Fra rismarkene i Kathmandudalen. Et av mine første macrofoto ,med den nye 105 mm linsa. Vankelig, men utrolig gøy. Dette bildet sitter ikke helt, men jeg lærer vel etterhvert.
Bildet inngår i albumet Macro -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 105 mm Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger275
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Cristina B.

En nydelig øyenstikker må jeg si. Spennende, at den er gullfarget, aldri sett slike tidligere. Øynene er perfekt. Meget bra.
Ok, vingene og bakparten er litt blurete om jeg skal si det slik, men synes allikevel det er imponerende med tanke på, at du har brukt så stor blenderåpning som f/3,5. Greit, at lukketiden blir meget rask da, for eventuelt hindre større risiko for uskarphet ved bevegelse av insektet. Allikevel ville jeg i fremtiden blendet ned en del, f.eks. fra f/11 til f/22 for å sikre, at enda større del av insektet blir skarpt.
Men understreker, at jeg likte meget godt dette makrobildet, så hvis dette er første, så lover det meget godt i fremtiden.
Liker meget godt hvordan øynestikkeren og blomsten er isolert med den grønne bakgrunnen.
Tilslutt gratulerer med nytt makro objektiv, og håper det kommer masse spennende insekter fra Kathmadu fra deg senere under kritikken her.
mvh Cristina

Sissel H.

Et kjempebilde av en øyenstikker! Fin skarphet og plassering, enig med Cristina i at det kunne vert bedre med en mindre blender. Blomsten ser en tanke overeksponert ut, men øyenstikkeren ser ut til å ha en bra eksponering
Sissel
Anders F.

Flott fokus og bra bakgrunn.
Hvis du har mye lys (helst ringblitz) eller stativ kan du gjerne blende ned til f/9 eller f/11 som CB sier. Det gir bedre dybdeskarphet, og i tillegg er det vel omtrent på de blenderverdiene at objektivet er skarpest. Men det forutsetter altså enten stativ eller nok lys til at du får 1/100s lukkertid. Stativ bør du kanskje uansett ha, for med så lite dybdeskarphetsområde er det nok med en millimeter bevegelse for at hele øyenstikkeren skal bli uskarp...
Vel, du finner sikkert mye fint å ta bilder av i Kathmandu? Lykke til!
Marius F.

Syntes det var bra utført til å være i startsfasen på macro. Meget flotte farver både på bakgrunn og insektet. Litt synd med vingen foran blomsten. Stå på Erlend. Regner med å se flere macrobilder fra deg utover.

-Marius-
Finn M.

Flott bilde av en flott øyenstikker.

Enig med de andre om at større dybdeskarphet ikke ville skadet, eller du kunne stilt deg slik at hele dyret lå i samme plan, men dette ville kanskje gjort bilde litt flatt.

mvh Finn
Erlend B.

Mange takk for gode og hjelpsomme kommentarer. Nå tar jeg meg en liten ferie fra livet i Kathmandu og reiser til India en uke. Regner med det blir en serie eller to her på dotten når jeg kommer tilbake.

mvh Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu