Rød libelle
Utstyr
  • D100
  • Nikkor 28-105
  • Blender-
  • Filmtype200 ISO
  • Nei
  • AnnetBildet av denne knallrød libellen fra Koh Samui, Thailand, kunne nok vært bedre - men opptaket ble gjort med ''macro''-funksjonen på en zoom og i knallhardt sollys. Ikke kom jeg så nær jeg ville heller, så dette er et kraftig utsnitt. På Samui er det flust med libeller i alle regnbuens farger, ser det ut til.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger899
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_39939} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Ketil K.
Nydelig libelle - men bildet er ikke helt av samme standard vi er vant til fra din side, særlig hodepartiet blir litt utydelig, og noe reflekstendenser i vingene. Så jeg er forsåvidt enig i din egen beskrivelse.
Mehrzad G.
Veldig fint!

mvh Mehrzad
Jarle L.
Vingene/rødfargen er ikke spesielt preget av lyset, mens skyggen og kroppen bekrefter det. Ser noen linjer mellom bena...?, og lurer på om det mangler noe på ''enden'', den slutter litt brått.
JL
Tarjei Ekenes K.
en flott skapning og et fint bilde.

rent fotokunstnerisk er vel ikke utsnittet det mest spennende, men det er vel sikkert nok jobb bare å få dette vesenet med på et bilde... :-D

kanskje en speilvending gjør at vi får den magiske linjen i form av greinen, inn på skrå som gjør det lettere for øyet å lese bildet?

:-D ! son tarjeiav !
Stein Rune B.
Fint bilde.
Flott natur macro bilde.
Torstein E.
Jeg savner fokus på hodepartiet (i tillegg til på vingene)
Roy S.
Ikke et toppbilde som du selv kommenterer. men heller
ikke så værst, forholdene tatt i betraktning.
Rune Edvin H.
Fint artsbilde. Stilig vinkling.
Litt jpeg-rester mellom beina på den?
Ellers enig med Ketil Knudsen.
Rune
Frank W. G.
Fin utnyttelse av bildeflate, men ikke et like topp resultat som du ofte viser oss! Litt i ''matteste'' laget. Det er noe mellom beina som jeg ikke liker.

Frank
Anne-Cecilie Wendelborg H.
Godt fanget :-)
Åge M.
Nydelig farge på denne. Fint utsnitt, men savner litt skarphet på hode.

Åge
Bent S.
Slettes ikke verst til å være et utsnitt dette, Carsten. Det er mulig bildet kunne blitt enda bedre, men det vet jeg ikke om ville kommet noe frem her på bildekritikken. Litt bleke farger på omgivelsene, men vingenes farger kom usedvanlig godt frem.
Mvh. Bent
Avsluttet .
Det tar ikke helt av for meg med insektbilder, men dette var et interessant og velkomponert bilde av en for meg ukjent art.

Mvh Å
Carsten A.
Bildet har som alt sagt endel åpenbare svakheter, og vanskelige opptaksforhold er som kjent ingen unnskyldning for dårlige bilder. Syns dog arten var litt spesiell, og håper noen som ser dette bildet kan bidra med en form for artsbestemmelse.

Jeg samler på insekter (=insektbilder), og blant dem står Odonata (øyenstikkere og vann-nymfer) i første rekke.
MVH CA
Nils B.
CA, selv om bildet ditt har svakheter som du påpeker selv, fenger bildet ditt meg. Spesiellt er det også.
mvh Nils
Torgeir S.
Flott bilde og flotte kontraster mellom hovedmotiv og bakgrunn, men jeg synes hodet er noe uskarpt! En blender mindre ville kanskje ha fikset dette, lenge leve etterpåklokskapen

Mvh. Torgeir
Thomas B.
Hei!

Flott bilde utifra beskrivelsen din. Synd du ikke kom enda nærmere..:)

Har forøvrig selv vært på Koh Samui -flott ferieøy, anbefales.

Thomas
Stig N.
Flott bilde, likte både komposisjon og den sterke fargekontrasten. Direkte sollys ja, men de lyse omgivelsene har nok myknet det litt.

Mvh Stig
Dag A.
Det meste er vel sagt om dette bildet, og som ''der-og-da''-dokumentasjon så er det ok. Til de som sliter med ''det mellom beina'' på dyret så er det hår som den bruker for å fange flygende insekter. I flukt så danner beina en kurv som den fanger mindre insekter i - basketball-stativ på tur i miniskala, men tett i bunnen, og glippene mellom beina tettes av hårene. Når den har fått napp så lukkes kurva og den flyr til et egnet sted hvor maten fortæres. Jeg har faktisk hatt besøk på skuldrene ved flere anledninger av norske øyenstikkere som har hatt en hastig matbit før de flyr videre. Heldigvis har jeg aldri hatt med kamera ved slike anledninger. Men artsbestemmelse, nei den står jeg over Carsten!
mvh Dag Altin
Tom A. T.
Grei dokumentasjon av en unorsk art. At disse fanger maten med trål visste jeg ikke.
mvh Tom T
Rune Edvin H.
Fin forklaring på dingsene mellom beina på den. Ville vært litt overasket om Carsten lot støyen dominere.
Artsbestemmelse? Den vil heller ikke jeg prøve på.
Thorfinn B.
som artsbilde svært så bra fremstilling av individet.
Hans- Georg S.
Bra artsbilde. Kompen er bra balansert.
Lars-Anders M.
Enig med de enige.
Avsluttet .
Hei Carsten,

nå har jeg litt dårlig tid, så jeg har ikke lest noen av kommentarene du har fått. Fint artsbilde, noe som er meningen? Ikke veldig dekorativt, med kjedelig lys. Regner med at det er vanskelige forhold ja.
Rakk akkurat å se at det var fotografert i Thailand. Har du noen tips til fotografering i Thailand? Jeg reiser dit om ikke så lenge.

mvh,
Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu