Stille stund ved havet
Traff en gammel mann på stranda i Parga, Hellas. Han sitter og venter på sin kone og datter som er ute i havet og bader. Disse to kan sees som to prikker langt der ute under holmen. Har rufset til bildet for å gi det et gammelt og slitt preg.
Bildet inngår i albumet vann -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-24 00:01:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-24 09:10:35
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178523} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Chr. G.
Dette har for meg kvaliteter, jeg har av en eller annen grunn sans for motiver der betrakteren (jeg) ser i samme retning som den avbildede personen. Tror det har noe å gjøre med å bli 'ført' inn i bildet. Bakgrunnen du kort beskriver bidrar også til dette.

Hva angår presentasjonen synes jeg dett ikke er optimalt og det kan synes som om det er lagt ned mer energi enn nødvendig for gi dette et rufsete preg. Forvrengningen som er tilført og har gjort horisont og sjø 'bulkete' og mannens rygg noe ute av proporsjoner, synes jeg ikke tilfører noe i positiv retning. Ser du har lagt ut en ny versjon med mer luft till høyre, enig i at dette var på sin plass, og du kunne godt spandert enda mer. Men måten du har gjort det på synes noe besynderlig, det går et 'bildekkmønster' oppover langs høyre kant av bildet. Du kan også godt være mindre sparsom med luft over og til venstre for holmen.

Gi det gjerne et gammelt preg, men denne presentasjonen skurrer altså for meg. Dog har motivet absolutt sin verdi.
Per Harald O.
V2 best!
God komposisjon, heldig, litt nostalgisk drømmende effekt!
Geir F.
Takk for konstruktiv tilbakemelding Chr. Glorstad.
Av og til må jeg bare prøve, så får man heller bare feile litt. Jeg har lagt inn ny versjon der forvrengningen er fjernet, og jeg har pusset litt på høyresiden. Orginalbildet var kappet helt inn til den gamle mannen så jeg måtte konstruere.
Bildet var i utganspunktet helt elendig i fargene og grusomt kornete, så eneste måte å ''redde'' det på var å gi det en ''rustikk innpakning'' Farget som jeg er av historien bak bildet måtte jeg bare bruke det.
Igjen: Takk for konstruktiv tilbakemelding.

Per Harald: Takk for hyggelige ord.

-geir fløde-
Steinulf L.
Mye konstruktiv og god kritikk her. Det gjenstår bare å rette opp horisonten.
Et av svært få eksempler på vellykket filterbruk.
ingebjørg fyrileiv g.
Et godt foto. Kan nesten høre mannens dype sukk..
Godt komponert. Ser ingen skjev horisont. Den har bølger, som resten av havet,
og jeg synes at det passer godt. Funderende evighet.

god helg, hiløsen ingebjørg
Chr. G.
Ser i etterkant at den forvrengnignen du har lagt på kanskje ikke er så ille allikevel, når det først er såpass rufsete. Som PHS er inne på, det bidrar til å gi en drømmende effekt. Horisontens helning synes jeg ikke er plagsomt irriterende.
Odd Tore S.
Motivet synes jeg i utgangspunktet er interessant, gammel mann med litt kulefaktor som ser passe trøtt og resignert ut der han speider ut over havet. Hva han speider etter må man lese seg til, det er ikke viktig for meg. Holdningen hans og den flettede kurven er det.
Elementene e r bra plassert i bildeflaten.
Når det gjelder stilen på bildet ligner den på fra 1920 og tidligere i de hjemlige album i tonene, med tillegg av dårlig rensning eller senere opphold i vann. Slikt rufs går rett og slett ikke hjem hos meg, jeg tror du kunne stoppet tidligere med bedre resultat. Det siste laget med spor av ødelagt overflate virker unødvendig, dessuten ville jeg gått for monokromatisk toning. På denne skjermen skifter toningen karakter i de mørkere områdene, ser ut som om det kommer med litt grønnskjær der.
Jeg tror det ville funket bra i ren s/h med tilpasset kontrast, har sjekket ut i gråskala.
Jeg er tydeligvis mindre plaget av skjeve horisonter enn de fleste, oppdaget ikke dette før jeg leste det i innlegget ovenfor. Det jeg ikke oppdager selvstendig skal heller ikke kommenteres negativt, så ingen kommentar på dette fra min side.
Odd Tore
Geir F.
Hei Odd Tore
Takk for konstruktive tilbakemeldinger.
Jeg har registrert at enkelte andre også her på Foto.no har sagt at de bruker monokromatisk toning.
Hva er dette egentlig? Kan ikker se at jeg har det på min PS, men finnes kanskje som plug-in?
Takknemlig for svar.

-geir fløde-
Odd Tore S.
Med monokromatisk toning mener jeg at samme fargetone er brukt over hele bildet, dvs. at sort er erstattet med f.eks. mørk oliven eller mørk blå av riktig nyanse. Jeg har også forsøkt å finne ut hvordan dette ordnes, men jeg vet fortsatt bare hvordan det ikke gjøres.
Det er en teknikk jeg gjerne skulle funnet ut av, fordi noen bilder jeg har, er nær monokromatiske i utgangspunktet, men med kraftig og uvedkommende fargestøy som begrenser bruk av Levels og Contrast, og som jeg ikke er i stand til å fjerne uten at jeg ødelegger andre detaljer som skal være med.
Men jeg er ingen kløpper med PS & co, har bare proletarversjonen og er selvlært på grunnlag av prøv og feil (oftest).
Odd Tore
Arne S.
Du er inne på noe, men ikke helt i mål. Det blir litt overdreven bruk av virkemidler. Hovedelementene, mannen og holmen, er plassert litt for trangt i hjørnene. Likevel vil jeg rose deg for lekelyst og innhold. V3 nærmer seg.
Helge R.
Hei Geir!
Går for V3, de andre blir for svingete. Du har klart å få fram et gammelt preg, kanskje litt vel gammelt, men jeg liker at du tøyer grensene for uttrykk, det er bare slik en kommer videre her i fotoverdenen. Lys og bruk av bruntone er bra, hilsen
:)Helge
Wiggo T.
Fabelaktig! Synes versjon 3 ble best

Mvh
Wiggo
Geir F.
Hei Odd Tore, Arne, Helge og Wiggo...
...og takk for tilbakemeldinger.
-geir fløde-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu