På vei til Ulriken
Langt ifra noe teknisk perfekt bilde, men jeg likte godt motivet i forgrunnen, med stien som sniker seg fra nederst til høyre og videre gjennom bildet.
Utstyr
  • FujiFilm Fujifilm FinePix S602 Zoom
  • -
  • Brennvidde43mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetEttersom landskapet i forgrunnen var det mest interessante så ofret jeg ikke himmelen så mange tanker. Derfor er denne utbrent og ikke spesielt pen... Men på en annen side, jeg er jo rendyrket amatør, og har svært begrenset erfaring med naturbilder :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_48380} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Ja et var kanskje er brå overgang i øvre del av bildet. Prøv med blitz hvis du kommer opp i en lignende situasjon. Det jevner ut lysforskjeller selv om motivet er langt unna. Har selv en FinePix S304 hvor jeg har opplevd samme situasjon.

Vh Svenn
Avsluttet .

jeg likte overgangen. ganske bra kombinasjon.
Jan Erling S.

Svenn: Vil blitz virkelig ha noe å si i en slik situasjon? Må ærlig talt si at jeg ikke tenkte på det en gang, men hvis det virkelig vil gjøre noe forskjell så må det jo selvsagt prøves. Slik jeg så det der og da så hadde jeg to alternativer: Undereksponert forgrunn og pen horisont, eller overeksponert horisont og pen forgrunn. Valgte altså det første :-)
Håvard K.

Blitz på dette bildet virker litt merkelig. Rekkevidden er jo begrenset og jeg er ikke helt sikker på hva som er nært nok til å kunne reflektere blitzlyset som skulle falle på det. For å bruke blitz i fullt dagslys bør du nok også ha en ganske rask blitz-synch og det pleier være mangelvare på kompaktkamera.

Bildet blir dessverre litt kjedelig. Prøv litt andre utsnitt og på slike motiver som dette blir det viktig at det tekniske sitter ganske godt. Altså blir det viktig å få eksponert himmelen riktig. Generelt sett er det en dårlig idé å ta bilder i åpent terreng midt på dagen dersom det er sol fordi en da får veldig store kontraster mellom skyggene og solen. Dermed blir det ikke tegning i deler av bildet. Skal du ta bilder midt på dagen er det lurest å finne et område med åpen skygge.
Avsluttet .

Jeg syntes jeg så litt dis i lufta. Beklager at jeg ikke fikk begrunnet det med blitzen. Min erfaring med mitt eget kamera er at bitzenlyset tar kameraets oppmerksomhet vekk fra det faktum at bakgrunnen i perspektivet her er lys. I lett dis vil lyset fra blitzen lyse opp en større flate forran kameraet. Lyset vil selvsagt ikke treffe objekter på avstand, men i stedet luftrommet forran kameraet. Bakgrunnen ville da blitt mørkere og du ville beholdt mesteparten av lyset i landskapet i forgrunnen. Kan ikke forklare fenomenet nærmere, for jeg er ikke sååååå proff.

Hadde kanskje håpet at du satt inne med lignende erfaring. Vel, vi får håpe anledning byr seg til å kommentere blitz en annen gang også.

Vh Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu