I runddans til våren kommer
- og deretter utfor Vøringsfossen.
Isflak i en av vinterlonene i Bjoreio mellom gamlebrua og Vøringen.
Bildet inngår i albumet Måbødalen slik turistene ikke ser den - Måbødalen og Vøringsfossen er en kjempe turistattraksjon. Det er også en Måbødal utenfor turistsesongen og utenfor vanlige turistmål. Annerledes, ikke nødvendigvis vakre prospektkort.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-25 08:13:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS
  • Brennvidde300 (x1,6mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger650
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78024} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Et OK motiv, men synes kanskje det blir litt mange elementer her. Ser du har brukt lang tele, så det var vel ikke lett å komme nærmere. Kunne kanskje tenkt meg et tettere utsnitt med mere fokus på vannet i midten, med kun en liten del av bergene rundt som en slags ''innramming''. Hva med å beskjære litt hele veien rundt; f.eks. 2-3 cm inn fra alle fire sidene?
Erlend K.

Bildet ditt er undereksponert. Jeg vil anbefale deg å justere bildet i levels, slik at nyansene i snøen blir mer realistisk. Med de innstillingene du hadde i opptaksøyeblikket har du hatt mer enn nok lys, så snøen skal nok være litt mer hvit.

Prøv å sette hvitpunkt.

Erlend
Nils L.

Dersom det er skygge blir ikke snøen hvit. Synes farger og ting ser helt fine og naturlige ut. Motivet er vel av litt naturdokumentarisk karakter og ikke enkelt å formiddle på andre måter enn her. Synes det var litt interessant.
Bildet passer bra i serien din.
Har litt problemer med referanse til størrelse her.....
Mvh Nils :-)
Jan R O.

Ikke lett å forstå dimensjonene til denne fossen utfra bildet. Er det en liten pytt eller er det noe større? Utfra teksten er det vel noe større, men jeg savner en målestokk.
Jan
Odd Tore S.

Takk til dere som trosset tungt blålys og kulde, og kommenterte likevel!
Størrelse: Helt enig, referansen mangler. I frustrasjon over hvor mye bilder i høydeformat taper seg ved resizing til tillatt dot-størrelse kuttet jeg ut bildet som skulle vært foran og som hadde gitt referansen. Skal se om jeg klarer å manne meg opp til å legge det inn en dag. Faktatall: Bildet er tatt tvers over Måbødalen, ca. 700 m, og 100 m ned. Isflaket har en diameter på ca. 10 m, og roterte langsomt mens det gikk i en ellipseformet bane.
Lys: Måbødalen går vest-øst, og er omgitt av høye fjell. I dalen og den kløfta Bjoreio renner i er det knapt nok streif av sol vinterstid. Denne dagen var det skyer i vest, men helt klar himmel i øst, og full sol oppe i fjellet bare 1/2 km fra der vi sto. Slikt gir herlig blåstikk som fremhever hvor kaldt og tungt det er i dalen vinterstid. Lyssettingen er derfor slik jeg vil ha den. Til sammenligning har jeg lagt inn en v2, som sikkert er mer behagelig for øyet, men den formidler ikke stemningen riktig.
Til slutt et ord om skjermer: Jeg sjekker bildene mine på tre forskjellige skjermer. På to er de som jeg ønsker, mens de på den tredje jevnt over er mørke med et ufyselig grønnstikk. Ingen av skjermene er nøyaktig kalibrert. Bedømming av digitale bilder på skjerm er ikke bare subjektiv, men også skjermavhengig.
Odd Tore
Odd Eirik S.

Skal være enig med deg angående skjermavhengigheten. Tror mange bilder får både ris/ros fordi skjermen det vises på er forskjellig kalibrert enn den man sitter på selv.
En annen ting som mange ikke er klar over er at de fleste bildene blir mørkere vist i en browser enn de blir inne i PS.
Derfor mener jeg det er lurt å justere opp gamma +0,2 før en legger ut bildene.

Synes det var et flott motiv og fint bilde.
Sett utfra størrelsen på bjørkeriset i høyre side så ville jeg nesten tro isfalket var enda mindre enn 10m. Blir ikke noe mindre imponerende av det.
Har studert begge versjoner og synes v1 er den som er mest natutro. Villt og vakkert.

V2 ble ikke så bra. Så lyst er det ikke nede i et trangt dalsøkk. Og med all den rattingen i PS så forsvant mange av detaljene også. Se på barfjellet. Det har blitt helt sort der det skal være fine tegninger i overflaten.
Det mest tiltalende med v2 var lysspeilingen i vannet.

mvh
Odd Eirik

Bjørn H.

Flott bilde det her.... men savner også en målestokk, noe som viser dypet og høyden i noe større grad ....

Bjørn ;¤
Inger-Lise S.

Hei! Uansett målestokk,så likte jeg dette motivet veldig godt.Fin komposisjon her og jeg likte skinnet i råken nede til høyre.Den råken er en godbit for seg selv.
Det er vanskelig å velge versjon her..Jeg likte begge,på hver sin måte.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu