Svane i solnedgang
Utstyr
  • HP Photosmart 945
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger175
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tor Andre J.

Flott Svanebilde som alltid... TAJ
Lars-Anders M.

For trangt syns jeg. Men ok svane.
Inger-Lise S.

Jeg likte det godt.Fint dette.Du har gitt plass til bevegelsene i vannet,ser jeg.Bra.

Inger-Lise:)
Øistein T.

flott fugl dette... litt komprimert nederst, blir litt lite luft. Synd at fjærdrakten er utbrent på høyre side. Ikke lett å ta bra svanebilder, -se gjerne mitt bilde nr. 92731 ;-)

God natt!

Øistein.
Lars Erik N.

OK, men svanen blir for utbrent etter min smak. Du bør undereksponere på slike bilder som dette. Syntes også at du burde tatt bilde fra et lavere ståsted.

Hilsen
Lars
Torbjørn S.

Utsnittet synest jeg er greit. Utbrentheten ødelegger noe. Ellers bra.

Ts
Ivar H.

Skulle gjerne sett speglbildet av heile fuglen. Syntes det vert knapt framme no, og litt mykje vatn til høgre.
Carsten A.

Skal et slikT rett-på-sak svanebilde bli OK, er det særdeles viktig å tilpasse eksponeringen - her er det en kombinasjon av høy motivkontrast (nesteN hvite fjær, mørkt vann) og høy lyskontrast (rettet sidelys). Resultatet er dessverre blitt utbrente partier i fjærdrakten samt sterkt fargelagte (gule) fjær mange steder ellers. Knoppsvaner har tilnærmet hvit fjærdrakt - men hode/halspartiet er gjerne noe gulbrunt, dvs. lett tilsmusset av mudder, fuglen beiter på vannplanter på grunt vann.

Situasjonen er egentlig omtrent det vanskeligste man kan komme ut for rent ekspoenringsmessig, og det setter også sine ganske store krev til den etterfølgende bildebehandling.

Uten opplysninger om hva slags kamera som er brukt, er det ikke godt å vite hvor mye manuell kontroll som kunne vært brukt. Antakelig dreier det seg om et digitalt opptak. og da er det i alle fall er det viktig å sjekke displayet etterpå, helst med histrgrammet, om vedkommende kamera har det. Det gjelder å tilpasse eksponeringen slik at høylysene ikke blir utbrent slik som her, og så må mellomtonene etterpå løftes noe under bildebehandlingen. Om vedkommende kamera kan gjøre opptak i RAW-format ville det gjort det vesentlig lettere å håndtere denne vanskelige motiv/lys-situasjonen på en god måte.

MVH CA
Carsten A.

- ''histogrammet'' skulle det vært, ikke ''histrgrammet''.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu