Sorte øyne og røde maur
Vinbergsnegle på morgentur.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Niikkor Micro 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger453
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Espen A. I.
Ikke akkurat delikat kanskje, heller smått perfekt teknisk, jeg er som vanlig svært imponert over ditt tekniske arbeide - det virker gjennomtenkt og godt fullført.

Espen
ingeborg w.
Pent gjennomført, hvor sneglen kommer inn fra nedre hjørnet og beveger seg sakte mot det øverste. Skarphet og detaljering ser bra ut. Jeg skulle gjerne sett mer dybdeskarphet, så maurene også er med. Selv om det hadde ført til at pinnene og rusket også er i fokus.
Inger-Lise S.
Et artig møte og flott motiv. Sannelig har du kommet nær her. Utrolig! Og du leverer som vanlig godt:) Komposisjonen sitter meget bra!
Artig å se dette motivet.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Hjælp - hva er dette for et vesen???

Artig og interessant:-)

Inger Anne
Odd Tore S.
Takker for kommentarer!
Denne kjekke eller ekle typen er en vinbergsnegle, og skal visstnok være velegnet til menneskeføde når den har fått gå seg ren.
Den som tror at snegler er takknemlige makroobjekter kan prøve seg på dette motivet, hvor det å få begge øynene i fokus samtidig er en betingelse.
Stilkene de sitter på er hele tiden i bevegelse, kommer kameraet, skyggen av fotografen, strå eller noe annet i ''synsfeltet'' trekker den langsomt lynsnart både øye og stilk i kroppen, og i verste fall seg selv inn i skallet. Så lenge den ikke er inne i skallet, beveger den seg i sneglefart i en eller annen retning.
Stativ er derfor ingen mulighet, her gjelder bare håndholdt, forhåndsinnstilt fokus og ganske kort lukkertid, og derfor forholdsvis stor blender.
Jeg gjorde ca. 50 opptak her, og bare på to av disse er begge øynene i fokus samtidig.
Men i forhold til maur er snegler trege og forutsigbare. Maurene kom enten utenfor DOF eller ble bevegelsesuskarpe eller begge deler. Maurene er ikke skarpet opp her.
Odd Tore
Thorbjørn R.
Jeg synes dette ble riktig så fint. Bra utsnitt og fint miljø med maurene. Skarpheten er her bra, men vel ikke helt 100 prosent? Men, som du skriver, så er dette ikke enkelt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu