Sildemåke 01.08.03
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-25 15:27:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds
  • Canon EF 400/4 DO IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeISO 400 Digitalt
  • Nei
  • AnnetGråvær og noe lavt lysnivå, f/6.3 er korrekt. Frihåndsopptak.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1762
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
Rune N.
Nok et utrolig fuglebilde! Føyer seg fint inn i rekken av alle de andre.

mvh
Rune
Arild K.
Lekkert måkebilde, tonene i bildet er meget gode.
Situasjonen du har fanget er også toppers.
Ingenting å utsette på dette fra min side hvertfall.
Meget flott presentasjon.

Mvh AK
Avsluttet .
Blinkskudd av måke dette!
Fin komposisjon, detaljerikdomen i fjærdrakten er fin, bortsett fra mitderst på undersiden av fuglens høyre vinge her virker den litt gjengrodd muligens jpeg kompresjon som er litt høy.
Ser ut som litt hard USM på underkant, ytterst fuglens venstre ving.

hilsen Vegard
Eva Kristin B.
klart og mykt er det første jeg tenker når jeg ser dette.

liker komposisjonen!

kjempe fint!

Eva

Jan W.
Et meget delikat og stilrent måke bilde!

Ser ikke noe å sette fingeren på her.

Jan
Bjørn H.
Fint bilde,liker den ensfargede bakgrunnen med litt bølger, samt skyggene nede.Flott komposisjon.Eneste som skjenerer meg er skyggene ved nebbet,blir litt rotete.Men det er pirk og min mening.
Bjørn:)
Olav S.
Utrolig bra fuglebilde, som alltid.
mvh Olav
Trygve Ø.
Fullklaff etter min mening :-)
Mvh
Trygve Øien
Stig B.
Veldig fint bilde, likte spesielt godt den nesten abstrakte speilingen i sjøen. Håndholdt gir deg ingen problemer, tydeligvis.
Mvh Stig
Kenneth P.
Ett flott fuglebilde igjen dette. Spørs om du ikke komposisjonsmessig kunne tjent på å ha det i ett noe bredere format. Helst mer vann til høyre i bildet da såfall. Regner jo med at dette er beskjært. Hadde også forventet noe sterkere metning i fargene fra din side, men flott er det allikevel.

mvh Kenneth
Arve G.
Nok et flott fuglebilde fra deg.
Bra komposisjon, måken er fint plassert i bildet.

Arve
Fotograf Carl-Åge H.
For et nydelig vingespenn. Nydelige farger. Klart og fint bilde som vanlig. Fint du oppgir de tekniske detaljene. Kan lære mye av det.

Mvh Carl-Åge
Tormod I.
Velkomponert og flott. Tatt i rett øyeblikk.
Thorfinn B.
blant de bedre i denne kategorien dette. fin komp og fanget i rette øyeblikk. Litt mye USM? Kunne muligens vært lettet opp bettelitt, men det kan ha med skjerminnstillinger å gjøre. Bra.
Lars Erik N.
Det er ingen tvil om at du mestrer dette!

Mvh
Lars
Marit W.
Lekkert ! Øynene mine dras ned mot nebbet som treffer vannflaten og videre opp igjen til fjærdrakten og vingespennet. Klart og fint og gode farger. Fint at du er så nøye med å oppgi tekniske deltaljer :)
Reidun G.
En fulltreffer i mine øyne. alikevel sitter jeg å mistenker deg for å ha ''øvelseskjøring'' for DET fremtidige ternebilde :-)
Reidun
Avsluttet .
Jeg lurer på hvor mange slike bilder du tar, det kan ikke være få. Og resultatet ser vi: Her er det ikke snakk om flaks med, tålmodighet, systematisk arbeid og kunnskap om fotografering (og om måker). At disse dyra er notorisk umulig å dressere, vet selv de av oss som skuler skjevt på dem i strandkanten.

Dette bildet har alt, unntatt formatet. Det er skarpt der det skal være skarpt, fanget i et spennende øyeblikk med spissen av nebbet i vannet (får den tak i noe?) og en perfekt kontrast mellom måkens skulpturelle (nesten vakkert) posering og den bølgende refleksjonen i vannet. Jeg griper meg selv i å ønske å se bildet på papir i stort format, virkelig se slik du gjør når et bilde griper tak i deg slik at du rives ut av virkeligheten et øyeblikk. Jeg er totalt uinteressert i måker, men du har nesten fått meg i tvil. Gratulerer.

Men nå ser jeg alltid etter potensielle forbedringer, og vet at konstruktiv kritikk KAN være velkommen. Selv ville jeg forsøkt å endre fargebalansen blåå-gult en tanke i retning gult, for å få det grå litt mer nøytralt (ikke nøytralgrått). Har du prøvd? Innbiller meg at det kan komme litt mer lys inn i bildet på den måten.
Jóhann Á.
Hei Carsten!
Som vanlig er de tekniske elementene i bildet glimrende! Et utrolig ''rent'' bilde. Men det som jeg syns er mest utrolig, er at du får en slik bråkete bølle til å fremstå så estetisk og grasiøs!
Jostein M.
Meget meget bra CA. Sier meg ening med Jan W. her.
Mvh
Jostein
Lars-Anders M.
Det er tur du har digitalkamera. Ellers ville filmforbruket bli enormt. Flott bilde. Hvor mange bilder må du ta for å få till ett slikt??.
Jon A.
Ja man kan ikke si annet en at du har ''taket'' på dette!

-Jon
Carsten A.
Bjørn H: Det du kaller skygger er speiling i vannflaten. Jeg oppsøker faktisk lys og værforhold som gjør slike speilinger mulige.

Kenneth P: Dette bildet har ganske sterk fargemetning, se fuglens nebb. Ellers er fuglen i hovedsak nesten hvit og nesten svart - men litt for blå i denne versjonen. Utsnittet er slik jeg vil ha det.

Thorfinn B: Dette er en nedsamplet versjon av en fil beregnet for utskrift i A4 eller A3, og passelig oppskarpet for et slikt formål. Etter nedsamplingen har filen trolig fått en anelse for mye USM. Hva som vil være rette nivå og rette gul/blå-balanse for utskriften er jeg ikke helt sikker på pr. idag.

Toralf S: Det er riktig at bildet er et resultat av planlegging, basert på ganske lang erfaring samt ganske bestemte oppfatninger om hva jeg ønsket å få fram. Dessuten er opptaksplassen et sted jeg har brukt i mange ti-år, så jeg vet etterhvert mye om hva som går og hva som blir feil akkurat der. Vel, gul/blå-balansen er et problem som jeg ikke fant fram til noen ideell løsning på før jeg la ut bildet. Her er det antakelig andre grep enn rent globale endringer som må til, men helt enig i at dette er et viktig punkt.

LAM: Tja, si det, et spørsmål som er umulig å besvare. Uansett, jeg har vel hatt perioder av intensiv fuglefotografering i de siste 30 år. Jeg syns ikke selv at noen av de erfaringer jeg har gjort i perioden eller noen av opptakene har vært bortkastet, faktisk tror jeg de har vært mye av en forutsetning. Forøvrig er fuglefotografering dyrt uansett hvordan en snur og vender på det. Mitt dagsforbruk av film har vært fra 3-4 til 8-9 ruller(regn ut selv hva det koster for ulike filmtyper). Med digitalt kamera er løpende kostnader nær null, alt er ferdigbetalt på forhånd, for å si det slik, så det ene blir like dyrt som det annet. I dette tilfellet gjorde jeg vel ca. 360 opptak over ca. 3 timer (med diafilm ville det vært kr. 1.000.-). Jeg er rimelig fornøyd med 30-35 av disse opptakene, og blant dem er jeg igjen svært fornøyd med ca. 7-8, bl.a. bilde nr. 75902 som altså ble gjort samme dag. Enestående fine lys- og værforhold (for foto), følge med fuglespesialisten Ketil Knudsen og åte han hadde skaffet bidro nok til at treffprosenten ble gledelig høy den dagen! Moro hadde vi det også!
MVH CA
Ketil K.
Slutter meg til andres kommentarer her. Lekkert bilde med nydelig lys og farger. Med dette duse lyset er også detaljeringen i de hvite partiene i fjærdrakten blitt meget bra gjengitt. Vil for øvrig takke for fin oppklaing under mitt bilde bilde nr. 82106 på forskjellen mellom bilder lagt inn under diverse og natur, og ser frem til at det kommer mer henvisbare retningslinjer om dette på foto.no. Det er alltid hyggelig å være flere på en fototur som dette bilde er tatt under, og felles anstrengelser gir også ofte bedre resultater enn når man arbeider alene med disse motivene. Dette var egentlig en ternetur - men det var litt sent på sommeren så ternene var mindre ivrige på åte enn de er midt i hekkesesongen.
Arne S.
Flott måsebilde fanget i rette øyeblikk. Det er en nytelse å se bilder som er - så til de grader - gjennomført i teknikk og innhold.

Versjon 2, med mindre USM og litt gulere farge, er en forbedring.

Meget bra! :) arne
Avsluttet .
Carsten: Jeg tror det var akkurat de nyansene som skulle til, adskillig mer lys i bildet nå selv om endringene var subtile. USM på 72 ppt er og blir en smakssak.
Thorfinn B.
V2: både tone og usm er et hakk bedre hver seg. totalt to hakk bedre det... :-)
Caroline M. S.
Jeg synes Toralf Sandåker sier det bra ''Jeg er totalt uinteressert i måker, men du har nesten fått meg i tvil''. Virkelig imponerende disse måkebildene dine. Jeg tror nesten man må ha prøvd å ta bilder av måker selv for å skjønne hvor dyktig utført dine bilder er. v2 ble mye bedre.
Arild S.
Elegant fanget, Carsten.
Ser at det er en forbedring i v2.

Det er bare å ta av seg hatten og la seg inspirere til å forsøke noe lignenede selv. Som nevnt over er dette resultat ingen tilfeldighet.

:) Arild
Thore A.
Greit bilde, men synes det mangler brillians på grunn av flatt og kjedelig lys som også gjør sjøen skitten i fargene. Men måken er fanget i noenlunde riktig øyeblikk...
Avsluttet .
Som vanligt ett glimrende opptag och på tusendelen i rätt ögonblick, vacker positur på vingarna ger en utstrålning av kraft..
mvh/gunte..
Rune Edvin H.
Bra treff.
Rune
Kjell G.
Det ser ut til at du har nådd et nivå opp mot det perfekte i denne genren, Carsten.

Jeg er enig i at versjon 1 ga inntrykk av litt mye USM. Versjon 2 ga et merkbart forbedret bilde på min skjerm.

Gratulerer med nok en fulltreffer!

mvh kjellg
Lars-Anders M.
Takk for svar på mitt spørsmål.
L-A M.
Hans Olav S.
Måker har vært fotografert mange ganger før, som det meste annet. Men du er tilgitt ;)
En kan se en anelse for mye USM på vingene blant annet. Men det var bra utført. Pent og rent bilde, med bra skarphet og fine farger.

Det eneste som må kritiserer her, er den fantasiløse tittelen. Alle kunstnere bør ha en kreativ og poetisk tittel på sine bilder. For å lære litt om tradisjonell kunst og billdetitler så foreslår jeg at du tar deg en tur i Nasjonalgalleriet og på kunst ustillinger (ikke foto).


Mvh
Hans Olav
Carsten A.
HOS: Er for min del ikke enig i dine merknader om USM når det gjelder V2.

Dette bildet har et navn, vesentlig av identifikasjonsgrunner. Mine prinsipper for navngiving av bilder dreier seg ikke om fantasiløshet. Tvertimot, jeg avskyr alt annet enn helt nøytrale titler på bilder, ofte passer det best ikke å ha noe tittel i det hele tatt, selv om identifikasjonshensyn kan tale mot det. Bildet skal tale for seg selv, ''morsomme'' titler, eller titler som leder betrakteren i en eller annen retning mht. forståelsen eller oppfatningen av bildet, samt andre tekstlige tillegg og forklaringer, er en uting. Denne form for bruksanvisning er omtrent det verste jeg vet. Som sagt, det visuelle budskap skal tale for seg selv. Holder ikke det, hjelper det ikke og skal det heller ikke hjelpe med all slags hjelpende eller fantasifull tittelbruk.

Og når jeg sier at jeg avskyr all tittelbruk med forklarende, fantasifullt eller ''morsomt'' innhold bør det oppfattes bokstavelig. Inntrykket av mangt et bilde kan bli ødelagt ved irriterende tittelbruk.
MVH CA
Vemund L.
Har ikke vært innom her på lenge, men kan jo bare konstatere at du holder stand. Mye bra i det siste, CA....som vanlig.

Vemund
Lars-Anders M.
Du er meget lett og fin på labben Carsten. Det skall du ha ros for. Stå på.
Toini B.
flott utsnitt og endringene i versjon to satt. Bra!!


toini:)
Steinulf L.
Elegant som en ballettdanser. Ver # 2 fungerer meget bra på min skjerm. Her var det mye lærdom å hente både i bilde og kommentarer.
Avsluttet .
Dette er den største dritten jeg noensinne har sett, er jo uten mål og mening.
Uklart og en som er over 15 år gidder ikke ofre mer en 2 sekunder på noe slik
dritt .
Hadde jeg servert slik dritt som dette tror jeg at jeg måtte tatt et oppgjør med
meg selv .
Avsluttet .
petter smart
(konto stengt)
igår kl. 15:52 Dette er den største dritten jeg noensinne har sett, er jo uten mål og mening.
Uklart og en som er over 15 år gidder ikke ofre mer en 2 sekunder på noe slik
dritt .
Hadde jeg servert slik dritt som dette tror jeg at jeg måtte tatt et oppgjør med
meg selv .






Avsluttet .
morsomme bilder ;)
Morten B.
Flott bilde. Setter pris på dine kommentarer slik at det er mulig for oss amatøter å lære noe av din lange erfaring.
Tarjei Ekenes K.
flott fanget av både fotograf og fugl

komposisjonen er god

petter smart virker ikke helt god

:-D ! son tarjeiav !
Avsluttet .
WOW.... Dette var flott.... Vakkert og utrolig spenstig måkebilde!!! Petter Smart bør vel holde seg til tegneserier!!

Hilsen Jim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu