Sothøne med unge
Utstyr
  • Canon 1DS
  • Canon 400/4 DO IS USM + 2x konv.
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 250 Digitalt RAW
  • Nei
  • AnnetMed 2x konverter er ikke skarpheten på topp og kombinasjonen gir endel kromatisk abberasjon.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger940
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93120} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jan N.
Jeg synes da ikke den tekniske kvaliteten er noe å trekke for!
Synes tross alt det er imponerende skarpt jeg!
Trivelig situasjonsbilde, men den ungen må da være av den typen bare ei mor kan være gla' i !
;-)

JanJ
Carsten A.
Vel Jan, nå er jo ikke mor sothøne akkurat noen skjønnhetsåpenbaring selv heller, men ungen vokser jo dette av seg etterhvert. Disse ungene så jo enda mer grotesk-snodige ut bare for 1-2 uker siden!

Ellers takk for sist og hyggelig samvær på Fulufjäll!

MVH CA
Stig B.
Synes skarpheten er helt ok, fin detaljering som viser at Beauty is in the eye of the beholder.

Jeg har tatt bilder med 840mm som er mindre skarp en dette :-).

Koselig med mor & barn bilder for tiden. Jeg liker dette, da det viser meg anda flere fuglearter og situasjoner enn jeg har sett tidligere.

Sothøna er jo ikke den enkleste å få spennende, men situasjonen her er fin.

Mvh Stig
Avsluttet .
Det var vel strengt tatt ikke plagsom kromatisk abberasjon som slo meg ved førrste blikk... snarere en fint fanget situasjon, en artig utseende krabat, og en vel kontrollert gjengivelse av tonene fra det hvite pannebleset til den mørke fjærdrakta.
Carsten A.
Takk for det, KSH, men om du ser nøye på panneflekken (pannebleset), så er det en magenta kant på høyre side i overgangen mot mørk fjærdrakt, og en korresponderende grønn-cyan kant på venstre side. Dette er selvsagt mer fremtredende på en kopi i større format.

Disse beiter rett og slett på gress, der moren innimellom forsyner ungen som ellers så ut til å greie beitingen aldeles utmerket selv.

MVH CA

Jan N.
Takk i like måde Carsten!
Vi får tro at det byr seg flere muligheter til å treffes senere!

God helg!

Jan&Ann
Kristian S.
Sylskarpt, men ikke så skarpe som resten av bildene dine.
Grei komp. Litt utbrent på nebbet?
Jevnt over et bra bilde.

KES
Carsten A.
KS: Ingen av de to nebbene er utbrent. Dersom det serr slik ut for deg må du kalibrere skjermen din.

MVH CA
Nils B.
Bildet sår bra her hos meg CA, god kontakt mellom høne/hane og kylling pent eksponert og mange plusser for at pannen IKKE brenner ut. Det er jo ganske sjarmerende hvor ''stygge'' disse kyllingen er satt opp mot svaner og ender og for den saks skyld andre unger. Fasinerende.
mvh Nils
Rune N.
Kan heller ikke si at det er noe med det tekniske som skurrer her. De optiske feilene klarer i alle fall ikke jeg å se uten at de blir påpekt i detalj. Og nebbene er ikke utbrent her hos meg.

Bildet ellers: fin situasjon, selv om ikke alt smått er like pent... Men mor sothøne er sikkert uenig med oss.

mvh
Rune
Paul F.
Fin situasjon ! Garantert noe for ØVV.
Paul
Ketil K.
Enig med Paul - dette er en fint fanget situasjon, der mor vil gi ungen mer, mens ungen ser ut til å kanskje ha fått nok i denne omgang og har blikket vendt mot noe mer interessant. Ikke ulikt unger flest. Det hever dette bildet utover standard fuglebilder, og gir en beretning. Gratulerer med flott resultat i Biofoto med både dette (og hvor en god dommer tok poenget) og ditt strandbilde.

Tror dessuten et bilde som dette viser retningen innen fuglefotografering. Ren avbildning, også i flukt, er med dagens tekniske utstyr, a piece of cake. Komposisjon alene blir heller ofte ikke nok, innholdet tar over, men det kan være et innhold med flere aspekter enn vekt på fortelling, selv om det normalt vil være innholdet og beretningen som skiller klinten fra hveten, og selv om spesiell belysning, positur osv. også teller, men ofte ikke er avgjørende i samme grad. Om fotoet er vakkert blir ikke like interessant alltid, hvis det er det eneste som berører i bildet.

Teknisk er dette bra til å være tatt med 800mm - dog med de mindre svakheter som normalt oppstår, abberasjon i bakgrunnen, og lavere brillians/detaljering enn med kortere brennvidde, uten at jeg heller synes det har noe særlig å si her, formidlingen når bra frem.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu