..Liten blå..
Forglemmegei.
Den er så liten. Dette var det beste bildet jeg fikk av den, uten macro-objektiv. Jeg kunne lagt ut et utsnitt, men at den er så liten og delikat er det jeg vil ha frem. Noen som kan hjelpe meg med hvordan jeg kan få dempet bakgrunnen litt?
Bildet inngår i albumet Blomster - Blomster
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-08 08:21:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-08 17:31:38
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D EF-S 18-55
  • -
  • Brennvidde49mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso-800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Dersom du bruker ps lager du et nytt lag, klipper ut blomsten og blurrer laget med gaussian blur. Deretter justerer du opacity til du er fornøyd og merger de to lagene. En herlig blanding av språk dette, håper du forstår.
Lasse E.

Veldig fine farger og bra med midtstilt blomst. Jeg lekte meg litt i photoshop med hvordan jeg kunne dempe bagrunnen. Tror jeg fikk det til ganske bra: Markerte kronbladene på blomsten med Magnetic Lasso Tool. Valgte select/inverse + filter/blur/radial blur (ganske liten effekt på ca. amount 5). Markerte så en ellipse rundt blomsten, feather 50px, valgte inverse igjen, og reuserte lysheten rundt blomsten med enhance-funksjonen.
Mvh Lasse
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg skjønner godt poenget ditt med å vise den lille sarte vakre blomsten i alt det grønne, tror eg likevel ville valgt et mindre utsnitt, økt skarpheten en smule i ps+kontrast.
Ser du har brukt blender-valg 10, hadde du valgt en større blender, feks. 3.5, som eg tror går på objektivet du har så hadde du nok fått en mer diffus bakgrunn ved selve opptaket.
Ellers flere nyttige innspill fra Steinulf og Lasse her, selv om det ikke er lett å blure en bakgrunn i etterkant.
Lykke til!
Mvh Inger Anne
Tone A.

Hei Audhild!
Du har fått fram den vesle blomen med sine fine fargar og former fint. Du vil ha den meir fram frå den urolege bakgrunnen. Lasse og Steinulf har jo kome med gode forslag som du kan testa ut. Der kan ikkje eg hjelpa pga at eg er dårlig med PS. Men for å gjera bildet betre slik det er, kunne du ha kutta noko på høgre sida der er det mest uroleg. Elles har jo Inger Anne som er makrospesialist på blomebilde eit godt forslag. Litt meir farge på blomen hadde også gjort seg. Men du har fått blomen fint fram, sjølv om ei makrolinse hadde gjort det lettare for deg. Du har så mange flotte naturbilde så alt kan ikkje bli like bra heller. Bra forsøk!
:) Tone
Audhild E.

Tusen takk for kommentarene og gode tips. Har prøvd litt og legger nå ut ny versjon. Er ikke helt fornøyd med kanten rundt blomstene. Men bakgrunnen ble bedre synes jeg!
Lasse; det hadde vert interressant å sett din versjon. Du kan jo sende den på epost til meg hvis du vil.
Tone; Ja, macrolinse er på ønskelisten!! Men det er også telelinse!..

Mvh-Audhild
Avsluttet .

Hei Audhild
Forstår godt at du bare måtte ta bilde av denne vakre blomsten. Jeg synes faktisk at motivet trer ganske så godt frem blandt det grønne, og jeg sjeneres ikke nevneverdig av bakgrunnen.

Men jeg synes at v2 ble jo ganske så bra, og du skal vite det at det er veldig vanskelig å få fine overganger mellom det som er bluret og ikke. Steinulf forklarer en fremgangsmåte som ikke jeg har brukt før, men jeg kan tenke meg at den er mye bedre.

mvh arild
Tone A.

Hei Audhild
Du har fått til to gode versjonar. I v1 er blomen så liten at den mest forsvinn i deb urolege bakgrunnen.
I v2 er bakgrunnen blitt veldig dus med ein grøtone med litt lyse og mørke parti. Blomane har blitt littt større med litt markerte kantar og dus grønfarge. Sjølve blomen har hjartefasong, men den er midtstilt framleis.
I v3 har blomen ei betre plassering i bildet og bakgrunnen er meir naturleg, men blomane ser litt unaturleg oppskarpa ut. Allikevel syns eg at v3 er best pga komposisjonen. Bra jobba!
:) Tone
Jan Frode A.

Versjon #3: Meget bra!

Det som fasinerer meg med bildet, er inntrykket av at blomsten skyter ut av bildeflata. Som en 3D effekt egentlig.
Plasseringen og farger sammen med bakgrunnen, er gjennomført flott i 3'ern. Igjen meget god etterbehandling.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu