Uten kamuflasje
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Steinulf L.
Fint å se at du har kommet deg ut på bondens åker. Teknisk meget bra og et fint utsnitt. Finner lite å sette fingeren på her.
Chr. G.
Her ser det meste ut til å være på plass, ja. Ser ut som om du har tatt den på fersken når den holder på med treningsøkta, stilig å se hvordan den henger i strået. Bra med det uskarpe bladet i bakgrunnen som fungerer som balanseanordning for bildet.
Rolf J.
Bra bilde av en vakker skapning, fint at strået den sitter på er så skarpt som det er, det skaper en helhet som ellers ville ha manglet.
Har prøvd meg på slike uten det helt store resultatet til nå, synes det er vanskelig å treffe med fokus på den blanke overflaten som disse har.
Rolf
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Odd Tore. Dette er et veldig fint eksempel av den blå krabaten. Skarpheten ligger fint, og bildets farger kommer godt overens.Jeg synes også at utsnitt og linjer fungerer godt, men lurer litt på om strået bak trekker litt unødig oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Kjell G.
Stråene står svært bra til ''den blå krabaten'' som til sammen utgjør et nydelig miljø. Det bakerste strået kunne antagelig ''vært permittert''.

Godt gjort å få hele den lange kroppen skarp. Den begrensede dybdeskarpheten gir ikke mye slingringsmonn.

Riktig godt arbeid i tillegg til turorienteringen!

mvh kjellg
Ketil K.
Riktig flott av denne libellen som opplagt har fått tak på gressfrøholdingen. Jeg er enig med dem som mener det uskarpe strået til høyre balanserer bildet. Et lite uromoment er det og, krydrer litt opp i perfeksjonismen.
Stig Børre E.
Pent og teknisk godt.
Er ikke helt enig med meg selv når det gjelder det uskarpe strået.

StigB
Erik J.
Nydelig bruk av begrenset dybdeskarphet. Flott fanget med perfekt fokus.
Lars-Anders M.
Tekniskt meget bra. Ok med så uskarp bakgrunn. Nydelig å se på.
Caroline M. S.
Enig med Ketil. Jeg liker bildet - først og fremst fordi fargene er så reine og fine, libellen skarp og nesten selvlysende blå (sett mange bilder hvor fotografen ikke har klart å få fargen like god) og bakgrunnen dus og behagelig.
Kjell Sigurd S.
Her har du fått mye velfortjent skryt. Et fint makrobidle av en fin liten skapning. Teknisk utmerket i en fin komposisjon. Strået til høyre er viktig. Fine naturlige farger. Veggprydaktig.

Kjell S
Odd Tore S.
Takk for positive tilbakemeldinger!
Jeg synes nok at det uskarpe strået skal være med, ellers hadde det vært en smal sak å klone det vekk. Litt skurr hører til i naturen.
Bortsett fra å bruke skohorn for å få bildet innenfor de akseptable rammene for størrelse her på dotten, er det ikke fiklet med det. Litt fargemetning og litt oppskarping er nødvendig uansett.
Et motiv som ser enkelt ut, men det var ganske utfordrende med vind og et insekt som hadde en klart definert tillatt minsteavstand til fotografer. Her ble det mye bom og annen gymnastikk for fotografen!
Odd Tore
Rune S.
Meget flott og skarp makro i fine fargetoner og god komposisjon! Flott å se på! Flott fanget!

Mvh
Rune S

Liv F. D.
Hei Odd Tore,
jeg synes du har fått et nydelig bilde av denne flotte karbaten. Skarpt og fint, flott komposisjon.
mvh
Liv '')
Magnar B.
Fine fargetonar sammen. Likar lyset og den reine bakgrunnen. Det uskarpe strået fungerer fint. Vakre krabatar dette!
Øyvind A.
Pent og velgjort. Jeg stemmer for det uskarpe strået.
mvh
Ø.
Torbjørn K.
Et bilde jeg gjerne skulle hatt i insekt-samlinga mi selv. Klassisk og slettes ikke nyskapende, men svært så bra gjennomført. Jeg er nok litt mer puritansk her, og ville klart meg uten det uskarpe strået.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
Syns den øvre delen av stråene forstyrrer harmonien i dette bildet og ville ha beskåret ca. 6-7 cm av øvre del, for å få bedre fokus på hovedpersonen,
en artig og fargerik liten skapning. Fint bilde av arten.

Inger Anne
Odd Tore S.
Takk for flere meninger!
Min hensikt var ikke artsfotografi, men heller denne fargestrålende krabaten som så absolutt ikke gled ubemerket inn i mijøet. Derfor ønsket jeg mye miljø og tok et rommelig utsnitt, dvs. ikke kutt i topp eller bunn.
Men det er ikke noe i veien for å kutte i topp og evt justere i sidene også. I så fall ville jeg nok også forsøkt å finne ut mer om hvilken art det var.
Tidligere i sommer forsøkte jeg meg på slike i tandemflukt (parring) i varmt vær med sol. All honnør til den som får til noe slikt, både fotograf og utstyr!
Odd Tore
Tone A.
Hei
Her er eg imponert over skarpe detaljar på libellen som har ein flott positur der den et av akset. Her er det nok av armar til å klamra seg fast med. Og akset den et av er også skarpt.
Elles likar eg utsnittet slik det er pga at det gir kjensla av at den svevar i lufta mens den heng på akset. Stråe bnv
bak høyrer naturleg med i miljøet.
Elles er den ein fin kontrast med sine lyse blåtonar mot alle grøntonane i den duse bakgrunnen. Flott lys på både insekt og akset.
Finnes desse libellane kun der det er myrlandskap? Pga at det er den einaste staden eg har sett desse. Og jammen var det fart på dei.
Flott fanga motiv med ein god komposisjon.
:) Tone
Tove H.
Skarp, fin og fargerik krabat godt fanget på bondens åker. Flott bilde!
Mvh Tove
Inger-Lise S.
Hei! Et meget bra bilde! Flott komposisjon av et vakkert insekt.Teknisk godt og med en rolig og fin bakgrunn.Lekkert.

Inger-Lise
ingeborg w.
For et pent insekt du har fanget. Du har fått fram mange detaljer og den skarpe blå fargen gjør seg godt mot den grønne bakgrunnen og de rødlige stråene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu