Sommerfugler i parring
Rapssommerfugl (Pieris bryoniae) - opprinnelig presentert som ''Stor kålsommerfugl (Pieris brassicae)'' - men til det protesterte altså Line KW med rette . . . .
Utstyr
  • Canon 1D Mk. II
  • Canon 180/3.5 Makro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO640 Digitalt RAW
  • Nei
  • Annet''Frihåndsopptak'' med monopod med forholdsvis lang brennvidde blir ganske mye enklere når man kan operere med ISO i området 640/800 (eller høyere) og fortsatt få virkelig høy bildekvalitet!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Caroline L.
Otroligt vacker natur bilde.

Mvh
Caroline
Frode A.
Kjempeflott bilde dette Carsten :)

Ikke mye iso-støy å se her nei.
At begge sommerfuglene ser ut til å være like knall skarpe er flott! Bakgrunnen er nydelig myk og dus.

Er det lov å pirke ørlite grann? ;) Brikken kunne kanskje ha hatt godt av besøk av en Sensorswab, da det er noen flekker i venstre del av bildet. Dette blir litt pirk bare for å pirke da :)

Mvh: Frode
Odd Tore S.
Jeg henger meg på Frodes kommentar, dog med unntak av støvpartiklene: Jeg trodde jeg så noen, men de sto i ro når jeg scrollet bildet.
I tillegg synes jeg at sommerfuglene også hadde funnet seg et utmerket sted å parre seg på, blomsten er etter min mening velplassert!
Så mye ISO med 300D gir liten suksess, jeg får fortsette å prøve med Nikon 2x forsatslinse og 75-300 IS i stedet. Makro blir fort en form for besettelse, spesielt når man ser bilder som dette (og de til Frode, og til....)!
MVH
Odd Tore
Jan-Wilford A.
Fint bilde, det er vel dette som med rette kan kalles Akt-Foto. :-)
Kristian S.
Dette er jo fett som fy. Helt konge.

KES
Kurt S.
Det tekniske har jeg dessverre ikke kompetanse til å kommentere, så det overlater jeg til andre.
Synes bildet ble utrolig vakkert! Rolig og fin bakgrunn.
mvh Kurt
Line Kristin W.
Ugh, må visst vurdere å vinne i lotto ;-)

Med ref. til telefonsamtale, teknisk er jo dette bare utrolig imponerende!

Bildet er slett ikke galt forøvrig heller, det. Selvfølgelig ;-)

Rent og pent (minus de to nevte støvkorn) med en frekk fargeklatt midt på :-)
Fin plassering og komposisjon, dus bakgrunn og blablabla ... dette kan du, jo. Ellers en ypperlig demonstrasjon på din kunnskap om optimalt bruk av eksisterende lys! :-)

Men uansett både Mark II's og dine suverene egenskaper, å kle ut to kålsommerfugler som rapssommerfuger (Pieris bryoniae) klarer vel ingen av dere? ;-)

- Line :-)

Carsten A.
Javel. så er det rapssommerfugler - jeg var i tvil om det der med kålsommerfugl. Dessuten var det en svær rapsåker like ved..... - burde nok ha tenkt meg bedre om!

MVH CA
Thore A.
Overbevisende teknisk kvalitet uten spor av støy/struktur i bakgrunnen så vidt jeg kan se. Hvordan oppfører Mk II'en seg sammenlignet med 1Ds'en på dette området?

Motivet ellers er helt greit egentlig, litt morsomt hvordan sommerfuglen til høyre lar beina henge avslappet ned.
Rune L.
Lyse vinger mot mørk bakgrunn er jo helt topp. Uskarp og god bakgrunn. Gode farger. Topp situasjonsbilde.

R
Arne S.
Et nydelig stykke natur, i dobbel forstand. Blomsten tilfører motivet en ekstra kvalitet. Den silkemyke presentasjonen er flott utført. Jammen går det an å lage bra bilder uten korn.

:)
Marcelo V.
Passe dybdeskarphet. blomsten stjeler litt oppmerksomhet men forstår at den ikke kunne fjernes. Har du støv på brikken? ser noe mørke prikker på bildet.
MV
André M.
Pent og godt fanget. Ville imidlertid beskåret noe på venstre side. Sommerfuglen til høyre (hannen ? :-) hadde tjent på noe bedre dybdeskarphet. Støvkornene er nevnt (og jeg regner med at du gremmer deg over akkurat DET).

Tror bildet også ville tjent på noe kraftigere metning i de mørke farrgetonene (synes ikke det blir tilstrekkelig ''smell'').

Alt i alt en godt fanget situasjon og realtivt godt for øyet, men ikke i perfeksjonistisk CA-kvalitet (vi krever mer av deg ;-).

Mvh André


Svein B.
Fint komponert, og teknisk glimrende. Ikke mye ISO-støy å spore her.

Mvh
Svein B
Carsten A.
Marcelo, neida, blomsten hadde det ikke vært noe problem å fjerne, dette paret var så til de grader opptatt med sitt at vi hadde ganske fritt spill. Men blomsten ville jeg ikke ta vekk, hadde den ikke vært der hadde jeg trolig forsøkt å få plassert en akkurat der.

André, mer ''smell'' i fargene her er kanskje gret ut fra en rent billedmessig vurdering, men dette naturmotivet er etter min mening rimelig troverdig gjengitt, vil jeg mene, mer mettede farger på denne rett så bleke arten hadde vært feil. Jeg hadde snarere ventet en svak undring over å se denne arten såpass fargerikt gjengitt. Her skinner solen gjennom vingene, og det gjør mye for akkurat det punktet.

Diverse objekrivskift i engen - der blomsterstøvet florerer - har en temmelig forutsigelig virkning. At betrakterne av bildet blir oppmerksom på dette forholdet er igrunnen helt OK for alle parter! Og trykkluft holder i lange baner, om man ikke venter for lenge.

MVH CA
Eli B.
Jeg henger meg på de andre, utrolig flott og vakkert bilde, kan sitte lenge å se på dette. Kjempe flott!!!
mvh Eli
André M.
Carsten: Mer smell betyr ikke nødvendigvis smell i fargene (''...Tror bildet også ville tjent på noe kraftigere metning i de mørke fargetonene...''). Jeg var kanskje noe upresis :-)

På min skjerm framstår skyggepartiet (bakgrunnen, altså) som noe blass. Ved å gjøre dette mørkere ved hjelp av curves, samtidig som du ''tar ned'' saturering, - tror jeg du vil finne at fargene fortsatt er naturtro, men OGSÅ har mer ''smell''.

Smell eller ei, - det KAN jo også være en smakssak.

Mvh. André
Carsten A.
Her er jeg nok ikke enig, André, og selvsagt dreier det seg om en smaksak. Jeg trodde du mente fargemetning, men skjønner nå at det var feil. Det korrigerte bildet du sendte meg (takk for det) har høyere kontrast, og kan forsævidt sies å ha mere ''smell'' - det gir en noe mørkere bakgrunn og - etter min mening - en litt for kraftig toneseparasjon (særlig i mellomtonene). Det gir hele bildet en noe. men ikke mye, grovere karakter. Jeg syns sommerengen og dette motivet i akkurat dette lyset er best tjent med et lyst og tilnærmet pastellaktig toneforløp.

MVH CA
Rune Edvin H.
Fint, men synes faktisk blomsten forstyrrer ganske mye.
Rune
Jan-Wilford A.
Etter å ha sett på bildet en stund, slo det hvor artig effekt det blir med blomsten som ser sjenert og litt brydd, en annen vei...
Venche J.
Jeg beundrer og beundrer og beundrer. Sukk, du er flink.

Wenche.
Ketil K.
Nydelig lys og flott bruk av skarphetsplanet her! Synes blomsten ga morsom kontrast og tilfører liv i bildet.
Jostein M.
Fargene i bildet var delikate ! Imponert over at begge sommerfugler er skarpe , dybdeskarpheten er alltid en kamp i macrofotografering. Videre er lyset godt og kontrasten etter min smak. Det er mulig jeg ville prøvd en liten beskjæring av bildet på venstre side.

Hilsen Jostein
Jonas L.
Lekkert dette, selv om det kanskje ikke når helt opp til ditt ''Blåvinger i parring'' (bilde nr. 4215).
Lyset er fint, og teknisk synes jeg bildet er helt flott som det er vist her (bortsett fra noen små flekker til venstre).
mvh JL
Nina I.
Utrolig flott! Er som Jostein imponert over at du har klart å få begge sommerfulgene skarpe. Nydelige farger og et deilig sommerbilde med den blå blomsten i front.

Heldiggrisen som får låne supert kamera ;) Hvordan synes du der er sammelignet med 1Ds'en din? (Vet at dette blir utenfor ''tema'', men du pleier nå en gang å ha en del klokt å komme med når det gjelder utstyr du har prøvet :)

Mvh Nina
Carsten A.
Disse to kameraene er i det ytre svært like, 1D Mk.II har endel funksjonsforbedringer i forhold til 1Ds, kanskje ikke så viktig men avgjort praktisk. 1Ds og 1D Mk.II har like god søker, 1D Mk.II er sogar bedre for en brillebruker som meg. 1D Mk.II har mye bedre og mer funksjonelt innrettet display. De tingene som virkelig skiller, er opptakshastighet (8.5 b/s mot 3 b/s), bufferstørrelse (vesentlig større på 1D Mk.II) og skrivehastighet til kort, hvor 1D Mk.II leder klart (60x), og med mulighet for å bruke CF- og SD-kort samtidig.

Men det som tross alt imponerer mest er bildekvalitet ved høy ISO, ISO-verdier som 640 og 800 er helt greit også med kritisk krav til høy bildekvalitet (gitt korrekt ekponering!), 1600 er meget bra og 3200 er fullt brukbart i mange sammenhenger. Bildekvalitet og dynamikk er sammenlignbar med 1Ds. 1Ds vinner vel i og for seg på 100 ISO (klart men knepent), 1D Mk.II vinner på f.eks. 640/800 og oppover (1Ds går ikke lenger enn til 1250). For den som stort sett fotograferer under ukontrollerte forhold og ofte lavt lysnivå er trolig 1D Mk.II ''best'' av disse to, ikke minst for den som gjerne vil bruke lange teler på frihånd i naturen. Men begge kamera er jo særdeles overbevisende. Den som i motsetning til meg bruker mye vidvinkel vil selvsagt kunne ha en litt annen oppfatning om egnetheten ved 1D Mk.II.

MVH CA
Nina I.
Tusen hjertelig takk for svar Carsten !

:) Nina
Tarjei Ekenes K.
ingen tvil om at disse kan sin kama sutra

flotte grønnfarger og mønstre

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu