bringer viktig stemning til bildet.

Teknisk synes jeg dette er strålende. Jeg liker hvor du har plassert fokuspunktet, og at dybdeskarpheten er liten. Jeg savner ikke høyere skarphet her. Toneomfang, kontraster og fargemetning synes tilnærmet perfekt. Av versjonene dine synes jeg utsnittet er best i versjon to.

Jeg synes orginalen er vellyket, men holder nok likevel en liten knapp på varianten i svart/hvitt. Jeg synes motivet godt kler den tidløsheten jeg forbinder med svart/hvitt. Svart/hvitt-varianten gir meg også en bedre følelse. Orginalen utstråler kulde, mens svart/hvitt-utgaven i større grad gir meg ro, og ikke den kalde og hutrende følelsen.

Mvh Jens :-)
Anna K.
Takk for kommentar Kjetil og Jens!

Ole Christian jeg fikk ikke det til og ga opp... :-)

Hilsen Anna
Espen S.
Synes utsnittet i versjon 3 var best. Fin balanse og bevegelse innover i bildet, med fyrlyset og stråene som ytterpunkter som kommuniserer med hverandre. Flotte farger og fin bruk av dybdeskarphet.

mvh
Espen
Ole Christian S.
V3 ble bedre ja!! - Enig med Espen!

Nydelig bilde,fotofaglig bra levert!

Ole C.
Per Einar G.
Jeg holder en knapp på orginalen her, fargemettning er 100% og detaljene i sjøkanten med fargenyansene i stråene blir et flott blikkfang samtidig som tåken leder oss inn mot fyret og det hele blir komplett. S/H versjonen likte jeg også men det var fargenyansene i gress & strå som gjorde at valget falt på orginalen.
God komposisjon og ikke noe kritikk fra min side.

Mvh
Per E.
Anna K.
Takk for hyggeleg og konstruktiv kritikk!

Mvh Anna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu