Gateliv
Ett forsøk på zooming under eksponering.
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm1:3,5-4,5G ED
  • Blenderf/13
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Annethåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger362
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121798} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.

Ganske så vellykket. Ser ut til å være et livat selskap. Fint at du har beskåret venstre del så fyren 'i fokus' ikke er så midtstillt.
Marte A.

kuult bilde.. utrolig beveglelse i bilde. ser kjempe morro ut! jeg får sånn minne om Moulin Rouge.. eing med steinulf her, bra at fyren ikke er midstilt. flott komp!

marte
Øystein V.

Utrolig bra dynamikk i dette bildet! Du har klart å formidle et yrende gateliv på en meget bra måte. Fine og spreke farger hjelper definitivt på. Uttrykket til hovedkarakteren er også veldig bra.

Utrolig bra!

Mvh
Øystein
Cristina B.

Takk for raske tilbakemeldinger.
Jeg var spent på om det ikke ble helt ute på viddene.
Gøy å prøve seg på noe nytt, men jeg kan nok sikkert med fordel øve mer. Tror selv jeg kanskje har snudd litt for fort på zoomen under eksponeringen?
-Cristina-
Alexander W.

Hey....
meget bra dette her.... beskjært litt til venstre hadde gjort seg....
Blir svimmel når jeg ser på det....He he..

Mvh Alexander Wabakken
Ina W.

kjempebra:) tenkte du hadde gjort noe med det i photoshop, men det hadde du jo ikke! supert!
Stein Oleiv B.

kossen har du klart å få te dette?????!!!??? Sykt bra...
Steini
Cristina B.

Hei Stein.
Først satte jeg linsen på største vidvinkel, og rett etter å ha trykket på utløserknapp, så vridde jeg på zoomen den andre veien, slik at bildevinkel blir forandret mens kamera tar bilde. Dessuten må det være treg lukkertid (¼ -1/15 sek), ellers får man ikke sjanse til å vri på linsen. (noe det ikke er helt lett å få til i mye dagslys, så derfor fant jeg ett sted med mest skygge) Det er temmelig vanskelig, så foreløpig fant jeg det var lettest å gjøre når motivet er nesten i ro, men alt er trening, og jeg må jobbe videre med dette selv.
Jeg er ikke særlig stø i disse tekniske begrepene, men håper jeg har forklart det sånn noenlunde. :-)
Til Alexander, ja det hadde nok gjort seg å kutte litt der i venstre, slik at mannen kom enda mindre i midten.
willy m.

hvem trenger photoshop?? ehh eg men det er en annen historie...et knakende bra bilde fra deg dette da..får en sån riktig god stemning i meg av det mye på grunn av mannens uttrykk..samtidig som bildet er fullt av liv er det og som om du har frosset tiden..eh skjønner?eller er det bare meg.. men virkelig bra bilde da..og ikke kutt ansiktene til venstre gjør at tiden fryses og plassen på h.side gjør at det beveger seg..er nå min mening mvh willy
Stig Morten S.

Æ e imponert! Veldig bra. Og jeg som trodde slikt ble gjort i photoshop. Men så feil kan man altså ta.
Inger-Lise S.

Her var det liv:) Glade farger og fin effekt.
Jeg har fått dette til i PS, men du har gjort det med kamera! Kjempebra!

Inger-Lise:)
Anniken S.

Dette ble skikkelig bra. Har lekt med kamera på samme måten den siste tiden, men har liksom ikke funnet helt det store motivet å fange.
Fargene i bildet spiller en stor rolle her. Den utgjør store deler av komposisjonen. Effekten sitter, liker det jeg ser.
Lars J.

Her var det ''liv'' gitt!
Stødig på hånda du ;- )

Morsomt og mye fine farger.
Kristoffer L.

Et godt gjennomført eksperiment, dette her.

Bare et lite tips. For å få bedre tid til å lage zoomeffekten under eksponering, kan du bruke et ND-filter (Neutral Density/neytralt gråfilter) på objektivet. En får det i forskjellige tettheter, og kan bruke det til å forlenge eksponeringen, alt etter hvor mørkt grått filteret er. Med f.eks. et ND4-filter vil du kunne bruke 4 ganger så lang lukkertid under samme lysforhold. Det skulle gi god tid til å manipulere zoomen under opptaket. ND 2 er også et godt allroundfilter (dobbelt så lang lukkertid som normalt).

- Kristoffer
Cristina B.

Hei Kristoffer!
Det var skikkelig nyttig tips. Husker jeg hadde problem med at lukkertiden ble så innmari rask pga mye lys. Måtte hele tiden finne steder med skygge.:-)
Setter veldig pris på kommentarene dine i dag. Gleder meg.

-Cristina-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu