Flekkvis vedlikehold
Kilen gamle gård, Ringerike
Bildet inngår i albumet Kilen gamle - Husmannsplass under Røssholm bruk på Ringerike. Gammelt og nedlagt småbruk på Ringerike i raskt forfall.
Stabbursdøra er datert 1863 og låvedør 1871. Nokså spesiell arkitektur med dører som ikke er over 180 cm høye, og vinduer som er like lavt plassert.
Våningshuset var i alle fall bebodd i julen 1991, men var allerede da i forfall.
Et fasinerende sted med detaljer som jeg mener det er vel verdt å bevare for ettertiden. Ser ut til å ha blitt et valfartssted for lokale fotografer.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde47mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger553
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142071} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Janne L.
For et skjevt bilde, var det første som slo meg da jeg såg thumbnailen. Men når bildet kommer opp på skjermen så må jeg innrømme at der er snor rett. Men jeg blir sjokkert over hvor skjevt vinduet er. Og over veggene som gliper. Dette er et bilde man blir sittende å studere i lang tid.
Fine farger i bildet.
Janne
Inger Anne Maritsdotter V.
Sånne bilder har eg stor sans for.

Eg begynte sjøl med ein slik serie av lignande bilder, i fjor sommar, men hvis det skal bli noe av dei - må eg ev. lage dei til i samanheng med ein bildeserie, slik du har gjort her.

Eg liker også at du i tillegg viser ein dokumentasjon via tekstene du skriver rundt bildene, også teksten i bildeserien.
Det skaper større innhald og ei større meining, rundt bildene.

I dette bildet viser du god detaljgjengivelse, gode farger også, og bra skarphet.
Dette er i stor grad prega av tidens tann, og står til nedfalls, vil eg anta.

Noen vil kalle det ''idyll'', mens andre vil kalle det ''skrot'', alt etter kven som ser det, og i kva samanheng.

Mvh -iav-
Bjørn H.
God kveld Odd Tore

Morsomme detaljer og finfin dokumentasjon :)

Joda, her mangler litt vedlikehold, men hvis dette hadde fått litt maling og beis, samt rette vindusvinkler, hadde nok Mr. Saugerud ikke fått noe kult motiv !!

Hvor gammelt er dette da ??

Fint bilde ... herlig å ta bilde av gæmle greier !!!

Bjørn ;¤
Steinulf L.
Det passer godt inn i serien din dette. Joda, det er skjevt og skrått, men slik er det jo, og forsøk på å rette opp linjer ville neppe være vellykket. Fin tekstur.
Odd Eirik S.
Det var da sannelig noen små flekker som har blitt vedlikeholdt her.
Ser nå ut til at dette kan holde i mange år til. Litt kitting på vinduet og det er som nytt. He, he.
Synes dette ble knallbra. Du får frem stemningen og jeg kjenner nesten tyrilin lukta bre seg rundt skjermen. Selv om den kanskje er borte for godt rundt veggene på denne bygningen.

mvh
OddES
Kurt S.
Slike gamle ''saker'' gjør seg veldig godt som fotomotiv.
Synes du har fått til et fint utsnitt. Fin struktur i materialene og mange fine detaljer.
Ingen vits i å rette opp perspektivet her -:)
Lykke til videre med serien.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Hus med naturlig air conditioning? Heldig for deg at deler av det rødmalte kittet har smuldret bort, ellers ville det jo sett ganske velholdt ut!

Sånne bilder er fine, og dette er intet unntak.
Hans Jacob H.
Fin skildring av værbitt fasade, med mange interessante detaljer. Undres litt på den vertikale bjelken som er boltet fast på tømmerveggen, hva den har for funksjon?
Avsluttet .
Jeg kjenner ikke til denne gården, men synes du har fått til et fint litt mimreaktig bilde. Liker komposisjonen og de skjeve linjene som selvsagt må være slik. Mulig jeg kunne tenkt meg litt større utsnitt for å få satt skjevheten i en sammenheng, men usikker. Du har fremdeles særdeles godt tak på det tekniske, så det gidder jeg ikke kommentere. Men linjene, detaljene og fargene er det som fenger meg her. Det røde på vinduskarmene er et friskt innslag i all denne falleferdige gråbrune massen...hehe!
Odd Tore S.
Dette er fjøsdelen av driftsbygningen, den delen som er i tømmer. Døra til påbygget i reisverk med bord og gjerdestaur(!) som kledningbilde nr. 177792 er fra 1878, så denne delen er trolig eldre.
Bildet er ikke skjevt, men det er alt annet her.
Boltene er mest sannsynlig for å holde lasker på ut- og innsiden sammen, slik at ikke stokkene i veggene skal bule avvekslende ut og inn, og derved lage både ustabil vegg og glipper. Det er et ganske langt spenn uten tverrvegger her mellom to åpninger.
Jeg har ikke vært innvendig for å sjekke dette, har motvilje mot å gå inn i rom med låste dører selv om det er åpninger ved siden. Dessuten tasser det der inne.
Jeg har flere bilder av hele veggen. Den versjonen jeg ville lagt ut er i styrtregn, som også traff frontlinsa og laget grå flekker på bildet.
Om interessen for slike bilder fortsatt er tilstede, kommer det fler. Jeg er redd for at denne gården ikke tåler en skikkelig snøvinter, og forsøker å dokumentere den før den ender som ei plankerøys.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Myckert vackert detta.
Arne S.
Dette er mer enn dokumentasjon, OT. En lett uryddig, men sjarmerende detalj som står i stil med (mitt inntrykk av) fotografen.

-)
Rolf J.
Alders patina over stokkverket her. Fin dokumentasjon på noe som er i ferd med å bli borte over hele landet. Tydelig at du har sans for detaljer av denne typen. Fint viste detaljer og struktur, kittet på vinduet er en ekstra bonus. Underteksten og dine egne kommentarer er med å gi bakgrunn.
Rolf
Rolf S.
Spennende motiver du jobber med for tiden. Og jobber bra.
Ikke noe å utsette på noe her. Da tenker jeg selvfølgelig fotografisk og ikke vedlikeholdsmessig.
M.v.h. Rolf
Ann F.
En person med sterke krav til rette vinkler, waterpass og snekkerlinjal ville antagelig fått alvorlige sjelelige problemer her.
Jeg, derimot, fryder meg over detaljene, og du har også fått frem strukturer og fargenyanser bra her.
Godt jobba, mvh Ann
Torbjørn K.
Dette synes jeg var veldig bra! Mange flotte detaljer og mettede farger. Bra linjeføring i bildet også. Synes du lykkes bedre her enn med låvedøra. Her er du mer tett på, noe som gir større inntrykk.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Fine detaljer, lekre fargenyanser og fine strukturer i bildet.

Inger-Lise
Caroline M. S.
Sjarmerende skeiv bygning og sjarmerende rotete bilde. :-) Synes dette ble riktig bra med fine farger, gode detaljer og en masse å se på.

He, he - jeg leste teksten til billedserien din litt for raskt og lurte fælt på hvor i Oslo dette var fra. Ringerike - det er distrikts-Norge for slike som meg (som ikke har bil og ikke hadde vært lenger nord enn Ålesund før fylte 40 år). ;-D

Helge A.
Her er det fristende å begynne å restaurere bygningen, men da bare på pcen fortrinnsvis. Og hvis nå fjøset blir resaurert i virkeligheten må du ta et nytt bilde, så kan man sammenligne. Fint bilde var det nå i hvert fall.

Hilsen Helge
Jan Frode A.
Jeg blir sittende å se på restene av det rødfarga kittet rundt vinduet. En artig fargeklatt av en detalj, ja som en ekstrabonus. Samtidig funderer jeg på hva stedets eier tenkte på akkurat der og da.

Bildet er nært og tett med sine rette og skjeive linjer. Flott gjengiving av fargenyanser, detaljer og struktur.

mvh -jfa-
Stig B.
Flott detalj av en bygning jeg med min praktiske sans kunne ha endt opp med om jeg skulle bygge selv :-)

Nydelige vinkler og fine farger, flekker med ''fix'', og lekkert vindu. Rødfargen på deler av vinduet setter en spiss på bildet synes jeg.

Bra dokumentasjon.

Mvh Stig
Roger K.
Hei Odd Tore!
Her er det klart noen forskyvninger ute og går som forteller noe om alderen til dette. Gammel arkitektur med noe kjent og ukjent byggningsmetode. De gamle vinduene med hjørnebeslag og vinduskitt er en severdighet i seg selv. Benyttet metode for samholdet i tømmeret er noe ukjent for meg. Vanligvis ville vel jeg sagt at det ble laftet sammen med en innvendig skillevegg for holde dette sammen. Kjære er brukt og noe som helt klart har bevart trverket meget godt. Går ut fra at det er speiling jeg ser i glasset og ikke en stor eldre potteplante jeg ser i vinduet?. Godt formidlet og interessant byggeskikk fra en svunnen tid. Tydeligvis ikke så forskjellig fra andre steder av landet på den tid.

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu