Polarmåker - Svalbard
Polarmåker ved brekanten innerst i Smeerenburgfjorden - en opplevelse i natur, lys og farger. Polarmåken holder gjerne til ved brekanten i håp om at breen kalver. Da rotes det opp smådyr etc. som polarmåken går etter.
Bildet inngår i albumet Svalbard2004 - Noen opptak fra en rundtur på Svalbard august 2004
Utstyr
  • Canon 1D Mk. II
  • Canon EF 70-299/2.8 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 800 RAW
  • Nei
  • AnnetOpptak fra gummibåt i fart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1833
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Kurt S.
Kunne aldri tenkt at dette bildet var tatt fra gummibåt i fart.
Utrolig godt jobba.
Bildet ble kjempeflott med fin komposisjon og nydelige fargetoner i isen.
Flotte reflekser og speilinger i havet.
Måkene ble selvfølgelig fine i bildet. Det som fasinerer meg mest er imidlertid isen. Den har en meget spesiell blågrønn fargetone og flott struktur.
Har selv jobbet og bodd på Svalbard noen år og har fått oppleve å se slike breer på nært hold. Det er et imponerende syn som må oppleves. Voldsomme smell (som en eksplosjon) når disse kalver.
Et lite tips. Vi pleide å plukke opp isklumper fra havet (p.g.a lavt saltinnhold i havet er disse uten saltsmak) Isklumpene la vi i fryseboksen. Denne isen er helt spesiell å ha i en drink eller et glass brus. Isen er veldig komprimert og er hard slik at det smeller i glasset.
Vel, dette ble en digresjon. Sorry, glemte meg bort-:)
Et superflott bilde!
mvh Kurt
Christian P.
Utenkelig at du har tatt dette fra en liten gummibåt i fart! I alle fall på en brennvidde på 200 mm, men jeg ser at lukkertiden er ganske rask og at bildet er litt kornete. Lyset må være utrolig der oppe. Veldig bra.

Kurt eller Carsten: Jeg bare lurer hva gjør fargeforskjellene i isen? Jeg merker en gulfarge på høyresiden av bildet; en strek som går gjennom isen.
Carsten A.
Fargene i isen er såvidt jeg vet meget små partikler som breen har slipt opp, på størrelse med lysets bølgelengde. Dermed kuttes noe lys ut, og noe forsterkes, tror jeg man kan si. Gulbrune flekker i bre-is er oppsmuldret berg eller grus som ikke har rukket å bli morene.

Tja, utenkelig eller ikke, jeg fyrte av 5-6 bilder i serie med 1D Mk. II, dvs. innenfor 1 sekund. De er alle forskjellige mht. utsnitt og vinkel. Jeg sto på kne i båten for å komme så lavt det var praktisk mulig, og ''panorerte'' under opptakene, dvs. jeg forsøkte å holde siktet mot ett bestemt punkt - måkene - hele tiden.

Bildet er en anelse undereksponert, og da blir det korn selv med 1D Mk. II.

MVH CA
Atle E.
NYYYYYYYYYYDELIG! For noen flotte isblåfarger. Dette var kanonbra!

Mvh Atle
Christian P.
Ja. MK II kan sakene sine. Misunner deg virkelig det kameraet!
Roger K.
Hei Carsten,
Dette var severdig så det holder. Fargene og mønstrene i isen er fantaststiske. Lyset på Svaldbard er noe for seg selv og er med på å gi slik efekt /farger på isen. Den gulbrune massen vi ser i isen vil jeg tro er noen år gammel. Mine to år på Svalbard fikk jeg ikke oppleve kalvingen av breen dessverre.

Mvh RK
Eli B.
Virkelig flott! Vakkert, selv om det er i kalde strøk. Det er vel ikke bare kameraet som gjør susen, det må være fotografen også som har blikk for detaljene.
mvh Eli
Venche J.
Nydelige isfarger - måkene blir bare en biting her. :)

Takk for at du deler opplevelsen. Skulle gjerne vært der.

Wenche.
Svein B.
Miljøet og lyset gjør jo dette til et virkelig vakkert bilde. Polarmåkene hører så menn med i bildet de og. Teknisk synes jeg bildet virker noe overoppskarpet (sees best i småbølgene på vannet). Dette kan jo også ha andre årsaker som bla ISO støy, beskjæring etc. Flott helhetlig bilde uansett.

Mvh
Svein B
Per Harald O.
Dette ble stilig!
Finfin stemning til å bli inspirert av;)
Otto V.
Dybden i bildet fasinerer,likeså fargene i isen.
Dette var virkelig noe å se på.
Ov.
Jan Fredrik I.
Fint bilde av storslått natur.
Synes ikke kornene gjør noe (uansett opphav), synes de tilfører bildet ennå mer stemning.
Skulle gjerne ha sett dette plottet på lerret.

Mvh

Jan Fredrik
Per R. G.
flott lys på svalbar flott bilde
Stine J.
Nydelige farger, flott dybde. For en fantastisk stemning det må være å oppleve en slik plass. Flott! :-)
mvh Stine
Kjell G.
Her fikk du full uttelling for din bevisste nedblending, Carsten. Måkene skarpe, og samtidig alle de interessante detaljene i isen. - Flott blåskjær.
-Så får man tåle litt ''korn'', som bidrar til å gjøre bildet litt ''røffere''.

Nok et godt skudd fra CA!

mvh kjellg
Vegard L.
Vil bare skrive meg inn i gratulasjonsprotokollen. Flott!.
Mvh Vegard
Thomas R.
Meget flott bilde med gode fargetoner og fine tegninger i isen som sammen med måkene gir et godt komponert bilde. Ikke helt sylskarpt og med litt korn, men visuelt sett et flott bilde i mine øyne.
Stig B.
Nydelige toner og fin komposisjon.

Mvh Stig
Øistein T.
fantastisk stemning!

nesten malerisk...

mer kan ikke sies uten at det blir overflødig!
;-)

Øistein
Jonas L.
Fint bilde i fine omgivelser, som får disse store måkene til å fremstå som rent små.

mvh JL
Nina S.
Flotte bilder fra polare strøk, også dette bilde nr. 141409
Fantastisk disse fargene i isen.
Egentlig veldig lærerikt og spennende å være med på dotten!.

Mvh Nina.
Tarjei Ekenes K.
wow, pent

den isen ser så frisk ut
at jeg fikk lyst til å ta en munnfull

:-D ! son tarjeiav !
Jarl Fr. E.
Flott motiv med fine fargetoner. Jeg synes det mangler litt på skarpheten, men det skyldes sikkert at du var i fart når bildet ble tatt.
Ketil K.
Det virker som du her har fått meget bra uttelling for valg av blender og ISO - tipper dette bildet hadde blitt dårligere med lavere dybdeskarphet/ISO. Fint utsnitt og meget fin miljøbeskrivelse/blåtoner. Det litt kornete uskarpe kler egentlig bilde godt.
Avsluttet .
Et sjeldent bra miljøbilde med fine linjer og strukturer og en svært delikat fargeskala. Men jeg må innrømme at støyen sjenerer en del.

(Antar at bildet ser «mindre støyende» ut dersom det ikke kommer en betydelig komprimering i siste ledd?)
Carsten A.
KSH: Jeg syns også selv at støyen er klart mindre sjenerende på en utskrift i ca. 20x30 enn i dette formatet. Komprimeringen er ikke særlig stor her, kanskje var jeg heller litt for rask (og for tung på hånden) med oppskarping etter nedsampling. Men hovedsynderen er nok undereksponering - umiddelbart i forveien gjorde jeg opptak mot noen svært lyse objekter mot mørk bakgrunn og hadde derfor kameraet på -2/3EV da dette motivet dukket opp. Motivet som begrunnet -2/3EV kunne jeg droppet, det var ikke noe, men slik gikk det altså til, tid til å endre innstillingen var det ikke.

MVH CA
Siri Elisabeth J.
Et utrolig vakkert bilde.
Kort og godt.

Hilsen Siri
Jan W.
Et nydelig arktisk motiv som er fint formidlet Carsten.

Men bildebehandlingen er ikke helt god etter min mening.
-2/3 EV på ISO 800 burde være helt uproblematisk fra 1DMKII med tanke på støy. Korningen ser for meg ut som en separering av farger, noe som ofte forekommer ved å forskyve farge/tone skalaen i PS sammen med levels løfting. Men det er gjettning fra min side. Uansett er jeg overbevist om at du har muligheten til å hente frem et bedre resultat fra originalen ved behov.

Bildet er i hvert fall uansett bra nok til å rettferdigjøre innsatsen.

Mvh. Jan
Karl Andreas W.
Flott bilde Carsten. Vakre farger og fint utsnitt. Eneste som trekker ned er korningen. Men det trekker ikke mye ned heller.
-karla
Ina W.
vakkert bilde!
Marius F.
Av alle fuglebilder jeg har sett her er dette et av dem, kanskje dét, som gjør størst inntrykk på meg. Miljøet de er skildret i er virkelig vakkert, både med tanke på strukturen i isen og den delikate blåfargen. Selv om det blir mye struktur synes jeg likevel det harmonerer bra med måkene uten å gjøre for stor krav på blikket. Virkelig pent.

Mvh, MF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu