Himmelstrebende
2 * Høvik Verk, 1 * 3 Veritas
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-22 19:02:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252414} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Torbjørn K.
En litt annerledes og industriell variant av ''vårblomstrende trær strekker seg mot himmelen.'' Jeg synes dette bildet fungerer bra i høydeformat og så liker jeg at du ikke har midtstilt ''strekkpunktet.'' S/H-versjonen er klart best etter min mening, og det passet veldig bra for meg at du la ut dette bildet akkurat nå. Jeg planlegger å ta en del S/H landskapsbilder fremover, og jeg har veldig sans for høykontrast-effekten som rød-filter lager på blå himmel. Dessverre, så vil konvertering fra rød-kanalen ofte gi litt lavfrekvent grums i bildet, men her ser det dog ut som du har kommet veldig bra fra dette. Jeg lurer på om den ''grumse-effekten'' kommer dersom man setter på et fysisk rød-filter i stedet for å konvertere i etterkant, så jeg har fundert litt på å kjøpe et slikt filter. Ut fra dette bildet, så ser det dog ut som jeg heller bør prøve å feile litt uten filter i stedet. Graderinga av himmelen synes jeg også er veldig veldig bra. I v2 så står fugene i muren i veldig god kontrast til resten av bildet, og lager spennende detaljer. Bra dybde, men det skulle bare mangle med 10mm.

Torbjørn
Gunnar John C.
En fin sammenstilling av ulike industrielle epokers streben mot nye høyder, hver med sin teknologi og sitt formspråk. Jeg liker måten du har plassert de tre aksene, litt høyrerotert, med den nederste som bærende element. Best liker jeg versjon 1 som jeg synes gjør mye ut av sine nokså komplementære farver. Heller ikke verst gjort å få frem teglen i skyggepartiet øverst til venstre så fint i det skarpe sollyset. Et Høvik-motiv som vekker gode minner.

Gunnar
Erik J.
Versjon 2 er kjempebra! Ideen med å kombinere nytt og gammelt fungerer perfekt! Jeg regner med at det er din ide og at du ikke har funnet alle tre tårnene på samme sted, i høyden to (Bologna??, på det tredje er jeg blank, Rafnes eller noe slikt), men dette slo an hos meg!
Bjørn H.
V2 er veldig lekker Odd Tore... Lurte litt på symetrien med engang, men er blitt komfortabel allerede !!!

Nydelig sort/hvitt arbeide og det tekniske sitter som støpt -

Bjørn.
Kjell Sigurd S.
Ikke mitt felt, men jeg lar meg fasinere av komposisjonen og effekten. Blir nesten svimmel av å betrakte bildet. Nytt og gammelt er nevnt, støttes. Liker best fargeversjonen og at du ikke har falt for fristelsen av å midtstille. Bildet inspirerer til å utforske området.

Kjell S
Vegard L.
Virkelig bra teknisk. Begge versjoner fungerer bra.
Vegard
Rolf S.
Har jo sett tilsvarende bildevinkel brukt på trær tidligere. men mer sjelden på byggverk.
Synes det ble interessant. Ikke bare p.g.a. vinkel, men at det er 3 så forskjellige byggverk. Så får det være opp til oss å fantasere rundt sammenhengen mellom disse 3.
Og jeg synes s/hv-versjonen ble den mest spennende.
Mvh Rolf
Steinulf L.
Svært så bra og føyer seg fint inn i rekken av maleriske industribilder.
Tor Eirik P.
Artig... godt sett! Liker begge versjoner, med s/v som en liten favoritt.
Ser ut som du har klart å plassere de 3 tårnene veldig rett i forhold til hverandre og ikke minst lyset!

Tor Eirik
Stig Børre E.
Artistisk og elegant. Komposisjonen er strålende.
Liker den knalle fargevarianten. Fine kontraster både når det gjelder farger og arkitektur.

StigB
Inger-Lise S.
Meget bra! Flott komposisjon. Det må det være, for jeg blir svimmel av å se opp;) Trøster meg med at du ikke har tatt fra toppen og ned (Takk og lov!)Fargene er klare og fine. Jeg går helt klart for v#1.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Stilig perspektiver og svimlende vinkling,
bra formidlet,
likte best fargeversjonen.

Inger Anne
Marit O.
Hei Odd Tore!
Knall tøft,vanvitig bra dybde og komp som gir bilde en helt rå effekt flott lys og gode kontraster.
SH fungerer kjempe bra den også,men her går jeg nok for fargeversjonen :)
Marit
Øyvind T.
Spennende bilde, fascinerende å se på. Med så rette linjer i motivet som disse byggverkene danner, får bildet en flott geometri. Det skal et godt øye til å knipse slike motiver!

Heller mest til at V1 gjør seg best.

Øyvind
Avsluttet .
Fin linjeføring og kontrast mellom gamle og nyere konstruksjoner.
Plasseringen av elementene i bildeflaten fungerer svært godt.

Mvh Christer
Ivar B.
Versjon 2 er knalltøff rett og slett! Herlig sug, linjer og struktur. Mvh Ivar.
Hans Jacob H.
Kanskje litt vel hard kontrast på hovedtårnet, men ellers er 2-ern fin den. Bra vidvinkelsug.
Odd Tore S.
Takk for fine kommentarer og for anbefaling!
Motivet er de to gamle skorsteinene til Høvik Verk, og den nye treløps til Veritas fra 1976. Veritas har tatt vare på skorsteinene selv om de ikke lenger har noen praktisk funksjon. De fleste av de gamle byggene er også bevart og i bruk.
Motivet har alstå vært der fra 1976, men først i påsken i år fikk jeg et slags tak på det. Vanskelige lysforhold med mye skygger, trang opptaksplass, og svært vinkelfølsomt motiv. Jeg bestemte meg forhvor jeg ville ha linjene til å konvergere, og krøp rundt til det stemte.
Noen liker farger, andre liker s/h. Veien s/h var nokså krevende, brukte simulert gammeldags fargefilterteknikk til å selektivt lysne og mørkne og å øke kontrast. PS Elements 2 har ikke channel mixer, og da blir det mye prøv og feil. På en måte synes jeg at farge og s/h nesten blir forskjellige motiv.
Odd Tore
ingeborg w.
Her må det bli fargeversjonen med sine sterke kalde og varme farger. Spennende kontraster i bygningene her, selv om jeg ikke er opptatt av arkitektur.
Oddvar B.
Bra!
En voldsom høyde(dybde)virkning i dette bildet, og motivet gjør seg godt med med sterke farger og kontraster. Godt teknisk og meget god utnyttelse/bruk av bildeflaten. Synes begge versjoner er gode, men heller kanskje litt til s/h varianten. Det er ellers vanskelig å finne noe særlig å plukke på her.
Fred S.
Egentlig himmelstormende stilig, Odd Tore, og tårnene sammen med den knallblå himmelen skaper en sær geometri som er snedig å betrakte. Liker det godt.

vh fred
Lars-Anders M.
To gammle en ny. 3XCO2.

Tre er bedre en en. Liker det
L-A M.
Erik J.
Oisann, jeg tok feil - jeg trodde det var ditt arrangement. At du faktisk har funnet motivet slik det framstår øker den fotografiske kvalitet i mine øyne! (jeg forstår at du har funnet det i din umiddelbare nærhet, som jeg også regner et pluss- det det er de nære ting vi ofte overser) Dette har du fått mye ut av!
ingebjørg fyrileiv g.
Det er noen langstrakte bygg du har funnet her, Odd Tore. Kontraster og vinkling sitter som et skudd, og plasseringen av de tre byggene er godt plassert i forhold til hverandre. Herlig blåtone.

vh ingebjørg
Espen A. I.
Tja, helt greit dette, men himmelen - den er knall! Ellers blir vi jo fascinert av høye ting, ergo - dette blir lett spiselig for de aller fleste.

Espen
Geir B.
Flott linjeføring, fint plassert forsvinningspunkt, nydelig lys og knall himmel - her har du virkelig utnyttet brennviddens potensiale til å gi virkeligheten et ''bigger than life''-løft.

Et iøynefallende bilde :-)

mvh
Geir
Ann T.
Dette likte jeg - veldig bra komposisjon og fin perspektiv. Flott med gammelt mot nytt. Begge versjoner har bra egenskaper - det er vanskelig å velge i mellom :-)

Mvh. Ann
Odd Tore S.
Hei!
Artig at dere har gravet opp dette igjen.
Denne vinklingen og opptaket kom ikke akkurat rekende på ei fjøl, en utfordring for meg.
Ser litt for mye til disse omgivelsene nå om dagen, til tider mer 0700 til 1900 på jobb enn normaltid. Lite tid til foto for tiden, både når det gjelder egne bilder og kommentarer til deres. Og det står vel på ut denne måneden, og vel så det.
Odd Tore
Caroline M. S.
Kjempebra bilde! Skulle ønske det var mitt. :-) Enig med alle i all rosen du har fått her. Enig i at fargevarianten og svart-hvitt varianten har blitt to helt forskjellige bilder. Liker begge, men synes svart-hvitt varianten var uvanlig fin. Liker de store kontrastene mellom det mørke og lyse i den.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu