Lunde juni 2004
Fra Lundeura, Runde, i kveldslys
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 400/4 DO IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1836
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Frode A.
Et nydelig bilde dette her.
Farger, komposisjon og skarphet er veldig bra. Sammen med den selektive fokusen blir dette et blinkskudd av de sjeldne.

Men jeg lurer litt på en ting, og det er hvor skarphetsplanet gjør av seg på steinen? Ser nesten ut som om det er brukt et T/S-objektiv, men det er det jo ikke :) (det er ikke det at jeg savner streken dette lager i steinen, jeg er bare nyskjerrig)

Mvh: Frode
Svein B.
Dette var flott Carsten!! Nydelig lundebilde, den grønne bakgrunnen med svake reflekser som bryter litt opp, posituren på lunden, samt ''smellen'' i det hele, virkelig bra!

Mvh
Svein B
André M.
Lekkert, Carsten. Alt sitter som det skal, her. Nesten noe menneskelig over disse lunde-ansiktene. Noe sørgmodig. Flatebruken i komposisjonen her skaper også et rom for tolkning: Ser ut som en forsmådd frier :-). Regner med at du kategoriserer denne kommentaren inn blant de meningsløse, he, he...
Arild K.
Lekkert lunde bilde dette !
Nydelig lys og flott grønn bakgrunn.
Kan se ut som du har brukt litt kledelig softing på steinen noe som gjør at det er vanskelig å se skarphetsplanet som FAa er inne på.
Teknisk meget bra !

Mvh AK
Frank K.
Nydelig skarpt bilde av lunden der han står i positur mot den homogene bakgrunnen. Rene flater, men noe litt irriterende sirkler av de tre fire punktene satt ut av fokus. Ser også noen repetisjoner som nok skyldes clone-toolen på steinens venstre side. Men alt i alt veldig behagelig for øyet.
Stig B.
Lekkert; nydelig detaljering, flott positur, farger med litt kradt i. Fin bakgrunn.

Mvh Stig
Kristian S.
Flott. Fin fugl. Skarpt.
Skarpheten på steinen ser litt Ps ut... Hva er et T/S-objektiv?

KES
Avsluttet .
KS:

T/S = tilt og shift, altså et objektiv som lar deg legge skarphetsplanet litt skrått i en eller annen retning (altså ikke parallelt med filmplanet) eller parallellforskyve filmplan og objektivplan for å korrigere styrtende linjer (ikke relevant akkurat her).

Til bildet:

Det gylne motlyset spiller subtilt og fint i mørke fjær.

Lunden burde sett litt mer til sida; jeg synes vi får se litt lite av øyet.

Fargemetningen er i overkant av det jeg opplever som pent og naturlig.
André M.
Saksopplysning: T/S betyr tilt/shift som innebærer at du kan ''vippe'' (tilt) og/eller ''skyve'' objektivet i forhold til den sentrerte, normale plasseringen av objektivet. Tilting gjør at du kan legge fokusplanet f.eks. innover i bildet, og på den måten oppnå skarphet av forgrunn og bakgrunn samtidig, - selv på største blender. Skyving av objektivt gjør at du kan rette opp perspektiv, f.eks. ved arkitekturfotografering. Og et slikt objektiv er dyrt.
André M.
Sorry. Samtidig....
Stine J.
Flott bilde av lundefuglen. Utrolige farger på nebbet til disse. Syns fuglens positur gjør at bildet ditt skiller seg fra mengden av lundefuglbilder. Fint komponert med behagelig bakgrunn. :-)
mvh Stine
Geir Arne M.

Slike bilder gjør lengelsen til Runde sterkere og tida fram lang.
Nydelig med flott stemning.

Knallskarpt og flott teknisk. Undrer også jeg på hvordan skarphetsplanet er slik. Heia Runde vi gleder oss til våren.


mvh
gam
Christian P.
Lundefuglen er så vakker! De flotte linjene i nebbet gjør denne fuglen overlegen. Du har fått til en nydelig fuglebilde, som får en fugletitter til å sitte å stirre på dette bildet leeeenge. Den duse, fine grønnfargen i bakgrunnen, med enkelte brytninger gjør skikkelig susen. Men det er et litt merkelig fokus på stenen. Gidder du forklare meg hva som skjer der?
Carsten A.
Når det gjelder fargene her, er bakgrunnen en omtrent totalt uskarp solbelyst gressbakke. Den kraftig gulgrønne fargen der måtte dempes endel med ''Selective color'' (økning av magenta og blå) for ikke å virke helt overdreven. Naturen kan spille sine puss! Noen uskarpe høylys i bakken avtegner seg som sirkler og bidrar (ettermin mening hensiktsmessig) til å fylle ut en ellers litt vel tom flate.

Mht. nebbet skinner kveldsolen gjennom det, så da kan det nok se ut som fuglen har en lykt innenfor.

Den lille bergknatten er på flere punkter ''softet'' ved at endel tørre og temmelig fargeløse gress-strå, som også er helt ute av fokus (DOF er meget begrenset med 400mm på f/5.6 !), er kommet i veien. Ikke tilsiktet, ble oppdaget etter opptaket. Det som virker litt overraskende, også på meg, er at noe av bergknatten i det hele tatt er i (utkanten av) fokus. Ved opptaket satt jeg en god del høyere enn fuglen, så fokusplanet går etter min mening omtrent fra stjerten til øyet. Fuglens høyre fot er som man ser ikke i skikkelig fokus. Avstanden til fuglen er temmelig nøyaktig på objektivets nægrense, dvs. 3.5 meter.

MVH CA
Kay R.
Knallfint... Vinkel, positur.. ja alt stemmer. Den dus, lyse bakgrunnen gir virkelig trykk til motivet. Fremstår teknisk meget bra.
Dette kan du Carsten..

MVH Kay:-)
Marius F.
Virkelig flott, og det tekniske helt i henhold til det man er vant med fra CA. ''Ballongene'' i det grønne sjenerer i liten grad i mine øyne, bare fint at noe bryter litt med den ellers monotone bakgrunnen.

Mvh, MF
Roger V.
Hei
En av de tingene jeg syntes er vanskelig å få til med fotografering av disse vakre fuglene er nettopp det å få lyset til å skinne gjennom nebbet. Det er gjort her, og fremhever det røde i nebbet.
Delikat og flott portrett av denne fugelen.

MVH Roger
Rune Edvin H.
Klassisk.
Har du noen varianter av disse med litt mer historie i?
Rune
Dag T.
Klassisk og fint gjort. Jeg liker at den ser bort, det legger litt mer personlighet til fuglen enn et mer typisk artsbilde. Du gule rundingene i bakgrunnen synes jeg ikke gjør noe, kunne nesten heller foretrukket dem litt tydeligere.

Når det gjelder skarpheten er den slik den skal være med så liten dybdeskarphet. Det som forundrer meg litt er akurat hvordan uskarpheten på kanten av steinen ser ut, den ser nesten ut ut som om den er softet etterpå. Jeg ser ikke bort fra at DO-elementet spiller litt inn.
Torbjørn K.
Dette var et meget vakkert bilde av arten. Spesielt bra er lyset i nebbet. Personlig liker jeg ikke måten steinen er fremstilt på. Det ser veldig kunstig/redigert ut etter min mening. De lyse sirklene fyller ut tomrom, og hever kvaliteten på bakgrunnen.
Ketil K.
Det som igjen imponerer mest er hvordan du i motlyset har klart å få så god detaljering i den mørke fjærdrakten på ryggen. Ellers ga jo fløyelslyset en mengde brukbare lundebilder fra turen. Her har du vært påpasselig og fått med gjennomlysning i nebbet, det synes jeg sammen med eksponeringen hever bildet utover de vanlige lundeportrettene. Så skarpt bilde på såpass lang lukkertid som 1/100 sek sier jo også sitt.
Rune L.
Fuglen er skarpt og tydelig gjengitt over det hele. Bakgrunnen er ryddig, og grønt skaper mye ro. Fredfullt og fint bilde.

Mvh
Rune
Eli B.
Vakkert bilde av en vakker fugl, tatt av en dyktig fotograf! Liker bildene dine.
Jeg kan ikke si noe annet enn at dette var flott!
mvh Eli
Tom N.
Vakker, klassisk komposisjon. Fargene i foten og nebbet i kombinasjon med den grønne bakgrunnen ''gjør'' bildet for meg...

mvh Tom Nordstrønen
Tarjei Ekenes K.
skikkelig flott og skarpt som alltid

fin grønnfarge bak
og jeg synes du har fanget et litt trist blikk her

det var kjempebra !

også linjene i nebbet som liksom gjentar seg i stjerten
styrker komposisjonen og helhetsinntrykket

:-D ! son tarjeiav !
Bent S.
Flott å høre fra deg igjen Carsten. Og slike innspill er jo det jeg liker best. Dessverre kan jeg ikke gi deg noe lignende tilbakemelding, for denne Lundefuglen er jo bare flott presentert!

Ha en finfin dag.

Mvh. Bent
Kamran K.
nydelig lundebilde det her, utrolig skarp(er det tatt m t/s??), blikket,skarpheten,fargene, bakgrunnen med de refleksjonene .... hehe kan ikke pirke på noe som helt! thumbs up

MVH K.K
Carsten A.
KK: Takk for det, men nei, noe tilt/shift-objektiv er ikke brukt her. Tekniske opptaksdata er ellers alt oppgitt, og Canon EF 400/4 DO IS USM er jo ikke noe T/S-objektiv. Som alt sagt i tidligere innlegg satt jeg noe over fuglen,så fokus ligger sånn noenlunde i planet stjert/hode.

MVH CA
Aleksander D.
Utrolig flott bilde, nydelige farger spesielt med nebbet mot en defus fin grønn bakgrunn. Syntes lundefuglen ser noget trist og tankefull ut jeg, spennende bilde
Margareta C.
Otroligt vacker bild på lunnefågeln, skarp och fin och i så vackra färger.
Gillar den gröna bakgrunden mycket.
Johan G.
Tror dette vil ta seg meget godt ut i større format. Så lite som her blir det litt for lite interessant i bildet, hele fuglen ''gror'' igjen.
Tor L.
Sylskarpt! Ser nesten hva han tenker! Her liker jeg komposisjonen bra. Er dog ikke riktig kompis med refleksjonene, spesielt den lyse trillrunde saken. Refleksjoner kan gi bildet fine särtrekk, men den nevnte runde er litt for kraftig.

Ellers er dette et flott bilde!

PS! Skarpheten er faktisk veldig betagende!

Mvh
Tor

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu