xiilentium
egentlig obligatorisk for alle bilder, men dette bildet *bør* sees i sort fullscreen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122628} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Birger J.
Best i sort fullscreen og med lyset av, så man kan vel hente opp litt mer lys i bildet. Som vanlig veldig pent det du gjør. Vet ikke helt om jeg liker håret som er i veien for øyet.
Eirik H.
Eg tar ikkje heilt poenget her. Det blir vel mykje med både kista, klokka og naglane rundt halsen. Alt er pent og litt mystisk, men eg klarer ikkje å få fatt i innhaldet.

Ein annan ting er at sjølv om klipping og liming er gjort på ein fin måte her, er det framleis ein noko markant overgang mellom personen/kista og bakgrunnen. Jo lenger eg såg på biletet, jo meir irriterte dette meg.
Arne S.
Litt for konstruert stilling. Litt for midtstilt hovedmotiv. Litt for stor kontrast i fingrene. Men tiden er riktig.
Kristoffer L.
Dette er et bilde en legger merke til, og som en kan finne både positive og negative aspekter ved.

På plussiden synes jeg du har laget et fint komponert bilde. Flatene er godt utnyttet, og elementene ordnet eller alle kunstens regler.

Min vesentligste innvending er at bildet virker temmelig konstruert. Modellen poserer tilgjort og affektert, og skaper (over)tydelig fokus på uret og den bortvendte ansiktet/kroppen. Vi ser en samling fikse elementer - kiste, nøkkelhull, ur, piggkrage - men bildet binder dem ikke sammen.

Du har kanskje en dypere mening med dette, men jeg opplever ikke at bildet klarer å etablere noen sammenheng eller budskap. For meg blir derfor bildet hengende mellom to stoler - på den ene siden som et dekorativt, kunstferdig laget bilde, på den andre som et forsøksvis symbolsk bilde hvor det, paradoksalt nok, ikke finnes noe å tolke.

Når det gjelder toneomfang, virker bildet flatt og grått, i alle fall på min skjerm. I lys av momentene jeg har berørt ovenfor, synes jeg likevel ikke dette spiller så stor rolle.

- Kristoffer
André M.
Lyssetting og komp fungerer utmerket. Litt mer usikker på selve historien/budskapet. Alternative tolkninger:

a) Ungdom som tar avstand fra tidsaspektet i vår virkelighetsverden (''forever young'').

b) Ungdommelig ''allergi'' overfor tradisjoner (her representert ved arvegods i form av en klokke og kiste/koffert)

God sort/hvitt for øvrig. Virker ikke for flatt på min skjerm. Digger ikke helt bakgrunnen. Ser ut som pels... Kanskje den hører hjemme i symbolikken knyttet il ''foreldre/eldre''-generasjonen??.

Den tredje tolkningen,''c) tiden er inne''), blir for enkel :-)
Roy S.
kanskje er ''det teatralske'' ment bevisst. Som et eks. på ''spillet''. (les rollespillet vi tillæres). Jeg tror bildet kan vokse over tid. Det som distraherer meg litt er overgangen mellom håret og bakgrunnen, samt plasseringen av den vertikale linja på veggen ved ansiktet. (litt for nært)

Dette er subjektivt småplukk ;)

En ide verd å jobbe videre med Erlend.

Roy
Erlend M.
Hei. Takk for kommentarer, som jeg ikke har fått lest før nå. Et *stort* tre i hagen blåse over ende kl. 20.00 i går og tok med seg noen strømlinjer. Hele nabolaget har måtte klare seg med et minimum av strøm (nok til svakt lys i lampene, alt annet av), og strømmen kom ikke tilbake før 13.00 i dag.

Det er nok ikke så mye å hente av dypere mening i dette, kanskje mest et eksperiment i teknikk og komposisjon, men som jeg likevel ble fornøyd med. Jeg ser ingen spesiell sammenheng mellom tinga på bildet, men jeg liker stilkrasjet, samt at klokke + positur gir en ironisk kommentar til en del av mine tidligere bilder (parodi på parodien? :P).
Ronnie S.
Det som gjør bildet severdig for meg er i første hånd den fine posituren og modelleringsarbeidet. At det virker overdrevent gjør ikke noe for meg. Lyssetting, og tonasjonen i bakgrunnen er det andre jeg vil si er veldig fint utført. Alt i alt et fint stykke arbeid. Meningen med bildet overlater jeg til andre :-)
Christer B.
Greier heller ikke helt å se budskapet her utover det som har vært nevnt, blir litt for tvetydig, vaklende og iscenesatt. Klipp og lim inntrykket har også vært nevt, det kan jeg dog leve med, ville imidlertid fjernet noen hvite priikker her og der, særlig i øvre venstre del. Får også et snev av magentastikk rundt personen som jeg regner med er tilsiktet, men ikke desto mer forstår. MEN, når alt det er sagt, er det noe som tiltrekker meg med bildet. Det er anderledes og nytenkende i grell, men hyggelig, kontrast til mye annet som legges ut her.
John G.
Et bilde som - for meg - helt klart (egentlig)skulle fortelle noe!
MEN, du skriver selv at ''der er intet budskap eller fortelling'', og at tingene er (mer eller mindre(mest mer))tilfeldig valgt. Da faller det litt sammen, Erlend.
Greit nok at du prøver deg frem ang komp o.l., men for meg blir dette verken fugl eller fisk...
John :-)
Erlend M.
Takker dere andre også. Tingene er ikke tilfeldig valgt, selv om jeg ikke tillegger de noe symbolikk i dette tilfellet. Men jeg valgte de bevisst som ''tilbehør'' til et annerledes portrett for å skape en stemning. Men takk for ærlige kommentarer ;)
John G.
Hallo igjen!
Du skal ha god score for originalitet, Erlend!
John :-)
Carsten A.
Ingen dypere mening tilsiktet og forsåvidt heller ingen å se, men uansett en fin sv/hv-presentasjon. Muligens noen tekniske svakheter slik EH peker på, men for meg får slikt liten eller ingen vekt i dette tilfelle. Lyssettingen er forøvrig meget bra og godt tilpasset en presentasjon i sv/hv - avgjort pluss for det.

Billedmessig litt konstruert eller for tydelig posert. Endel motsetninger i bildets elementer - litt for tilfeldig satt sammen til at de gjør noe særlig inntrykk på meg.

MVH CA
Dag T.
Hehe, her er en kommentar fra småbarnsfamiliene: Ungdommen tror de kan vri seg unna tidsklemma.

:-)

Snodig bilde og positur, jeg klarer ikke å tolke det men det trenger ikke å være en ulempe. Irritasjonen gjør det litt interessant. På den annen side klarer jeg ikke å komme med noe vettug kritikk...
Bjørn H.
Syns svart/hvitt jobben og lyset er bra Erlend ...

Men er også blandt tvilerne til posituren og måten du har løst kompet på ...

Skjønner at du ikke har lagt noen dypere symbolikk i det, annet en en stemnning... Realt og greit det, .. men for betrakteren kan det bli litt undring ut av det ... :))

Bjørn ;¤

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu