Kvinand
Da er jeg omsider tilbake på foto.no etter et lengre opphold. Ferie, jobbreise, datakræsj osv. har gjort at jeg har måtte ta en pause en stund. Nå er jeg også uten kamera, da jeg faktisk er i ferd med å ta en ''Audun Sjøseth'' jeg også... Dette bildet er derfor fra tidligere i vår.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger847
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ivar B.
Uten kamera og datakræsj, ikke bra, stakkars mann. Bildet ditt er pent det Torbjørn. fint lys og fine mettede farger, og nydelig skarphet, og formidler en fin vårstemmning dette. Ideelt sett kunne jeg nok tenkt meg litt kutt i toppen, samt sett hele speilingen av anden i vannet. Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Takk for sist. Uten kamera duger helten ikke, ikke her på dotten i alle fall:-)

Flott Kvinand du har her. God skarphet og naturtroe farger der den ligger i en fin positur i vannet. Fin vannspeiling og ringer i vannet noe som liver opp bildet. Pirk: Utsnittet er muligens litt for trangt etter mitt syn, kommer muligens litt for nært. Ellers et flott bilde.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Du har fått skikkelig draget på fuglebilder, og dette er intet unntak. Både teknisk og komposisjonsmessige er det på topp. Det er først og fremst det tekniske som er prikken over i'en for meg. Må nesten nevne suveren skarphet, samt fint lys.

Bare godord fra meg!

JRH
Jan O Ø.
Hei. Her synes jeg at alt stemmer. Intet negativt. Bra.
Mvh Jan O.
Steinulf L.
Teknisk meget bra. Håper du slipper å vente altfor lenge på nytt utstyr.
Kjell Sigurd S.
Fint portrett av fruen i kvinandfamilien. Eksponeringen er bra og skarpheten er det ikke noe å si på. Synes kanskje det ser ut som om du har vært litt ivrig med USM-spaken, men det er ikke forstyrrende for totalintrykket. Flotte mettede farger i et fint lys. Kunne vært interessant å se hele speilingen også, så fint og rolig som vannet er rundt fuglen. Pent bilde av en litt sky og rastløs dame.

Kjell S
Audun S.
Meget bra dette Torbjørn! Jeg kunne også tenkt meg litt kutt oppe og hele speilinga synlig, men opptaket gir sikkert ikke mulighet for det?

(Egentlig litt pussig at du ''trenger'' å ta en ''Audun Sjøseth'', og det sier *jeg* som sterkt vurderer å ta en slik til (selv om det er unødvendig, D200 er jo meget bra), Pentax har jo kommet skikkelig på banen med bildestabilisator i huset, og de har visst en 10MP-modell på gang.... .)
Torbjørn K.
Hei og takk til alle for kommentarer.

Jeg er enig i det dere sier om at bildet er litt trangt i komposisjonen, men her slet jeg med at endene faktisk kom alt for nære. Jeg hadde satt på 1.4x konverter på 300mm-en, men hadde glemt objektivdekslene i teltet jeg hadde satt opp 3-400m avgårde. Jeg hadde ikke noe fornuftig sted å legge fra meg konverteren, så da ble bildene veldig tett på.

Når det gjelder å ''ta en Audun Sjøseth,'' så var det egentlig det jeg hadde lyst til og strengt tatt burde gjort i vinter da jeg gikk for 30D. Det var bare det at nikon (i mine øyner) ikke hadde noen fullgod erstatning til 300mm f/4 IS som dette bildet er tatt med. Nå har jeg funnet et godt alternativ til dette objektivet, så da tar jeg sjansen på å bytte system. Jeg tipper også at den nylanserte 400D kommer til å gi et sterkt prisfall på 30D utover høsten. Pentax er ikke noe alternativ for meg.

Torbjørn
Espen A. I.
Hei Torbjørn.

Synd at du har uflaks for tiden, men dette er vel et pust i bakken. Bildet har store kvaliteter, fint topplys og ikke noe særlig gjengrodde områder. Vakre farger også, synes ikke det er trangt, hvorfor ta med mer vann?

mvh Espen
ingeborg w.
Dette ble fint. Fine farger, mye detaljer og lyset ser bra ut. Jeg skulle som en del andre ønsket meg hele speilbildet.
Tom A. T.
Pent og skarpt portrett det her. Jeg liker det romslige utsnittet du har over fuglen og syntes ikke det gjør noe om speilbildet ikke er fullstendig. Vi ser så mange av det slaget lell. Her er det allikevel uttrykk, skarphet og detaljering som som kommer i høysetet og et speilbilde ville forstyrret like mye som det ville tilført tror jeg. Angående det å ta en ''Sjøseth'' så gjorde jeg det stikk motsatte ( da heter det vel htesøjS ) for 1 1/2 år siden. Jeg tror helt sikkert at du vil oppleve at bildene ikke blir noe bedre, men heller desto flere. Aktiviteten øker gjerne en del etter slike ''krumspring'' ;o).. En av flere årsaker til mitt bytte var nettopp canon 300 f/4 is.
mvh Tom T
Ole E.
I utgangspunktet et ganske ordinært fugleportrett, men det flotte lyset og den gode tekniske kvaliteten hever dette bildet langt over gjennomsnittet. Skikkelig fint og severdig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu