Fotoblogg 30.04.2007
En ravn på storkobbe. Etter 24 timer i fotoskjul ble det kun ravn og kråkebilder denne dagen. Ørn har begynt hekkinga.

Jeg finner ravn ganske fascinerende, men det er alt for mye av den i Finnmark. Store flokker med ravn og kråke plyndrer fuglefjell til f.eks krykje.

Disse artene lever godt i Finnmark på grunn av reinsdrift. De er aldri i mangel på mat. Det er altids ett eller annet kadaver.

Eneste fornuftige tiltak vil være å innføre skuddpremie på disse fuglene. Det hadde vært et fornuftig tiltak for andre bestander.
Bildet inngår i albumet Fotoblogg 2007- Siste året med ''Nord i Villmarka'' - I denne serien kan du følge prosjektet i sitt siste år i bilder.

Jeg understreker at det ikke kun er bilder jeg er fornøyd med som ligger i denne serien. Dette er ''ferskvarebilder'' som blir lagt ut etterhvert som prosjektet og turene går. Jeg syns det er artig om du tar deg tid til å kommentere bildene, men det er i utganspunktet ikke bildekritikk jeg er ute etter på disse bildene. Derfor ligger de fleste bildene under bildegalleriet. For å se bedre bilder fra prosjektet ligger enkelte i min portfolio og under bildekritikken.

(Bloggen starter etter påske 2007, men de første bildene er det også noen bilder fra januar, februar og mars.)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Terje S.

Flott ravne bilde på sel. Ser du er plaget med mye ravn. Bytt ut kamera med hagle neste gang. Har faktisk vurdert det samme sjøl. I vinter så spiste ravn og kråke opp ett rådyr på 2 dager som jeg hadde lagt ut som ørneåte. En hjort på 100 kg brukte de 5 dager på. Greit med renholdsbetjenter men kråkefuglbestanden er altfor stor. Får vel kontakte Jonh S Opdahl med alfakloralose. Neida det siste var en fleip.


Mvh Terje
Helge S.

Det fungerte bra med plasering av sel på stein i sitt rette element. Håper du har mer å gå på i overkant, ellers blir det ikke plass til ørna.
Helge
Jan-Eilert P.

Hei Terje.

Skyter nok noen kråker og ravn på tampen av sesongen. Det er alt for mye av disse og jeg fatter ikke at det er inført skuddpremie. Det hadde vært god forvaltning. Ser at vi har samme syn på den saken. (Jeg har skutt ravn på åte tidligere og den skyr åte da, men jeg tipper at ørna gjør det samme)

Noen som har erfaringer å dele?

Hegle: Har jo litt å gå på vettu :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu