Sjøen for alle
Smakebit fra årets sommerjobb som fotograf for kommunen, en slags blanding av dokumentasjon og glansbilde.

Båtliv er en av de store lyspunktene med sommer, og den vestlandske skjærgården kan, i godt vær, konkurrere med det aller meste...
Bildet inngår i albumet Heime - Begynner å gå ei stund mellom kvar gang eg er heime, bildene derfra begynner meir og meir å ta form av ''bevaring av inntrykk''
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 12-24 mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1095
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jeanette L.
Veldig fint bilde, idyllisk, skikkelig sommerstemning. Du har klart oppgaven bra:-)

Jeanette:-)
Thomas R.
God sommerstemning. Nydelig vær. Kunne kanskje hatt noen smilende ansikter på bildet?
Torbjørn K.
Finfin dybde i dette bildet. Det første som slo meg var at dette var noe rotete, men etter å ha sett på det en stund så synes jeg det tvert imot er velkomponert. Teknisk bra.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Fin sommerstemning og klare,fine farger. Lekker himmel.
Men for meg ble dette for rotete.Jeg ser jo at du har vært veldig bevisst i komponeringen og det er et fint situasjonsbilde.Tenk deg dette bildet uten stoler og håndkler etc:) Bare treverk i forgrunnen...Vel, du kunne jo ikke jage folk heller.

Inger-Lise
Jon Fredrik S.
Slike øyeblikk som du har fanget her, gjør det verdt å leve i Norge resten av året. Norsk sommer er så bra, så bra. Bildet fungerer veldig bra som formidler av denne stemningen. (Selv om jeg veldig gjerne skulle hatt færre store motorbåter og i stedet noen små seilbåter i bildet :)

Teknikk og komposisjon sitter som et skudd her. Solrefleksene i det ene skroget er prikken over i-en.

Dette fikk meg i alle fall til å savne Norge masse.

Hilsen Jon Fredrik - som for tiden er i Australia. Her er det (snart) vår.
Ronnie S.
Man kan alltid lese noe i et bilde. Dette bildet er ikke det man hopper i taket av, men leser man det så får man andre inntrykk enn farger, dybde, linjer, stemning, etc etc.
Jeg leser følgende: Store båter som beskriver gode matrielle tider. Jeg ser mennesker som gjør på noe. En pike i forgrunnen med ukeblader? Eller .......?
Så rart å se alle stolene som vender vekk fra båtene. Sola er grunnen... helt sikkert. Er der morgenlys? Hva gjør de i bakgrunnen? Fanger krabber, nei de ser voksne ut. Kan det være mormor som tar sitt første bad på mange år? Også var det jenta i forgrunnen da. Hva er du hun titter i? Sittestillingen viser i allefall at hun sansynligvis er i fjortisalderen :-) Og bildet, -ja det er ok det også.
Aleksander L.
Hei hei Trond.

Er det bildet fra kaien på romsa? vil si at du har fått et sinnsykt sug i bildet fra himmelen og linjene i kaien og kamera stilliingen skaper bildet.
teknisk sett er det meget strøkent med tanke på farger og eksponering etc,og Ronnie, voksne folk kan plukke krabber de og:) hehe. men Trond likte dette meget godt og nok et godt foto fra deg:)

Alien
Trond H.
Takker for kommentarer.

JL og TTR: Takker...

TK: Var slik eg håpet det ville framstå, en slags orden i alt rotet. Takk

ILS: Takk for kommentar, setter pris på synspunktene.

JFS: Da har eg vel truffet blink med bildet, og det er jo godt å høre! Det største komplimentet eg har fått fra venner i Oslo som har sett bildene er at det ser ut som en bra kommune å bu i :-)

RS: Du setter delvis ord på element som har vært veldig synleg for meg i sommer, og muligens underbevisst har spilt inn på fotograferingen. Fatter'n byttet seg nettopp opp i båtstørrelse i sommer, til en stor og flott 28-fots motorbåt, og eg kunne kort tid etterpå konstatere at vi fremdeles hadde en av de minste båtene i havna (nest bakerste på dette bildet). Det er heilt vilt!
Ellers ble tiden nok fordelt på bading, soling, lesing og å hjelpe småbarna med krabbefiske (de er litt gjemt)

AS: Spot on, dette er Professorskaien på Romsa...

Takker for kommentarer

MVH TH
Odd Tore S.
Sjøen for alle?
Heller sjøen for den pengesterke elite, etter utstyret å dømme!
Trykkimpregnert terasse/kai er også uhyre fjernt fra det jeg ville betrakte som velegnet ferieidyll ved sjøen.
Men så er jeg også skogsmatros som ferierer på fjellet og er knapt nok meningsberettiget om livet på og ved sjøen.
Himmelen her var riktig fin, kompen bra, det mennesklige elementet i forgrunnen er mennesklig, og ligger det en liten snert i valget ditt av tittel, er vi på bølgelengde!
Odd Tore
Dag J.
Flott og sommerlig dette, med veldig fin bruk av vidvinkel.
John Einar L.
Synes det er et godt sug innover i bildet. Ett bra eksempel på hvordan vidvinkelen kan brukes til å lage spenst i ''stille'' bilder.
Oda Lystrup H.
jeg liker slike bilder.
flott komp, dybde og utsnitt.
det hadde vært fint med noen ansikter, slik som noen over meg sa. som prikken over i'en.

Oda:)
May-Lise L.
Litt seint ute med kommentaren, Trond, men det får du tilgi :) Syns dette er et detaljrikt og folkelig sommerbilde, klart som glass og fine farger. En trøst å se på når det snør på nordvestlandet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu