sommerfugl III
De er vakre disse vimsete skapningene. Denne her hadde svært så dekorativ fjærdrakt.

FULLSKJERM ANBEFALES
OK. Fine farger, mangler litt på dybdeskarpheten, men ganske skarpt foran.
Bildet inngår i albumet Sommer - Sommerfarger - sommersol - sommerregn - sommerminner - sommergleder =)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-29 23:05:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400 D
  • Canon Macro Lens EF-S60mm 1:2.8 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Stig Børre E.

Fint dempet lys og fine toner, bakgrunnen faller godt i smak. Komposisjonen er litt rett på, og virker litt ubalansert. Ser at sommerfuglen er skarp i visse partier, men jeg syns at fokus burde vært på hodet. :-)

StigB
Roy Arne K.

Jeg synes komposisjonen er ok, men for meg så blir det vel mye uskarphet. Fargene i bakgrunnen synes jeg harmonerer veldig fint, men den fremste delen av blomsten forstyrrer veldig mye (dette er min mening)

Ha en god foto-sommer.
Mvh. rak
Carsten A.

Greit nok, uskarphet i hodet er alt påpekt. Rent billedmessig er negativt rom med høyt lysnivå og postivt rom med lavt nivå (og dertil svak toneseparasjon) ikke det som tiltaler meg mest. Uansett er en blå og en nesten hvit lysflekk i bildets høyre kant svært distraherende, og av hensyn til bildets balanse hadde det også vært best med en beskjæring inn fra høyre nesten frem til insektets høyre side (i bildet).

Den noe for svake toneseparasjonen og for lave mikrokontrasten i sommerfuglen kan bedres med såkalt ''utradisjonell'' bruk av USM, f.eks.: A:30, R: 30, T: 0 (for norsk PS står A for amount, norsk mengde).

MVH CA
Liv F. D.

Mange takk for kommentarer fra dere; Stig Børre, Roy Arne og Carsten.
Veldig fint at dere ville gi kritikk av bildet.

Jeg ser jo det i ettertid at bildet ikke var allveden teknisk. Det som jeg likte her var vel de fine fargene. Jeg la ikke dette bildet ut som makrobilde selv om jeg brukte makrolinse, men som et sommerbilde.

Har litt vanskelig for å forstå hva du mener rent teknisk Carsten, men om jeg forstår deg rett ble det for rotete bakgrunn med lyse og mørke flelt. Jeg er ikke så god på tekniske begrep, men lekter gjerne litt i PS. Skal forsøke å sette meg litt mer inn i fototerminologien når jeg får bedre tid.

At sommerfuglen ikke er klar over det hele får jeg ikke gjort så mye med, men jeg skal forsøke med en ny og bedre versjon.

Mvh
Liv '')
Carsten A.

Postivt og negativt rom: Rent billedmessig er mørkt hovedmotiv (positivt rom) ikke så enkelt sammen med lys bakgrunn (negativt rom), det inntrykk som skapes er vanligvis at det som er mørkt fremstår mindre tydelig.

Rent teknisk er også en slik situasjon mindre enkel mht. til eksponering, den blir et kompromiss, man kan ikke konsentrere seg om optimal eksponering for hovedmotivet alene. Ytterligere foreligger det da en slags motlyssituasjon, en svært lys bakgrunn kan gi en viss overstråling (hva det innebærer avhenger mye av kvaliteten på det aktuelle objektivet), som bidrar til dårlig toneseparasjon (dårlig skille mellom tonene i de mørkepartiene). Mikrokontrast (eller lokalkontrast) sikter til toneforskjeller mellom mellom meget små detaljer.

Ellers er det nok skarphet og ikke mangel på dybbeskarphet som er problemet her. Her kan det være spørsmål om du ut fra et ønske om dybbeskarphet (som jeg setter spørsmålstegn ved) har ofret for mye på lukkertid og dermed ikke har oppnådd skarphet i det hele tatt. Det er jo slik ved slike næropptak får man ganske enkelt ikke noe særlig dybbeskarphet uansett hvor mye man blender ned. Jeg satser for min del på skikkelig lukkertid (en som gir tilstrekkelig skarphet), så må man satse på opptaksvinkel når det gjelder god skarphet over opptaket. Med opptaksvinkel sikter jeg da til at man gjør opptak fra en vinkel hvor mesteparten (helst) av objektet er såvidt mulig i ett -1- plan.

MVH CA
Liv F. D.

Hei Carsten.
Tusen ganger takk for at du tok deg tid til å forklare meg hva du mente. Det var kjempefint og godt forklart. Her fikk jeg noe å tenke på neste gang jeg går ut med kamera.

Ha en vakker julikveld!

mvh
Liv '')
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu