Om nattorienteringens egenart
Post 14 - Stein, 0,8 m høy.
Aldri er skogen mer tre- og kvistfylt enn under et natt-o-løp, og aldri er stiene mer utydelige og tilfeldige dyretråkk tydeligere.
Det hele i jakten på små sylindre dia 5 cm høyde 10 cm sparsomt dekket med refleksbånd. Plassert med omhu av løypelegger i dagslys slik at det ikke skal være mulig å ''lyse'' seg frem til posten. Du ser den ikke før lyset fra hodelykten streifer den i et kort glimt.
Et langvarig adrenalinkick, som av og til topper seg når batteriet dør ut midt i tjukke skogen.
-------------
Et lite apropos til diskusjonen om optikk til å ta bilder av hunder som løper i skogen (som ikke var skog, men store lysninger).
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker29 s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • AnnetKamera på stativ, forhåndsfokusert, trådløs fjernutløser.
    Håndholdt blitz som utløses manuelt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289599} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Anders F. R.
Ganske dekorativt, egentlig! Du formidler stemningen bra, innbiller jeg meg, selv om jeg ikke har det med å løpe rundt med hodelykt i skogen om natten og lete etter små metallsylindere. (Jeg gjør nok mye annet rart, kanskje, men ett sted går grensen....:-). Passe belyst av hodelykten(e) gir nok følelse av skogen, posten er godt synlig, og det lille blitzblinket lager akkurat passe spøkelsesaktig o-løper. Bra gjennomført nattbilde under vanskeilge forhold!

Hilsen Anders F. R.
Rune S.
Flott fanget stemning av nattorientering. Den synlige løperen ligger velplassert med passe innbitt og konsentrert uttrykk. Lysstripene skaper fin bevegelse og driv i bildet. Skummelt med spisse, tynne grankvister i mørket. Liker dette meget bra.

Mvh
Rune S
Erik J.
Bra fanget hodelyktjegere! Er det vanlig å ha med kamera på nattorientering?
Lars-Anders M.
Her har du ett meget interessant motiv. Meget god balanse i lyset. Herlig bild
Ketil K.
Tøft actionbilde, som gir inntrykk av at nattorientering uten lys er håpløst, mens det er bare nesten håpløst vanskelig med.
Tormod H.
Dette var kjempetøft og godt forberedt arbeid. Jeg likte den litt gjenferdaktig kroppen på personene.





Tormod


Steinulf L.
Fint at du tok med det tekniske. Fin illustrasjon til teksten.
Stig Børre E.
Dette liker jeg. Fin teknikk og god reklame for sporten.

StigB
Ivar B.
Fin presantasjon. Lysene i forgrunnen og bakgrunnen viser vei på stien innover i bildet. Bra med detaljer i skogbunnen og personen i fart. Mvh Ivar.
Espen A. I.
Svært dynamisk og et spennende bilde. Jeg må si meg imponert av både kreativiteten din og prøvingen, som sikkert fører med seg feiling og det er ikke alltid like lett å takle. Kjempefint bilde.

mvh Espen
Tove H.
Flott formidlet spøkelses-stemning og god reklame for sporten! Tøft!
Mvh Tove
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Alltid hyggelig at noen ser noe i uvanlige vinklinger også.
Kamera på nattorientering? Ja, men ikke under selve løpet. Jeg prøver å starte tidlig og legge merke til egnete steder med poster underveis, og drar så ut igjen i mørket etter et raskt klesskift oventil.
Egentlig ganske spennende, ser folket med lykt i skogen, de kommer mot posten, drar vekk igjen, og så: Plutselig et stormangrep fra mange kanter når en endelig ser lyset.
På dette bildet er det fire løpere i bildet, en er lykkelig og har kvittert på posten, en leser febrilsk kart for å sjekke at han er på rett sted (flere poster nær hverandre er en del av moroa), og to har endelig fått øye på det de har lett etter så lenge. Nr fem lyser på treet i høyre kant og ankommer i full fart.
Teknisk vanskelig motiv, fordi fotograf og utstyr ikke må røpe posten før en løper har funnet den. Korrekt fokus er ikke enkelt i mørket.
Og o-løpere er fullstendig uberegnelige, de kan også komme bakfra og da må man verne utstyret med egen kropp.
En utfordrende og herlig sport! I morgen kveld er det ny runde, muligens med kamera om forholdene er egnet. Og om jeg kommer tidsnok i mål.
Odd Tore
Asbjørn M.
Det ville uttrykket på den nermeste personen er nerven i dette bildet.
Et artig bilde !

Asbjørn
Øyvind A.
Artig, fin idé. Den ene lysstripa er kanskje vel dominerende.
Ø.
Odd Tore S.
Ja, Tormod ser litt vill ut når han stikker avgårde i et forsøk på å unngå at andre kan henge. Han så ikke kameraet (fotograf og kamera sto med god avstand fra hverandre) og holdt på å løpe det rett ned. Derfor ble den ene lysstripa også dominerende. Han burde egentlig dreid mer mot venstre (i forhold til løpsretningen) mot neste post, men o-løpere er uberegnelige.
Odd Tore
Avsluttet .
Et spennede løp der du definitivt formidler spenning rundt nattorientering, Odd.

Av lyset ser jeg at nye kommer, andre løper videre. Et rotte-løp du her formidler. Topp som stand bye. Flott lyssetting. Cool.
Greit med ingen kvister i øya.


Hallo fra Eivind.

Avsluttet .
Orientering var vel noen av det kjedeligste som overhodet var mulig å finne på i en gymtime på skolen, men du har hvertfall fått til et spennende bilde av denne gørrkjedelige sporten:)

Kreativt og bra gjennomført. Kjekt å se noen litt uvanlige sportsbilder. Bra at posten var opplyst, den gjør bildet litt mer interessant.

-Svein Ove
Odd E. k.
God kveld Odd Tore!

Et godt fortellende bilde av det å orientere seg om natten gjennom kvister og kjerr. Flott formidlet, der refleksen lyser skikkelig opp i nattemørket og fra lyset.

Ha en fin søndag!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu