Spettejakta er i gang!
Dere hakkespettvenner som har fulgt Majoren og slekta hans, husker kanskje at vi som lever sammen med dem plages av angrep på hus og låve.
Vår nymalte røde låve er nå gjennomhullet på et hjørne. Naboen har måtte sette opp nye vindskier i sommer etter angrep. Spetten hadde hakket gjennom vindskia og inn på taket flere steder. Naboen over har også måtte bestillt snekker for reperasjon på hjørnekasser, tak og vindskier. Nå har naboen over der også meldt om skade på hjørnekasser. Det kan hende at historien slutter her, for denne naboen er fuglejeger. Vi har bestemt at nå er det nok og den/de hakkende fuglene må forvises til de evige jaktmarker.
Håper det ikke er Majoren som har stellt i stand dette her. Det er mange hakkespetter på området. Håper det er et eksemplar som er den skyldige så det ikke blir utrydding av de flotte fuglene. Jeg liker dem jo egentlig.
Bildet er av fru Major som var kjapt nedom foringsplassen her en dag. Var så rask at fikk ikke med hele fuglen. Hakkespettene holder seg unna fastfood enda og holder seg i skogen - når de ikke hakker hus.
Bildet inngår i albumet Fugler og dyr sett fra ''bua''. - Sommeren 08 lagde jeg meg foringsplass bak lekestua. Skar hull i veggen og fikk en flott plass for studie og fotografering av fugler og dyr.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S Nikkor 70-300VR
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger147
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344226} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ole Petter .

Hei dette ble ett fint og nært og skarpt portrett av spetten fin bakgrunn for fram godt det hvite i spetten. Har den satt på solsikefrø oppe på nebbet for dempe av litt for hakkingen ? da blir det kanskje ikke flere hull i vegger da :-D
Mvh Ole Petter
Odd E. k.

Hei Ann-Kristin!

Et nært bilde av flaggspetten på matjakt. Skarpheten sitter ikke helt som den skal for at dette skal bli et fint portrett av fuglen, samt at fargene må justeres på nytt (er noe streng nå). Mulig dårlig lys er medvirkende til dette. Ikke lett dette når den er så uryddig i fjærdrakten, men mulig du har croopet noe i tillegg. Brennvidden er som du oppgir 300 mm, da en mindre kroping kan innhente noe av skarpheten til fuglen. Flott fanget alikevell Ann Kristin.

Ha en fortsatt fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
stein ola h.

Hei.

Husk at det ikke er lov å skyte Hakkespetter uten fellingstilatelse fra kommunen,Søknaden må behandlast etter ”Forskrift om felling av viltarter som gjør skade eller som
vesentlig reduserer andre viltarters reproduksjon”

mvh stein ola
Hans-Jørgen H.

Go kvellen oppi Østerdalsstuggu!

Holder du deg i stuggu sammen med gubben og fyrer i ovnen, eller sitter du natta over og halvsover i leikestua med håp om at mår, rev eller grevlingfanten skal dukke opp?

Huttetu for noen tilstander....
Sannelig har fru Major vært frempå og nappa solsikke, halvmøkkede og uflidd som vanlig.
Ta notis av Stein Ola sin kommentar og advar naboene om å gjøre noe overilet.
Går flere historier og sagn om hakkespetter som har kommet mangedobbelt tilbake om en av slekta utryddes og lagt hus i ruiner over tid.....

Kuler og krutt løser ikke problemet, her må andre tiltak til.
Et fint nærportrett, men litt uskarpt.
Avventer dramaet oppi Elverum......................

Gute hælja!
Tyrin.

elin a.

Her har du fått sjefen på besøk igjen ja.
Ja de kan ødelegge mye disse vakre fuglene.
Du er tett på her.
Strålende helg.
elin
Ann Kristin S.

Hei til alle hakkespettforkjempere
Om naboen har tenkt å søke kommunen om tillatelse eller ei vet jeg ikke. Vet ikke hvor mange individer som finnes her, men har 4 på tomta mi - og går en videre inn i skogen hakkes det over alt. Den er ikke akkurat utryddningstruet her i strøket.

Takk for mange meldinger.
Odd: Takk for konstruktiv tilbakemelding.Fuglen kom så brått på, så rakk ikke få ned brennvidden. Har ellers kjempeproblemer med skarphet på utlagte bilder på nydotten. Ser bra ut hos meg - og dårlig her. Gir snart opp!
Hans-Jørgen: Ingen budag i dag. Regn og kulde frister ikke til annet enn på sofaen under pleddet mitt. Snø i traktene rundt her i dag.

God helg videre til dere.
Mvh Ann Kristin
Egil S.

Har en hel skokk av dem helt inntil husveggene hele høsten og vinteren gjennom. De forsyner seg både av meisboller og solsikkefrø, og ellers alle andre godbiter jeg legger ut.
Ennå har de ikke så godt som sett på husveggene hverken hos meg eller naboene.
Du må bare si til dem at slik gjør man bare ikke...
Flott portrett av denne spetten.
Ved evt. fellingsløyve, se til at det er den skyldige som blir tatt.
Ha en flott søndag!

Egil
Avsluttet .

Nei du gir ikke opp Ann Kristin. Iblant må det skytes ifra hofta, og treffet blir ikke like bra siden du ikke får tid til justeringer.
Så, dette er dyktig gjort, selv om også mine trette øyne ser at lyset ikke er det beste.
Synes nå skarpheten er upåklagelig, men, lyset gir litt hardt ifra seg på de hvite partiene, spesielt på hode og litt på siden der hvor lyset kommer fra. Det hvite på brystkassen tegner bra, og en ser tydelig hvor fokuset ligger, rett under nebbet og opp til øynene, men igjen ødelegger lyset det hvite partiet på bakhodet.
Uflidd, husk kam Ann Kristin:)
Jeg er glad for å slippe slike problemer, men misunner deg likevel for å ha slike pene fugler i området, en fugl som ikke ses så ofte her på Jæren kan jeg nok bekrefte.

Om ikke dette var helt perfekt, kan jeg ikke se at bildene dine har blitt dårligere etter omleggelsen??

mvh arild
Ann Kristin S.

Hei Egil og Arild
Egil: her forer vi også - hver dag, men spettene holder seg i skogen da de ikke sitter på en husvegg. De er ikke interessert i utlagt mat i hele tatt. Håper det er en som er hushakker slik at den skyldige blir tatt og bare han.
Arild: Jeg sender gjerne en skokk hakkere til Jæren, - bytter gjerne med litt havbrus og måkesang...

Tusen takk for oppløftende hisener fra dere begge.
Mvh Ann Kristin

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu