Flueportrett
Ulik fokuspunkt, hvilket fungerer best?
Om jeg hadde kunnet mer bildebehandling, skulle jeg prøvd å kombinere disse to bildene, slik at både øyne og neseparti ble skarpe. Om noen tilfeldigvis har en link til hvordan man gjør slik, så send meg gjerne en privat melding med en link.
Bildet inngår i albumet Fluer -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-12 09:24:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-12 09:25:35
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-05-12 22:24:02
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Annetiso 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

For meg fungerer versjon #2 best. Det er faktisk et glimrende flueportrett. Jeg antar også modellen er tilfreds med resultatet.

Mvh
ARVE
Torbjørn K.

Jeg liker også v2 best. Fokus på øynene er vel en regel når man tar portrettbilder. I dette bildet er det også bra med fokus på den mest ''hissige'' fargen i bildet. Jeg synes ikke du nødvendigivs skal sette bildene sammen for å øke dybdeskarpheten. Leste med stor interesse Bjørn Røslett sin kommentar ''Edderkopp i f/5,6 dilemma,'' og synes mye av det han skrev også gjelder for dette bildet. I stedet for å jobbe mot det smale fokuspunktet, bør du bruke det til din fordel. Jeg synes ''antydningens kunst'' er viktig i macrofotografering, og det oppnår man med å bruke smalt fokusområde og kun fremheve de mest sentrale elementene i bildet. I v2 synes jeg nettop fokusområdet fremhever øynene samt bladspissen som skaper en diagonal gjennom bildet.

På dette bildet synes jeg lyset er veldig bra og liker fargekontrasten grønn-sort-rød. Som vanlig fokuspunktet sylskarpt og komposisjonen med de røde øynene i det gyldne snitt er veldig bra. Skal jeg pirke, så tar kanskje det hvite ''kladden'' til venstre litt mye oppmerksomhet.

Mvh
Torbjørn
Cristina B.

Alt du sier Torbjørn er jeg absolutt enig i.
Teorien har jeg i hodet, men så vanskelig i praksis. Men det er nok dette jeg ønsker å tilnærme meg i fremtiden, så det må mye trening til.
Bjørn Rørslett tar fenomenale makro bilder, de er kunst. Han er ett forbilde, men tviler på om jeg blir bare halvparten så god som han.
Det viktigste er å ha inspirasjon og mål. Så får tiden vise om jeg fremdeles har mulighet til å utvikle meg.

Og tusen takk for god tilbakemelding.
Nikolai E.

Versjon 3 med fokus på fasettøynene ville vært perfekt :) Bildemessig synes jeg #3 er mest spennende fordi det ''skjer mer'' her (flua holder på med noe). Ellers er jeg enig i at #2 er bedre med valg av fokuspunkt, med her blir det mer på grunn av at fasettøynene kommer så klart fram med kontrastfargen i forhold til den grønne omgivelsen. En pussig lysrefleks på overflaten, litt av en glint ;)
Kombinasjon av to bilder gjør du med lag i Photoshop, med det forutsetter at komposisjonen er lik, at det ikke har vært noen bevegelse, og at forskjellen kun er fokuseringen. Jeg har dessverre ingen link til websted som forklarer dette.
Likte også at du først la ut #1 som gjør det lettere å sammenligne de to utgavene. Et suverent fluebilde, både komposisjonsmessig/bildemessig og som et flueportrett.
Vu N.

Går for nr. 2! Kjeme fint makro!

mvh
vn
Steinulf L.

Får faktisk ikke bestemt meg her ang. versjoner. Enig i at fokusplsassering og skarphetsplan omkring' hovedmotiv' er viktig, samt at antydningens kunst må dyrkes frem og at det er et av de viktigste elementene i macrofotografering, enten det er blomste, innsekter eller annet. Uansett er dette et sett teknisk meget gode bilder.
Inger-Lise S.

Hei! Meget gode bilder! Jeg liker best v#2. Den sitter som et skudd. Behagelige grønntoner og fint med den grønne kanten. Macro kan du,uten tvil:)

Inger-Lise
Tom E.

Hei!Versjon 2 for meg.Syns du tar kjempefine makrobilder.Er ikke kommet opp på
dette nivået (ennå)men det er kjekt å ha noe å jobbe opp i mot.
mvh tom-elton
Alexander W.

Heisann...
Dette kan du ja.:D
Liker versjon 2 best der fokusen sitter som et skudd.
I versjon 3 ser jeg litt støy under fluen som sikkert kommer fra croping.?
men dette var bra..:!

mvh Alexander Wabakken
Kai Frode G.

Det meste er sagt alt. Jeg vil bare påpeke at jeg er imponert over hvor godt eksponeringen sitter. Det hvite i ansiktet til fluen er ikke utbrent og det sorte inneholder detaljer. Du må ha hatt godt lys. Flotters! Kanskje kunne du brukt litt Neat Image for å fjerne noe støy, men det er en detalj.
Cristina B.

Her har Alexander Wabakken gjort en super jobb med å lime de to bildene sammen, akkurat slik jeg så det for meg. Nesten litt 3D virkning nå. Og han har bare brukt de to komprimerte bildene, imponerende!
Tusen hjertelig takk til deg Alexander. Det gleder meg så utrolig mye at dere bruker så mye av deres tid.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu