Profil
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon 70-200/2.8L IS USM
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1313
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139816} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
Godt uttrykk på mannen og en vinkel som passer bra til min smak. Men når du først har kappet hodet kunne du gjerne ha tatt litt lengre ned; f.eks. midt mellom 2. og 3. pannelapprynke regnet fra toppen. Den røde nesen er prikken over i'en her. Varmt og nært portrettert.
Oddvar B.
Nært og levende gjengitt - svært bra motiv.
Er enig i Tommy's forslag til kutting, i tillegg ville jeg kuttet helt inntil nakken. Sjøpartiet bak nakken synes jeg her bare forstyrrer for uttrykk og balanse.
ob
Fredrik T.
Flott, beskrivende portrett. Liker spesielt utstrålingen i øynene. Er ikke enig med de andre ang beskjering, må være slik den er for å få dybde i bilde.

Per Inge Ø.
Ja, her tar fotografen betrakteren med på å oppleve motivets oppmerksomhet om et eller annet som befinner seg der til høyre, og har lykkes med å oppnå denne effekten. Jeg synes ikke at det burde kuttes i bildet; de tilstedeværende motivelementene virker befordrende for opplevelse av perspektiv og helhet.

Per Inge Østmoen
Lars-Anders M.
Befriende med ett mennsekeportrett fra deg. Trodde du helt fastnet i fuglebider. Bra portrett.
Oda H.
Skarpt, artig rød nase, bra farger, engasjerte auge= flott portrett!

¤Oda¤
André M.
Nei, dette faller ikke i smak hos meg. Riktignok synes jeg du har gjort en god portrettering av et spennende ansikt. Beskjæring/komposison og levende skildring av modellen er meget god.

Men bildet lider av tekniske svakheter som forstyrrer: Dynamikken i overgangen mellom blåtonene i bakgrunnene framstår ikke vellykket på min skjerm: Ovegangene er ''pikselerte''; ser ut som det er mistet en mengde fargeverdier. Videre synes det som det jevnt over er et ubehagelig blåstikk i bildet. Jeg regner med at genseren hans er relativt nøytralt grå. Hvis bildet korrigeres med dette som utgangspunkt, blir fyren riktignok rimelig rød i ansiktet. Men, DET er nok kun avslørende i forhold til hvor hardt du har skrudd på saturation-layeret.

Nei, her er fargene ikke særlig behagelige, Carsten. Legger du ut en korrigert versjon?.
Ole Marius F.
Uten at jeg helt kan sette fingeren på det, så syntes jeg det er noe galt med fargene i dette fotografiet.
Tarjei Ekenes K.
mye er sagt...

godt detaljert

sprøtt utrykk

mulig du kan fjerne litt gult i bildet

:-D ! sånn tar jei av !
Kjell G.
Helt enig, Carsten; dette er en herlig fyr!

Jeg er enig med O.B. om litt beskjæring i venstre side. Dette er nok et flott portrett, men jeg holder en knapp på nr 2 av disse 3.

mvh kjellg

Avsluttet .
Spill levende. Godt fanget øyeblikk. At det så er endel fargestøy i tinning/skyggepartier spiller mindre enn ingen rolle.
Dette er et portrett slik det kan og bør være; det forteller noe om personen, på en ærlig og likefrem måte uten polering og forstillelse. Dét er beholdningen, så får heller teknikken spille en underordnet rolle.

Mvh
Ola
Asbjørn M.
Lar meg ikke sjenere av støy her.
De viktige er utstrålingen til denne personen.
Beskjering og plassering av personen i bildet er med på å heve bildet.

mvh Asbjørn
Carsten A.
Jeg takker for kommentarer! Delte meninger er bra.

Når det gjelder kommentaren fra André Marhaug skjønner jeg rett og slett ikke hva det siktes til med blåstikk. Blåstikk er overskudd på blått eller underskudd på gult. Jeg skjønner bedre forslaget fra Tarjei E.K.,
EK om å fjerne noe gult (men det er altså det stikk motsatte av å korrigere for blåstikk), ettersom personens sterke hudfarge unektelig er noe spesiell, jeg gjetter på at den kommer fra mye opphold i friluft gjennom mange år, så den skal få lov til å bli som den er. Klarligvis forsterkes denne fargen ved at opptaket er gjort i solnedgangslys (fra høyre) og umiddelbart etter at personen hadde hatt seg en skikkelig kald dukkert sent på kveldstid i november 2004 ''et sted på Østlandet''.

Jeg skjønner heller ikke at en genser som blir vist som i hovedsak noe grønnlig (en kald grønnfarge) skal kunne forutsettes å være nøytralgrå, det er den ikke her og heller ikke på andre bilder av samme person i samme lys.

Ellers har også jeg vært litt i tvil om avslutningen til venstre. Jeg syns ikke den er helt god her, men syns heller ikke at andre beskjæringsforslag gir godt resultat. Det som er fremmet her deler øret - så det passer bare av den grunn ganske dårlig.

MVH CA
André M.
Jeg aksepterer at genseren er grønnaktig og ikke grå... Min antakelse var selvsagt for kjapp ;-)).
Tormod M.
Et fint portrett. Ville kuttet litt til venstre (halveis inn mot nakken).
Caroline M. S.
Jeg vet sannelig ikke om vi ser på det samme Carsten, for jeg synes mannen ser gulgrønn ut i ansiktet, har altfor rød nese og unaturlig rødfarge på leppene. Også i den blå bakgrunnen er det mye (nesten flekkvis) gult. For meg blir det så mye gult og gulgrønt her at det ødelegger noe av opplevelsen av et ellers fint portrett.
Avsluttet .
bra teknisk, godt utrykk på karen. Behagelig bakgrunn tross litt pikslete overganger mellom blåtonene.

er ikke et stort fan av komp. føler at pannen godt kunne vært beskjært mer. Men ser over at du skriver at du allerede har prøvd endel beskjæringer, så antar at du har prøvd forslaget mitt.

ser verken unaturlig grønn eller gulstikk

Ø
Avsluttet .
veldig gult og det har ikke noe med lyst å gjøre... det er ikke en slik hudtone som fremstilles av lys, men av dårlig ps-korrigering.
Bjarne N.
på min skjerm ser det ut til at bildet har for høy generell fargemetning. men når du sier at personen faktisk HAR slik ansiktsfarge, må jeg jo tro deg:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu