Bildet inngår i albumet Livet i Kolonihaven - I Kolonihaven Fjordglimt i Struer ved Limfjorden zzzzummer det av liv hos Dorte, Lau og Thor...
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde84mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/640s
  • ja
  • AnnetISO-64
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Enkelt fint makrobilde.
Kanksje litt trangt men fine farger og skarpheten er også bra etter hva jeg kan se.
Hilsen Tone!
Tor Inge O.

Tror fokuspunktet sitter litt langt bak, den bakerste vingen er sylskarp mens hode mangler litt skarphet. Synes også at det forstyrrer at vinge i forkant som tross alt dominerer er mørk og uskarp.
Anne-Lise S.

Takk, Tone! :-)
Tor Inge: Takker! :-) Ja, fokuspunktet ligger på bakre vinges fremre kan mot hodet, der hodet også er så godt som i fokus. Dette for å fremheve mønsteret på vingens fremside, og dernest hode med disse fascinerende øynene. Vingens bakside er mørk og med gode detaljer her. Den er imidlertid ikke det viktigste i biofotoet, og dermed mer ute av fokus. Det var mine tanker bak det tekniske da jeg foreviget sommerfuglen. Ser det ikke fungerer for deg.

Er det andre som mener jeg burde valgt annerledes?

Anne-Lise
John H.

Hei
Liker fokuspunktet du har valgt. Fint lys og sterke ( litt sterke?) farger. Både utsnitt og beskjæring er passe i mine øyne.
John
Anne-Lise S.

Hei John! Fargene er reelle på sommerfuglen, men jeg dempet dem noe på sommerfuglblomsten. Takk for dine tanker om fokuspunkt! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Krispe farger og god skarphet Anne-Lise er min mening.
Et godt valg med blitz da du får fra mer av det mørke på sommerfuglen
og frisker opp blomstene.
Det blir som med eller uten lys ved undervannseksponering.
Brah jobba med hilsen fra Eivind 8~))
Hilda Hol E.

Hei Anne-Lise.

Et nydelig sommerfuglbilde med fine, klare farger, og fin rolig bakgrunn som fremhever macro-motivet. Skal tro hva slags blomst dette er?
Har ikke sett denne sorten sommerfugl eller blomst her.

mvh Hilda.
Anne-Lise S.

Eivind: Takk skal du ha! Ja, her var blitz absolutt nødvendig for å få frem tegningene på den mørkere baksiden av dagsommerfuglen! :-)
Hilda: Dette er en såkalt sommerfuglblomst med fristende nektar for et uttall av sommerfugler. Fotografiet er tatt i Danmark i Lau og Dorte sin kolonihave ved Limfjorden, men blomsten finnes også her i landet. Sommerfuglen er en såkalt Dagpåfugløye. Den er å finne så langt nord som Jotunheimen. Sommerfuglen tilhører flikvingene, og er helt unik. Det finnes ingen sommerfugler som ligner akkurat denne. Dagpåfugløye har rødbrune vinger med nyanser av blått, svart, gult og hvitt, og fire store øyeflekker som den viser frem om den blir truet av rovdyr. Den kan faktisk også lage en hvesende lyd ved å gnisse vingene mot hverandre dersom den blir forstyrret. Undersiden av vingene er mørk brun med grove tegninger, og er en slående kontrast til oversiden, noe jeg har forsøkt å få frem her. Størrelsen er opptil 60 mm, og flygetiden er fra mars - september. Ingen andre arter ligner denne, så den kan ikke forveksles. Håper dette ga deg noen svar, Hilda! :-) Tusen takk for tilbakemeldingen, og for at du stilte spørsmål. Jeg burde selvfølgelig ha skrevet dette under selve bildet! :-)

Anne-Lise
Bjørn F.

Hei hei,
Fint bilde med artig vinkel på motivet.Flotte øyne på sommerfuglen. synes kanskje det ser litt `hardt`ut i fargen.. har du skarpet det opp kanskje?

Mvh Bjørn
Liv F. D.

Hei Anne-Lise
Denne her var kjempefin. Skarp så det holder, nydelige farger og god komp.

mvh
Liv '')
Anne-Lise S.

Bjørn: Her er fargene reelle. Jeg har kun dempet fargen på blomsten. Det er morgensollys som kommer inn fra høyre, og det fremhever nok fargen noe. Samtidig var himmelen lyst blå, som du ser, og det bidrar nok også. Har ikke gjort noe med fargen på sommerfuglen, men interessant at du spør! :-)
Liv: Takk for det! :-) Den virret omkring på blomsten, men satt ''i ro'' små perioder av gangen da den ''viftet'' med vingene og sugde nektar, så jeg fikk festet den i et øyeblikk da både frem- og bakside av vingene var synlige for å få frem begge deler! :-)

Anne-Lise
Håvard S.

God kveld Anne-Lise!

Skikkelig diamantøye på sommerfuglen der det glitrer som bare det.
Flott øye på vingen også, som kanskje er til å skremme bort fiender...
Den har funnet seg en skikkelig deilig plass å være på ser det ut som:)

Ha en flott søndag og uke som kommer!

Mvh. HåvardS
Avsluttet .

Hei Anne-Lise
Jeg forstår valget ditt i den tekniske delen. Men tross det er det litt rart i farver og struktur. Tror du har fått frem for mye rett og slett?
De er jo så ustyrlige også disse fotomodellene. Jeg synes du har valgt ditt fokusplan med omhu, det er liksom detaljene oppå vingen som jo er interessant. Men jeg er litt usikker på om blitzen har gjort mer skade en godt. Tror heller jeg ville sett undersiden på den nærmeste vingen noe mørkere; uten de små og mange farveplettene og små lysglimt som minner om pixelrering. Den bakre vingen har også fått føle blitzen's lys i kanten, hvor gjennskinnet er ganske hardt.
Slutning: Når jeg først så bildet, tenkte jeg for mye USM, for svære kontraster, og blomstene glitrer det formelig i. Men jeg har lest hva du har skrevet.

Beklager, dette er ikke så bra synes jeg:( Nå var jeg dønn ærlig! Og jeg liker å oppføre meg ærlig.
Håper du ikke blir sint på meg nå:)

mvh arild
Odd E. k.

Hei i natten Anne-Lise!

En flott fanget sommerfugl, der du har et flott fokus på hele insektet. Liker godt fotovinkelen bort på sommerfuglen, der du fint får med hele insektet og deler av blomsten. Bra skarphet både på over-og undersiden av vingen. Lett for å si at undersiden er uskarp, men tegningene og fargene kan lett mistolkes til å tro at den mørke undersiden er uskarpt, noe ikke dette er. Mulig du kunne lysnet opp bildet noe, da undersiden har kommert tydeligere frem i farge og struktur. Noe mer luft foran sommerfuglen er også ønskelig, dette for å ikke midtstille motivet. Bakgrunnsfargen er flott og fremmer hovedmotivet godt. Bra fanget Anne-Lise!

Mvh

Odd E.
Anne Kari Berg K.

Nydelig. Sommerfugl på budleia (sommerfuglbusk). Jeg plantet en slik i hagen i fjor, og har sett opptil åtte sommerfugler på busken.


AK
Inge S.

Hei.
En lekker sommerfugl og godt fanget.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Her er det interessant lesning! :-) Tusen takk for enhver kommentar. Alle ord tas med videre inn i denne spennende verdenen av motiver! :-)

Anne-Lise

Ha en flott tirsdag videre! :-)
Mia Marie W. P.

Kjempeflott Anne-Lise..
Skarpt pg nydelige farger du har fått frem..
Og så de fine ''antennene'' da,, he he, nesten litt morsomme de,,
Hilsen Mia
Anne-Lise S.

:-) Hyggelig! :-) Takk for det, Mia! :-)

Anne-Lise
Knut R.

Hei Anne/Lise!
Skulle trodd at jeg hadde sett dette bildet p[ dine sider, men det har jeg ikke. Her har vi tenkt ganske s[ likt. Ditt var veldig bra!

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu