En øy i Middelhavet...
Da vi hadde kjørt en halv times tid fra Rhodos fikk jeg se denne øya som lå der som en brikke i et puslespill. Synes den så så artig ut fra lufta så jeg måtte frem med kameraet. Vet så godt at det ikke blir bra bilder ut av et fly-vindu, men likevel....

NOEN SOM HAR ET NAVN PÅ ØYA???
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-17 13:47:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-20 18:05:59
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar fjernet vekk noe av flyvinduet nederst på bildet. På v#1 har jeg brukt NI.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Mike T.

Hei Karianne,
bildet er nok en liten kuriositet ;-).
For en gangs skyld synes jeg at Neat Image gjør seg her.
Hilsen Mike
Fredrik H.

Uten å være noen som helst ekspert ... tipper jeg Amorgos, tatt så og si fra lufta ... oxo fra min side ...
;-) Fredrik
Inger-Lise S.

Hei Karianne! Flott bilde! Jeg likte best v#1. Er ellers enig med Mike her.
Men en hvit øy da?? Hmm...
Flott tatt fra lufta!

Hilsen Inger-Lise:)
Kai-Wilhelm N.

Øya er fiin den, men det ser ut til at det er et eller annet som skurrer i forbindelse med noe som ser ut som ei bukt... Midt på bildet.
Alt har en vel definert kystlinje untatt dette området.
Skulle nesten tro at noen har dyttet til deg i albuen når det er blitt retusjert på sjøen ;)

-k

Avsluttet .

Veldig enig med Nessler!

**regine**
Karianne H.

Takk for kommentarer!
Mike: Enig med deg - jeg synes også NI gjorde seg best her, derfor la jeg inn det som v#1.
Fredrik: Mulig du har rett når det gjelder navnet. Ser ut som ei lita øy - den øya du nevner har jeg ikke hørt om, men det er kanskje den...
Inger-Lise: Hvit øya ja!! Den er nok ikke så hvit som det ser ut fra så stor høyde. Tror jeg da!
Kai-Wilhelm: Du har rett i at det er noe ''rart'' i midten på øya. Mulig jeg fikk meg en trøkk i armen?? Rett etterpå suste det et fly rett forbi oss (veldig nære) og vi måtte ta en skikkelig sving. Det var slett ikke gøy - og alle var temmelig matte etterpå!

Karianne :-)
Kai-Wilhelm N.

Jeg så ikke før nå at du skrev at du hadde fjernet litt av flyvinduet...
Men bildet lider av dette.
For meg forsvinner rytmen i en fin kystlinje i tillegg gir flekken en litt vond følelse.

Jeg skal prøve å gi et par råd på hvordan du kan fikse slike ting.

Når du tar bildet, ta deg den ekstra tiden du trenger til å forsikre deg om at du har ''fri sikt''. Hvis du ikke klarer å få til fri sikt, så ta to bilder hvor du forskyver kameraet litt til siden evt opp/ned. På den måten kan du bruke litt av ''ekstrabildet'' til å bygge opp det som forsvant. Dette bildet kunne du ha reddet enkelt på denne måten.

Hvis du ikke har tid/mulighet til å ta flere bilde, prøv å huske hvordan det som ''forsvant'' så ut. Husker du det kan du prøve å bygge dette opp igjen med elementer du finner i bildet.

Ved å bruke en av disse metodene, kan du få dette bildet til å bli topp. Hvis du lager en ''falsk'' kystlinje, vil den uansett bli bedre enn den du har i bildet nå. -- bildet blir jo ikke korrekt, men det er det ikke nå heller.

Dette er enkelt å gjøre med digital bildebehandling, men ikke la deg forlede til å tro at dette er full fusk... Det er det ikke, retusjering, multieksponnering, sammensetninger har vært brukt så lenge fotografi har eksistert.


Enn annen liten ting...
Når du fotogaferer ut av flyvinduer, er du ikke nødt til å titte igjennom kameraet. Prøv med point and shoot... Alt der nede er så smått at du stort sett treffer allikevel. På denne måten kan du plassere kameraet på bedre steder uden møkk og hull i flyvinduet uten å plage andre passasjerer...
Med digitalkamera er det jo let å se om du fikk en ''hit''...

Lykke til

-k


Anniken S.

Hei Karianne
Enig i mye av det Kai-Willhelm skriver. Synd med den lille rare flekken, ellers hadde dette virkelig vært et praktfult bilde.
Bruken av NI syntes jeg var helt riktig. Du har brukt en passe dose og fått bort støyen. En hvit og stilig øy.
Karianne H.

Takker igjen for kommentarer!

Og tusen takk til Kai- Wilhelm for masse gode tips og lærerike ord. Jeg skal prøve å få inn i hodet akkurat hva du mener jeg skal gjøre. Jeg reiser til Kreta om to uker, og skal praktisere det du skriver da. Håper jeg kan få noen gode resultater utav det.

Karianne :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja du har så rett , det ligner på et puslespill , likte godt både fargene og det abstrakte mønsteret ,
det er godt du har øynene med deg :-)
mvh Inger Anne
Eric H.

Hej Karianne,

Vilken härlig flygbild du har tagit över ön! Och vilken underbar blå färg havet har! Är det den naturliga färgen eller har du redigerat den något? Tyvärr har jag ingen aning om vad ön kan heta...

Hälsningar
Eric
Janne L.

V2. Stilig effekt. Og det du sier om pusle brikken er helt riktigt.
Janne
willy m.

Hei:)) puslespilløya....veldig bra sett og enig med dem som sier at det i midten var uheldig...men dette ble veldig bra..begge v.fungerer men i fht tittelen ville jeg godt for v1.
stilig ble det:)) mvh willy
Karianne H.

Takk for fine tilbakemeldinger til dere alle!
Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde med det i midten av øya, det var dumt at det ble slik.
Jeg skal titte nærmere på originalbildet i morgen og kanskje legge inn det (med flyvindu og det hele) så får vi se hva som er gjort (gått) galt.

God natt fra Karianne :-)
Espen P.

Det ene eller det andre, det var en vanvittig flott blåfarge her.

ePsen
Avsluttet .

Jo, du tar like kjedelige bilder som espen. Familie albumet ditt er privat, hører ikke til på foto.no.
Karianne H.

Hei igjen!
Dere som tar en kikk på dette bildet igjen vil se at jeg gjorde en STOR feil da jeg klonet vekk fly-vinduet på V#1 og V#2...
Jeg har på en eller annen måte klonet vekk noe i midten av øya så det ble en slags bukt. Ikke noe rart at dere reagerte på det rare som var midt på øya!!!
Nå kan dere kanskje se bedre hvem øy det er også? På denne versjonen har jeg ikke jobbet med bildet i PS så bildet er jo deretter, men ville bare legge det inn slik at det ble riktig form på denne øya.

Hilsen Karianne :-)
Kai-Wilhelm N.

Se der ja... Nå oppførte kysten seg godt ;)

-k
Karianne H.

Takk for det Kai-Wilhelm! Ikke dårlig at du så det så raskt etterat jeg la det inn nå, og heller ikke noe rart du syntes jeg hadde en merkelig kystlinje! Har nok helt sikkert vært borti med klone-verktøyet da jeg holdt på med det. For det var ikke meningen å lage en falsk kyst..
Men nå skal øya være riktig i fasong - selvom denne v#3 er av dårlig kvalitet...

Karianne :-)
Caroline M. S.

Ser du har fått mange tips og forslag her, og jeg har i grunnen ikke noe nytt/annet å bidra med. Jeg vil bare si jeg synes bildet er artig og dekorativt, og at jeg her (for en sjelden gang) liker Neat Image-versjonen (v1) best. Fordi det er noe uvirkelig med motivet i utgangspunktet, som blir forsterket ved hjelp av softingen. Jeg synes den glatte flaten kler motivet bedre enn ''kornene'' i v2. Øyene ser ut som sølv og havet alt annet enn naturlig ut.
Inga Helene J.

Hei Karianne!

Synd med flekken på versjon 1, ellers ville det ha vært det beste. Enig med Caroline ang. NI. Jeg er i utgangspunktet ikke tilhenger av å bruke hverken softing eller andre filtre som forandrer utseendet; synes at utsnitt er en bedre måte å lage et mer spennende bilde, men her gjorde det seg med effekten.

Mvh
Inga
Fred S.

Dette dukker stadig opp, så jeg får vel kommentere det:
Ta det positive først: Ikke usannsynlig et dette er Amorgos, en øy med kultstatus (akkurat som du risikerer å få etter å legge ut bilder som dette) fordi ''The big Blue/Le grand Bleau delvis ble innspilt der, og fordi øya har et utrolig fint klippekloster. (Var der på øyhopping en gang)

Det negative ? Rett og slett at jeg ikke skjønner at du legger ut slike bilder: En gresk øy knipset fra et flyvindu !!!?????
Hva er det som gjør at du mener at dette bildet ikke bør inneha en skammekrok i et familiealbum, men faktisk legges ut på en seriøs ( var i alle fall en gang) fotoside ?

vh fred
Karianne H.

Svar til Fred Strømme:
Først og fremst så synes jeg dette fremdeles er en seriøs fotoklubb som jeg trodde var veldig hyggelig å være med i...
Nå har ikke jeg vært medlem så lenge (tror det er siden februar), så jeg aner jo ikke hvor seriøst det var før det i forhold til det er nå.
Men hvis du mener at vi amatører ødelegger for dere proffe fotografene, så er det jo forferdelig for dere. Da mener jeg at det skal stå et eller annet sted at foto.no KUN er for proffe og at amatører ikke har noe her å gjøre. Det har jeg IKKE lest noe om noe sted.
Dessuten har jeg lest info om ganske mange som er medlemmer her, og de er faktisk amatører! Noe man ikke skulle tro når jeg ser hva slags bilder de har. For det er virkelig mange av disse amatørene som er flinke, og har mye bedre bilder enn mange proffe.
Nå ''ser'' jo ikke jeg bildene slik du muligens ser dem, men mange er sikkert veldig enige med det jeg skriver nå. Heldigvis finnes det andre fotoklubber (hvor både proffe og u-proffe er med) og som har en helt ennen stemning enn det finnes her. Alle kommenterer konstruktivt og alle lærer mye av hverandre. Jeg har til nå ikke sett noen ''ekle'' kommentarer - noe jeg har sett mye av her på denne såkalte ''dotten''.
Bare for å få sagt det: Nå mener ikke jeg at DU er ekkel i kommentaren til meg, det er du overhodet IKKE i det hele tatt. Langt i fra!
Og jeg VIL at folk skal skrive det de mener! Men jeg reagerte sterkt på at du skriver at dette en gang VAR en seriøs fotoklubb, og da må du jo mene at det IKKE er det lenger..??
Hvorfor er det ikke det? Synes det er flott å få et svar på det. Kanskje andre synes det også...
Nok om dette!
Når det gjelder bildet jeg har lagt ut her, så synes jeg ikke det er så veldig privat at det fortjener en plass i familie-albumet. Dette er jo en øy jeg ikke engang har vært på, så hvorfor skal den da være i mitt private album?
En annen ting er at jeg synes bildet var morsomt å legge ut, akkurat som noen legger ut bilder av blomster og trær, dyr og mennesker, biler og båter + masse manipulasjoner av ting og tang.. Hva er det som er så galt med en øy???
La meg også få si at jeg bryr meg ikke en d.... om at DU ikke liker bildene mine - jeg legger dem ut forat jeg liker dem selv + at jeg skal få hjelp til å bli bedre. Og gjett om jeg har fått masse hjelp her! Veldig mange har vært så snille og hjulpet meg med det jeg har spurt om + mye annet jeg IKKE har spurt om. Det finnes virkelig hjelpsomme og snille mennesker her på foto.no.
En ting til før jeg avslutter: Jeg synes de fleste av dine bilder er helt TOPP, og du er dyktig! Bare så det er sagt!

Vennlig hilsen Karianne :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu