Mann med grønn lue ved båthus I
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon 70-200/2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1648
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137447} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
André M.
Bildet korresponderer godt med tittelen ;-).

Det jeg liker best ved dette bildet er belysningen, fargevalørene og frodigheten ved personen: Svært levende. Ser ut som han forteller en skrøne.

Det jeg har å utsette på bildet er mangelen på en noe mer intens øyekontakt: Brillerammene skjuler øynene, og gjenskinnet i det ene brilleglasset er forstyrrende. Forstyrrende fordi jeg tror dette blikket gnistrer!.
Thorfinn B.
Var jo litt av en tittel..
vel nok om det, bildet er mer interessant. Herlig ansikt og lys, men bygget i bakgrunnen forstyrrer meg. Mulig det er båthus som tittelen tilsier, men jeg oppfatter det som en utedass på godt norsk. Derfor synes jeg altså bakgrunnen stinker :-)
Kjell G.
Veldig bra og fotogen modell. Han ser nærmest antroposofisk ut! Jeg er enig med Torfinn B. i at båthuset kanskje ble litt dominerende med sin markerte farve.

At brilleglassene ikke er parallelle, gir en artig effekt. Lyset er veldig flott. Du gjør det maksimale ut av dét også!

mvh kjellg
Daniel H.
Genialt portrett. SKARPT!
Avsluttet .
Godt portrett! Jeg har veldg sansen for de varme fargetonene du fikk frem. Jeg regner med at du tok dette enten tildlig på morgenen eller på kvelden.

Det er ikke noe å utsette på komposisjon eller skarphet. Du har lykkes i å fylle flaten uten å få det rotete.

-are
Avsluttet .
Må innrømme at jeg har vansker med ikke å la med imponere av den enorme skarpheten. Teknisk ser jo dette bare fantastisk ut. Motivet i seg selv er jo bra; et karakteristisk fjes, og jeg er nok enig i Kjell G's antroposofassosiasjoner. Mannen ser jo utvilsomt litt økofilosofisk og antroposofisk ut - uten at jeg har noe som helst grunnlag for å vite det. Uttrykket er bra, men ut fra tittelen venter jeg med spenning til bilde nummer 2 i serien - slik at en forhåpentligvis får se mer av båthuset du har valgt å ha med i tittelen. Dette utsnittet gir meg ingen assosiasjoner til båthus; hverken ut fra uttrykk, mann, bekledning eller bakgrunn. Den grønne døra der bak kunne liksom like godt vært en slik flyttbar do-sak som brukes på likt og ulikt av utearrangementer, byggeplasser og parkanlegg. Så Thorfinns doassosiasjoner henger jeg meg på.
Bernt Petter B.
Skarpt og fint portrett, og karakteren kommer godt frem. Må si meg enig i kritikken av brillene som kutter øynene. Brillenes form kler forøvrig ansiktet og uttrykket. At det er et båthus som speiler seg i vannet i bakgrunnen og ikke et mobilt toalett er hevet over enhver tvil.
Dag J.
Fantastisk lys og skarphet her. Helt mesterlig. Ellers litt enig i at det mangler kontakt. Enten burde han sett mer vekk, eller rett i kamera. Her blir det litt mellomting.

Klart det er et båthus...
Rolf S.
Hei.
Teknisk ( skarphet, farger, lys ) er jo bildet en opplevelse, men som flere har vært inne på så savnes litt mer kontakt med modellen.
Men det aner meg at vi har mer i vente fra denne modellen ?
M.v.h. Rolf
S. N.
Skriver meg på de positive ordene her over. Jeg synes derimot det går helt fint at øynene er tildels uklare og borte bak der. I likhet med at munnen skjules litt av barten, forsterker det mitt inntrykk av at dette er en person som har mye som foregår inne i hodet sitt og ikke først og fremst er så utadvendt og raus med øyenkontakt. (Det kan jo selvsagt være helt feil. Ser frem til flere bilder)
Jeg synes bakgrunnen blir litt i det meste distraherende. Kanskje fordi jeg etter å ha lest kommentarene har hengt meg opp i om det ligner på et toalett eller et båthus.

Mvh Silje
Ketil K.
Usedvanlig klart og flotte fargevalører. Båthuset er velplassert og gjør sammen med det uklare blikket dette til noe annet enn et rent portrett. Var det mulig å oppnå kontakt med denne karen? Det delvis utflytende blikket gir inntrykk av en som følger med på andre ting, eller er helt uanfektet av fotograferingen. Interessant bilde, ikke minst på grunn av det tekniske og det flotte lyset.
Mikael L.
Rätt och slätt ett kanonporträtt med fint ljus!

Mvh,
/Mikael
Jon-Petter T.
Karakteren er flott! En slik fyr vi alle en eller annen gang støter på ved ei brygge eller en båthavn, -en som bruker mye av tiden sin der og kjenner lokal skikk og bruk, vær og vind.

Utsnittet mener jeg skulle vært mye tettere. I bakgrunnen ser vi et båthus med klare fine linjer, og grønnfarge som står til lua. Jeg mener jeg ville beskåret bildet på venstresiden til litt innpå lua, og nede til mellom skjortesnippens øvre kant og skjegget. Da mener jeg samhørigheten mellom personen og omgivelsene ville kommet bedre frem
.
Skarphet og farger er nevnt, men med fotografen og det utstyret han bruker skulle det bare mangle!

MVH
J-P
Hilde J.
Interessant figur. Påkledning (og brillene) sitter som ett skudd som ramme rundt ansiktet. Jeg liker ikke bakgrunnen. Båthuset blir for meg et forstyrrende element. Alternativet måtte være beskjæring slik Jon-Petter her foreslår.

~~hilde~~
Carsten A.
Takk for kommentarer!

En ganske interssant person, belest og meddelsom, dels om lokale forhold, dels om politiske og filosofisk/antroposifiske emner. Avgjort en person med mer intellektuelt gods innabords enn vanlig, og dertil en særdeles samarbeidsvillig modell som mer enn gjerne stilte opp både for fotografering (av tre personer, en av dem er kommentator her) og eventuell publisering.

Ellers er ''Mann med grønn lue ved båthus II'' å finne som bilde nr. 173630

Både modell og lys var ganske fine greier, og jeg tror ikke noen av de tre fotografene sparte på kruttet. Muligheten for å se flere bilder fra denne sesjonen vil avgjort være tilstede etterhvert.

MVH CA
Inger-Lise S.
En interessant modell. Når jeg leser hvordan du beskriver ham, får jeg det hele til å stemme. Jeg syns også han bærer en slags ro og verdighet. Selv om jeg har en mistanke om at han er samarbeidsvillig på egne premisser,syns jeg denne personen må være en portrettfotografs drøm.Meget god teknisk utførelse.

Inger-Lise
vegard b.
Fy steike mann!
Dette var jo helt sinnsykt etter min mening!
Har sett gjennom noen av bildene dine nå, og det var jo masse bra!
keep up the good work. Likte og særlig bildet av jenta med masse blur i bildet.

-V
Sondre S.
flott portrett! stilig med båthuset som speiler seg i vannet...
Heidi Helene S.
Mange bra kommentarer over meg her, skal ikke kjede deg med gjentakelser men komprimere det det jeg liker aller aller best ved bildet:
skarpheten, alle detaljene i denne mannens særdeles interessante ansikt.
Her oser det original lang vei, men uten ''stakkars mann'' - vedhenget mange originaler får. Jeg blir veldig nysgjerrig på mannen.
Frank H.
bra portrett.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu