Naust
Naust i Farsund.
Synes dette motivet har flere muligheter. Leter etter mulighetene. Noen som har tips?
Bildet inngår i albumet Sørlandet - Motiver fra ulike steder på Sørlandet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-30 17:50:14
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-30 21:28:29
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-08-30 21:28:41
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-08-30 21:30:36
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2006-08-30 23:13:11
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetGrayscale. Skarpa venstre del, og blura derfra og utover til høyre. Høyna levels og kontrast. Croppa en del.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger288
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Sverre H. S.

Uskarpheten som trer inn så tidlig er provoserende på en måte som fanger. Ganske tydelig for meg at dette er gjort i etterbehandling, men jeg tror jeg liker det. Underlige naust også, et motiv som fanger. Forfallet har laget en uregelmessighet som spiller fint opp mot det stramme i ''arkitekturen''.

Bildet gikk ikke heelt hjem hos meg. Prøvde å beskjære det på egen maskin, kuttet vekk høyre ende, fra der dørene mangler, eller litt lenger ut. Da satt bildet mye mer for meg. Det er kanskje noe med at forgrunn og ''uendelighets''-bakgrunn konkurrerer litt mye om oppmerksomheten slik bildet er nå, etter min smak.

Men stilig dette!
Anne-Lise S.

Croppet litt etter tipset ditt jeg, Sverre! Så kan jeg jo få høre hva andre synes også, om begge versjonene. Slike uendelighetsmotiver... Passer det til et slikt motiv som dette, eller?

Anne-Lise
Åsmund I.

Jeg likte det. Det er noe med det store uskarpe området som samtidig er irriterende og tiltalende. Spennende motiv, fine naust. Jeg går for v1, likte godt uendelighetsfølelsen det gav. V2 sluttet for fort, hvis du er med. Speilingen av nasutene er også et fint element.
Pent dette.

Mvh Åsmund
Sverre H. S.

Ser at begge funker, når jeg ser dem sammen, men synes v2 er best. Men kanskje du kunne prøvd en v. 3 i mellomposisjon, kuttet litt lenger ut, litt innpå der hvor portene er åpne?
aase r.

Flott location. Har du flere eksponeringer? Den harde overgangen fra skarpt til uskarpt fungerer ikke for meg. Mangler første stokken, kunne da vært 2 bilder ett skarpt, ett uskarpt. Delt i 1 tredel, og det andre 2 tredel. Liker speilingen. Øynene mine som ser igjen vettu.

MVH Aase
Anne-Lise S.

Flotte øyne du ser med her, Aase! Liker betraktningene dine. Ja, har flere eksponeringer; bildene er opprinnelig i farger. Du ser hva jeg har gjort med det under tekniske detaljer lenger oppe. Bildet er i utgangspunktet helt i fokus. Jeg har selv skapt bluringen, og bildet er croppet i v1 også. Kan jo legge ut en fargeversjon, og se hva du og andre syns da. Kanskje en fullversjon, og en croppet?

Åsmund: Det er det jeg også så; at det uklare både tiltaler og irriterer. På sett og vis tenker jeg at dette bildet hadde vært det også dersom hele motivet hadde vært bluret. Merkelige greier...

Ja, her er mulighetene tydeligvis mange, Sverre! Det er det jeg også syntes da jeg så dette stedet, og det er derfor jeg leker meg litt med akkurat dette bildet. Dvs. det er utrolig spennende å se hva dere evt. kan se i dette, som kan gjøres/ikke gjøres osv.

Anne-Lise
aase r.

Tenkte meg det ja, originalen nr 3 tiltalte meg veldig mye mer. Fargene bla. Fikk ikke opp versjon 5 og 6.

MVH Aase
Anne-Lise S.

V4 og V5 er egentlig v3... Aner ikke hva som hendte? Nettet ble fryktelig tregt her da jeg skulle legge inn v3, og så la det seg plutselig inn to til her, kun med rødt X... Ikke meninga det skulle bli sånn da...

Ja, originalen er flott den også! Liker fargespillet godt, og speilinga i vannet. Spennende motiv synes jeg, med mange muligheter...

Anne-Lise
Åsmund I.

Originalen er fin den og, helt klart. Synes den bør kuttes, slik at vi ikke ser hvor naustrekka slutter. Det vil forsterke inntrykket av uendelighet, noe av det jeg liker best med dette bildet.Trærne over naustet bør også bort. Etter min mening. Lander nok på v1 jeg, men v3 har helt kart noe for seg den og.

Mvh Åsmund
Anne-Lise S.

Helt enig med deg! Det første jeg gjorde da jeg redigerte var å klone bort trærne der borte, og så balla det på seg da jeg så hvordan jeg kunne utvikle dette motivet. La inn originalen for å vise utgangspunktet, og for at interesserte lettere kan se mer av hva jeg har gjort for å få frem V1. Takker så mye for at du deler synet ditt på bildet med meg og andre!

Spennende med ulike øyne som ser!

Anne-Lise
Steinulf L.

En strammere versjon hvor det er former og flater som dominerer,kunne vært spennende. Jeg har mest sans for fargeversjonen, både fordi jeg synes fargene gir en fin effekt, og fordi softingen virker litt unaturlig på meg.
Anne-Lise S.

Hallo i kveldsmørket, Steinulf!

Tenker du mer ''bort med sjøen og et mer direkte motiv som peker rett mot naustene'' eller hva? Lurer på dette med ''En strammere versjon der former og flater dominerer''?

Anne-Lise
Steinulf L.

Jepp, former og flater, kun. Har sendt deg et forslag på mail.
Anne-Lise S.

Ja, ser nå hva du mener (V6). Kanskje burde jeg også ha tatt bilder mer direkte rettet mot naustene, for slik du beskjærer dette, blir det veldig skrått oppover der fra midten og til enden mot høyre. Det likte jeg ikke (direkte tale er ofte det beste). Dette er jo et sted jeg kan kjøre til for flere knipsesesjoner. Problemet er kanskje å komme til. Det er naust på høyre side også, ser du, og det er ikke mulig å komme inn i dem for å knipse direkte mot det som er ses. MEN kan jo ha flaks en gang slik at en eller annen er inne i et på motsatt side slik at jeg kan få sneket meg inn...

Synes det er flott at du grep fatt i bildet og at du viste meg hva du mente! Takker!

Anne-Lise
aase r.

Ville prøvd Steinulfs forslag, tror det er noe sånt jeg også ville prøvd. Vil gjerne sett den.

MVH Aase
Anne-Lise S.

I virkeligheten mener du, Aase? Steinulfs versjon er lagt inn, forøvrig!

A-L
aase r.

Sett Steinulfs forslag. Tror heller på Åsmunds forslag. Hvis du mener å være fysisk på location, jo skulle gjerne vært der i forskjellige lysforhold. Spennende sted.

MVH Aase
Avsluttet .

Tror jeg skal være kjedelig og si: Ca. v2 uten uskarphet. Perspektivet, de gjentakende formene, speilingen og gråtonene burde være nok til å lage et bilde.

Inge
Anne-Lise S.

Takker for nye kommentarer og forslag! :-) Mulig det blir en ny ''befaring'' av dette stedet til helga? Kommer ann på vær og vind og tid og sånn... Har fått noen idèer som jeg tar med som ballast! Svært glad for alle tanker, og tror der finnes enda fler... Har noen selv også, dog! ;-)

Anne-Lise
John H.

Hei
Orginalen er best. Viktig med god dybdeskarphet her. Dette er en byggning du kan leike deg med. Fargene er kjempefin.
John
Anne-Lise S.

Ja, kan virkelig leke med dette! Moro å høre at du liker originalen best! Det er jo en grunn til at jeg ble stående ved dette motivet! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu