Spurveugle, min norske fugleart nr. 195 på foto.no. 5 til 200!
Vår minste ugle og den vanligste ved siden av perleugle. En skikkelig luring, som jeg har sett sitte gjemt rett under en grantopp ved et bjerketre med frørakler, der det satt noen gråsisiker. I det sisikene fløy ut fra bjerketreet, slapp ugla seg ut fra grantoppen som et bombefly og snappet elegant en gråsisik med klørne. Det var imponerende å se på. I smågnagerår lever den nesten utelukkende av gnagere. Spurveugle er i motsetning til perleugle ikke plaget av mår på reirplassen, fordi den velger spettereir fra de mindre spettene som flaggspett og tretåspett. Der er hullåpningen for liten for måren. Perleugle, om gjerne bruker svartspetthull, har derimot problemer med måren.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (0)
Vær den første til å glede fotografen med en kritikk på dette bildet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu