Har 'lånt' fuglene fra gamle ''the birds'' plakater.
Bildet tok jeg i morges på Lagård kirkegård, jeg mener å ha hørt en gang at den er kåret til Europas flotteste kirkegård.
Jeg ender kanskje opp med å like originalen best...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-28 18:41:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5. 6G
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162062} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Likte versjon 2 best.. fin ide.. :)
Bjarne N.

likte også v.2 best. ble mer stemning. veldig fint bilde av kirkegården. men fuglene ble for kunstige etter min mening. så med en gang at de er manipulert inn, selv før jeg leste det. fuglene ser ut som tegninger, med feil atanomi (har drevet med utstopping, så jeg kjenner godt til anatomi). men dette kan du godt rette opp hvis du vil, med litt jobbing. prøv å ta et bilde selv av ei kråke, i riktig positur(er), og mot en bakgrunn som gjør at du lett kan ''klippe'' den ut. tror faktigst det er nok med en fugl på bildet. trenger ikke flere. (selv om jeg ser poenget i at de flyr ut av bildet). kan lett se kunstig ut. men så vet jo ikke jeg hvor viktig det er for deg at det hele ser ekte ut heller da...:-)

har forøvrig lagt inn en kommentar på ditt første bilde også.
Gro K.

Jeg liker definitivt v1 best. Man ser at fuglene ikke er ekte, og de passer derfor best inn i den versjonen. Jeg liker veldig godt stemningen i bildet og ideen med fuglene, men tror jeg ville kuttet av det til høyre for stolpen. Jeg syns det blir nok detaljer om ikke det skal være der også... :)
Kristel S.

Jo, det er ganske riktig, fuglene fra plakatene er tegnet. Det sier i grunnen sitt om hvor dårlig utført det er om en tydelig ser at de flyr bort, for det er absolutt ikke meningen ;)
Det er pga det uekte preget jeg mente #1 fungerer best, nettopp som Gro sier. Men detaljene til høyre foretrekker jeg å ha med, både for at jeg liker dem og rommet området gir, og for at jeg liker plasseringen av korsene slik de står.
Tusen takk for ærlige tilbakemeldinger, og Bjarne; i morgen skal jeg på museum og studere fugleanatomi ;) Håper jeg får ta bilder der med det samme!
Fred S.

Joda, Kristel, versjon 1 fungerer bedre i mine øyne. Har faktisk ikke oppdaget dette bildet før nå; mye en egentlig oppdager en søndags morgen; oppdaget også at klokka ikke var halv tii som jeg trodde, men halv ni...
Synes ideen er god, jeg, og om fuglene kommer eller går ( eller flyr) spiller ikke så stor rolle. Du nevnte jo denne plakaten tidligere, og når jeg ser fuglene her så husker jeg den vagt. Når jeg en gang for 100 år siden så disse filmene, gikk jeg for å få meg et grøss, tror ikke hverken ''Fuglene'' eller ''Psycho'' ville ha hatt den virkningen på meg i dag

Bildet gir meg vel heller ikke noe stort ''grøss'', men det godt tenkt og godt laget, og etter å ha sett de to siste bildene dine er jeg spent på hvor langt du kan komme i billedbehandling via PS: At du har et kreativt hode er jeg ikke i tvil om, og hvis du kombinerer det med en stadig utvikling i Photoshop, tror jeg vi har en og annen godbit i vente.

vh fred
Torgeir E.

Heftig... Likte V1 best...
Kristel S.

Hei Fred, tusen takk for så oppmuntrende ord! Jeg setter enorm pris på å høre at du kan se utvikling. Foto har jeg funnet som en utrolig spennende måte og jobbe på, og en helt ny måte å tenke på. Jeg har i alle år drevet med brukskunst, spesielt veving, og når jeg nå begynte med foto er jeg nesten blitt overveldet over hvor mye friere jeg kan være i forhold til alle mulighetene en har innen fotografering. Til nå, og antageligvis en lang stund framover, går det for meg ut på å leke og utforske. Ikke bare teknisk, men personlig, finne min uttryksform, og finne ut hva jeg vil uttrykke. Det går vel på å 'finne kunstneren i mæ sjæl', som du var inne på tidligere ;) Kanskje jeg finner den en gang :)

Btw, nei, jeg synes heller ikke bildet gir et grøss, men heller en noe underlig stemning. Er ikke grøssete av meg selv, er vokst opp i svarte granskauen og tåler det meste. Skrekkfilmer må jeg se alene, da samboeren min ikke klarer å se dem ;)

Toregir; kjekt å høre at du opplevde det som heftig!
Rakel S.

Pappa sa bare ''Wow! Så tøft bilde! Kem så har tatt det? Litt skrekkfilm. Hitchcock- Fuglene. Eller Jim Morrisons gravsted'' Han synst begge versjonene var like gode, på hver sin måte, versjon 1 er spennende med den store kontrasten, mens versjon 2 har mer variasjon i gråtonene. Brilliant bilde!=)
Rakel S.

Har du forresten tenkt å legge ut originalen med farger, uten kråkene? Syns det er et flott bilde og gleder meg til du legger det ut:)

klem fra din søster som er enormt stolt av hvor positivt du har utviklet deg iht fotografering på så kort tid!
Kristel S.

Hei Rakel og Manfred.
Tusen takk for all den grenseløse skryten ;). Jo, jeg har hatt i tankene om å legge ut fargeversjonen, jeg liker veldig godt det bildet. Men bildet trenger noe redigering, og det har jeg ikke hatt tid til i det siste. Ikke bare det, men inspirasjonen har også vært heller laber. Den begynner å komme seg igjen, så det kommer nok snart.
P.S.: kjekt at du følger med, Manfred!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu