- Kom sommarvind! -
Etter ein lang og varm sommar med lite vind, skya det til 26.august og det bles godt. Denne ettermiddagen var det surfestevne på Solastranda der både barn og vaksne deltok!
Jenta var mest oppteken av å kjenna vinden som drog mot henne. Denne dagen snudde den varme sommaren på Jæren.
Bildet inngår i albumet -Solastranda i allslags ver- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-09 18:26:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-09-10 01:25:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-09-10 02:38:17
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde73mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Torbjørn K.

Jeg liker motivet, men synes det blir noe blasst og kjedelig. Kutter du en del i himmelen og løfter horisonten en del får du en mye mer sprekere komposisjon etter min mening. Jeg ville også økt kontrasten en del.

Torbjørn
Tone A.

Torbjørn: Takk for kommentar med gode råd. Dette bildet har eg slete med i PS, med å justera halvtonane/ midttonane i levels både opp og ned. Det var veldig grått den kvelden, ca. kl. 18, og med sola under skydekket måtte eg blenda ned.
:) Tone
Kåre S. P.

Liker denne kompen svært godt, versjon 2 desidert best !!!
Fine elementer i bildet, godt samstemt i lys og farger !!!
Finfin presentasjon !!!
Stig Børre E.

Hei Tone. Mye detaljer å hvile øynene på - kanskje for mye detaljer. Lurer på om jeg ville gått tettere på. Det hadde også gjort seg om jenta så på surferne - men det kunne du jo ikke styre. Bildet hadde også hatt godt av litt USM.

StigB
Katja B.

Så kult! Er det regattaen som var for bare noen uker siden? I så fall var jeg der :D Kjenner flere av seilerne på bildet! (Er til og med mulig jeg er en av dem, men det er litt vanskelig å se...)

Enig at det kanskje er litt mange detaljer til at blikket får hvile noe sted. Hvis jenta hadde vært mer fremtredende hadde dette kanskje hjulpet. Alle de forskjellige fargene på seilene forstyrrer også en del. Har du prøvd det i s/h? Hvis du så får jenta litt mørkere enn bakgrunnen, ville dette kanskje fått en god effekt? er ikke sikker, men går jo alltid an å prøve...

Likte kontrasten i v2 best, men utsnittet i v4. På en måte likte jeg utsnitt v2 ganske godt også, men v4 gjorde mer inntrykk.
Bent R.

Fint motiv med behagelig sensommerstemning og en spennende kombinasjon av både ro og uro, detaljer og lange linjer. Kompsisjonsmessig likte jeg v2 best, synes du da får den beste balansen mellom forgrunn, sjø og himmel. Jenta utgjør et naturlig blikkfang, og ideelt sett hadde det selvsagt vært best om hun hadde sett utover... Du skriver at det blåste godt, noe jeg kanskje ikke synes kommer så godt frem. Men alt i alt et flott motiv og et bilde som tiltaler meg på alle måter.

Mvh
Bent
Avsluttet .

Hei Tone
Først burde du rettet opp horisonten. Folket mener det er for mye å forholde seg til; det synes ikke jeg, dette er et action-bilde med surfere, ergo synes jeg at det blir et fint sportsbilde med mange elementer i mange slags farver. Liker det jeg.
Men bilde er kontrastløst og litt flatt.
Prøv og kjør bilde i USM med innstillinger sånn omtrent: Amount 50, Radius helt til max på 240 og Threshold på 0.

mvh arild
Stig Børre E.

Hei Tone. Jeg syns v3 ble mye bedre. Kompen ble mye bedre, samt at skarpheten økte.

StigB
Avsluttet .

Deilige Solastranden. Likte best versjon 3

Arne
Avsluttet .

Hei Tone!
Jeg likte V2 best og syns at jenta gjør mye for bildet,uten henne hadde det blitt litt tomt.Lyset er kanskje ikke det beste,men jeg liker det likevel for det har fart i seg og den lille som står å ser på løfter det opp.
Hilsen Tone!
Eli B.

Hei, har med vilje ikke lest de andres kommentarer. Jeg synes faktisk v1 er best. Her synes jeg du treffer så godt med jenta fint plassert i bildeflaten og at på dette bildet kommer følelsen av en stor strand og mektig hav med seilerne til sin rett. Kanskje kunne v1 hatt litt mer usm, men jeg synes det ble veldig bra slik det er også.
Hilsen Eli
Linde G.

Hei Tone

Dette var et artig bilde ,med jenta i forgrunnen som liksom setter bildet og med det yrende surfelivet i bakgrunnen. Artig at fargen i genseren hennes går igjen i fargene i seilene. Du har flere utsnitt, de fleste funker.... Bra. Spenstig bilde.

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu