Sommer 2007
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger525
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266326} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Ann F.
Så det er slik hos deg, også?
:-)
Det tok litt tid før jeg ser hva som ''skjer'', først synes jeg formen på vanndråpene som treffer vinduskarmen (?) ser ut som vannglass som spruter vann oppover, men så skjønte jeg tegninga. Tror jeg.
Artig og oppfinnsom måte å få frem sommeren 2007 på østlandet på. Du har truffet bra med lukkertiden, vanndråpene gir inntrykk av skikkelig sprutregn uten å flyte for mye ut.
Tiltredes!

mvh Ann
Anne-Lise S.
Ja, akkurat slik har det vært siden ferien tok til for landets skolebarn og frem til nå, sånn nogenlunde, bortsett fra de som bor lenger nord i landet da! I kveldinga i dag titta såvidt sola frem her i Kristiansand, så håpet er fortsatt lysegrønt. Var greit å reise vekk 1 uke da det sto på som verst... De mener godværet kommer her sør innen utgangen av neste uke, så det gjenstår å se da... Håpet er som sagt... Liker dette godt. Synes du får frem vannspruten på en actionfylt måte. Ikke at jeg forstår helt hva du har gjort her? Ser ut som et vannglass det ene der, men er ikke så sikker på det. Herlig dybde innover forbi vannspruten mot det røde og det grønne. Herlige farger det, som skaper liv og røre! Godt lys her er det også!

Anne-Lise

PS: Fortsetter du å ta så gode bilder som dette selv med regnvær så kan det vel gjerne bare fortsette på dine kanter...? ;-)
Jan Inge K.
Jaja, sånn har vi hatt det hver sommer så lenge jeg kan huske uten at noen har klart å utnytte det så kreativt!! Men denne sommeren... :-) Blir det varmere nå så flytter jeg sørover......
Lars-Anders M.
Herlig regnbild. Originell så det holder. Ok.
Fred S.
Friskt sommerbilde fra en del av verden der det visstnok er regntid. Ser nesten ut som blomstene rister seg på samme måte som hunden min gjør når den er våt, en annen assosiasjon er at det som ligner på et vannglass (bunnen av det, i alle fall) nettopp har eksplodert. Antar vel likevel at det er kraftig regn som slår mot et eller annet.
Ja,ja, vi har vanningsforbud i Namdalen, men nå er vel regnet på vei.
Beskrivende bilde.

vh fred
Inger-Lise S.
Kreativt, annerledes, dekorativt og en meget bra måte å dokumenter på!
Dette har jeg virklig sansen for. Godt levert!

Inger-Lise

med ønsk om go sommer:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Friskt, flott og annerledes bilde.

Inger Anne
Marie J.
Jammen har du klart å ta sommerbildet, gitt :-) Jeg banner denne sommeren opp og ned, men bildet ditt er bare så perfekt!

mvh MJ
Anne Ø.
Betegnende for hva vi opplever om dagen nå.
Supert fremført!!!!

Anne:)
Ann T.
Here comes the rain again.... men denne gangen på en pen måte! Likte idéen og hvordan du har presentert det. Veldig bra utført.
Mvh. Ann
Odd Tore S.
Takk for positive og hyggelige kommentarer!
Inspirasjonen her kom bøttevis, maks 20 mm på 15 min. Da ble E6 stengt.
Motiv rekkverket på verandaen, skutt gjennom åpen skyvedør fra stua, 200 mm m solblender. Selv da kom det dråper på frontelementet.
Likevel, for den som stort sett har jobbet 20+ timer ekstra i uken siden pinse har ikke regnet vært et problem, derimot tiden til å sysle med foto og andre hobbyer. Kanskje kommer det bedre tider snart.
Odd Tore
Jan Frode A.
Første tanken som slo meg da jeg så bildet var sol og sommer, park og fontene. Naturlig nok for en som bor i et sommerslig Trøndelag ;-) Nærmere studier fikk meg på andre tanker, og løsningen ligger i kommentarene.
Flott bildet, med masse sprut (selvfølgelig). Jeg blir nysgjerrig på lukkertid, syntes du treffer veldig godt med tanke på former og bevegelser i vannet. Frosset, og samtidig med de fine linjene. Fint at de fyller ut bildeflata. Masse linjer og liv på grunn av disse, og kulissene der bak forsterker helhetsinntrykket. Meget bra.

mvh Jan Frode
Ivar B.
Ja nå er ferien startet, og jeg kan ikke annet enn la meg inspirere av dette. Ser ut til at det blir slike motivområder jeg får belage meg på jeg også i sommer. Her plasker det ned :-) Bildet skildrer godt, meget god lukkertid som gir struktur samtidig som plasket fryses ganske godt. Friske farger på blomstene i bakgrunnen gir fin kontrast i bildet. Friskt! Mvh Ivar.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Har ikke sommeren vært av det beste slaget så er det ikke tvil om at fotografen har dratt nytte av det. Her har du fanget inn den ublie møte med naturens regnsluser. Sannelig spruter det her. Det kan jo regne her, men slike vellfylte dråper oppleves ikke eller svært sjelden. Bilde ditt har jeg derimot svært stor sans for. At rosene ikke blir i fokus her er bare med på å gi bilde ekstra trykk i beskrivelsen av dette. Er ikke sikker på om du vil minnes på denne sommeren, men tror nok ei innramming av dette bilde kan gjøre seg godt på en vegg. Farger bidrar mye til dette og et friskt pust i tilværelsen her.

Mvh RK
Steinulf L.
Glimrende kommentar til sommerværet på Østlandet. Teknisk meget bra, du får frem skybruddet på en fin måte.
Ketil K.
Pelargonia - typisk tørkeblomst som motstår det meste - i god kontrast med plaskregnet. Bra!
Gunnar John C.
Snakk om å vise at det regner småspiker! Fint at ''spikrene'' det eneste som er skarpt, det er da dem dette handler om. Lurer litt på hva det store, plast-aktige til høyre og i midten er, nedpå karmen - er det bare store nedslag av vann?

Interessant å se at det aller meste her er ''rikosjetter'' - knapt en eneste strek kommer rett inn i vertikalen, dvs. fra oven. Kanskje er det de innfallende dråpene som ser ut som lange, tynne, grå antydninger, fordi de går så fort?

Vennlig hilsen
Gunnar
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Joda, det er pelargonia, og de trives ikke i dette været!
Med high-speed kamera ville det vært mulig å få et godt grunnlag for studiet av dråpehydrodynamikk.
De plastaktige sakene er vann som kastes opp når store dråper treffer. Vannfilmen holdes sammen en stund av overflatespenningen, og brytes så opp i store og mindre store dråper etterhvert. Spikrene gir et inntrykk av hastigheten når de ligger i plan som er nært parallelle med bildeplanet.
Det regnet ikke akkurat vertikalt denne dagen, selv om dråpene var store.
Fordelen med å ha kameraet under takutspring er at bildet ikke forstyrres/blir uskarpt av dråper som kommer rett foran objektivet.
Motivet innbyr til mer detaljerte studier, men helst ikke i sommer!
Odd Tore
Øyvind A.
Ikke dumt dette her. Kreativ og vellykket bruk av regnet!
Ø.
Stine J.
Absolutt et godt og illustrerende bilde på denne sommeren. For noen regndråper da! :)

mvh Stine
ingeborg w.
Sånn har det vært mye av ja. Her er det vel først og fremst passende lukkertid som virkelig får fram kraften i regnet.
Caroline M. S.
Kjempegodt ide og godt resultat! :-) Fikk lyst å prøve selv. Smart å stå under noe slik at ikke regn når objektivet forstyrrer - det har jeg aldri tenkt på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu