Båt
Utstyr
  • Hasselblad H4D- 31
  • Hasselblad Hasselblad HCD 24mm f 4,8
  • Brennvidde24mmmm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992437} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Avsluttet .
+3
Utsøkt!

Mvh
C.O.
Edvard G.

Er det redigert mye ?
Liv F. D.
+3
Ufattelig vakkert!

mvh
Liv ")
Finn M G.
+5
Dette hadde vært et meget flott bilde hadde du ikke overdrevet redigeringen. Kontrasten er helt feil, fargene er også overdrevet. Prøv på nytt!
Finn M G.
+5
Glemte å si følgende: himmelen rett over Åsen til høyre på bildet er svært lys. Dette ser svært unaturlig ut, dette må rettes opp. Slik bildet ser ut nå blir man sittende å lure på hvilken teknikk du har brukt, om det er HDR, flere bilder sammenlimt eller.... Man glemmer bildeinnholdet som vel var hensikten med at du laget bildet. Jeg gjentar: dette kan bli et meget bra bilde om du bare klarer å beherske deg. Bildet må se naturlig ut, det må være målet. Lykke til!
Jostein S.
+3
Hei
Jeg har ikke peiling på slik bildebehandling
Men skjønner en kan få til de utroligste ting
Båten ser nesten for perfekt ut for meg!!!!
Jostein
Ketil D.
+3
Man kan mene mye om redigeringa, men jeg tror dette "selger".
Walter S.
+13
WOW!
Bedre kan det ikke gjøres.

Så en kommentar til Finn M Grande: Du skriver "..Bildet må se naturlig ut, det må være målet" - Vel MÅ det være målet? MÅ et bilde se naturlig ut? Hvor står det hen? Se deg rundt omkring i Billedgalleriet og tell hvor mange av bildene her "ser naturlig ut"? Hva er "naturlig"? Hvilken bibel bruker du å sitere fra...?

Kan ikke hver fotograf gjøre som man selv vil med sine egne bilder?

Jeg synes det er flott slik det er! Jeg er også imponert over kvaliteten på etterbehandlingen. Stå på John.

Mvh,
Walter
Håkon B.
+3
Opp til fotografen å fortelle hva han vil med bildet. Men for meg er dette meget bra i +++++++ stil. Det eneste jeg skulle ønske. Ja da det var at det tauet ikke var der i bildet.
john a.
+11
Takker så mye for tilbakemeldinger på bilde mitt.
Å LAGE bilder er for meg en kunst. Ingen stiller spørsmål når en landskapsmaler lager bilder om fargevalg osv. Hvorfor gjør mange fotografer dette om fotoer? For meg er foto en kunstnerisk måte å utrykke seg på. Hvordan JEG opplevde den senen der og da. Det finnes nok "fotografer" som streber ettter den perfekte etterligningen av naturen men er det det vi ønsker oss??????
mvh john
Agnar H.
+6
Det første som slo meg var at dette var usedvanlig lekkert; topp skarphet, fargerikt og fjongt. Jo, det er helt klart et stykke fra naturalisme, men må det være det. Foto er vel også et kunstnerisk uttrykk; og skal all kunst være avfotografering av virkeligheten som den er så blir det kjedelig, ensidig og lite utfordrende. Dette bildet gir et løft ut av det trivielle. Flott :-)
Hans Petter S.
+4
Enkelte ganger gjør det seg med sterke farger. Synes dette er et utmerket bilde. Godt jobbet.. Jeg liker til og med tauet, synes det gir bildet dynamikk!
Øyvind L.
+5
For meg ser det ut som bilde preget av HDR,Photomatix og smurt utover med Neat image og hoppet over sensorflekker osv.Mulig førsteinntrykket er strålende,men tror egentlig man går snart lei?
Litt morsomt er det å se hvem som mener hva..her og hvor langt de er villig til å gå..
For naturlig finnes jo ikke og da må man gjøre det unaturlige ,unaturligere?
.... Pent motiv,men resten var for unaturlig :)
Er det HDR, John,kan du mulig nevne det ,slik andre gjør!



john a.
+2
Kjøp kompakkamra så slipper vi støvfekker sett det på grønt så blir det naturlig.
mvh john
Øyvind L.
+9
IPhone? :)
Avsluttet .
+1
...og ellers har du det bra Øyvind?

Mvh

C.O.
Øyvind L.
+1
:)..,ja helt utsøkt :)
Risto Wilhelm H.
+2
Et fint motiv med en fin komposisjon.Synes du har dratt litt hardt i spakene,fargene er oversaturert.

/Risto
Dag Tore ..
+3
Hei! Utsøkt kunststykke,der fargene og motivet fenger,men hadde ønsket noe mere dempet belysning med fargespillet!Men ellers ble dette "kunststykke" noe nytt på fotofronten,som det står stor respekt av!Stå på!! / DAG
Mona P.
+1
Fantastisk flott motiv med flotte farger og lys. Men etter min mening, litt vel overredigert.

Mvh Mona
Erik R.
+3
Med tanke på alle kommentarene over her, så kan jeg jo begynne med at min personlige preferanse er noe mindre fargerike bilder. Dette fordi På mange HDR-bilder så er det fargeprakten som er blikkfanget i seg selv. Her derimot så synes jeg motivet ditt kler denne typen etterbehandling.
Et bilde jeg ser for meg henge på en vegg, trykket på plexiglass, gjerne med bakbelysning. Knallbra!!!
Geir F.
+3
Eventyrlig, nesten surrealistisk bilde. I dette tilfellet synes jeg de sterke fargene og redigeringen kler motivet godt. Et bilde utvilsomt mange vil legge merke til. Flott!
mvh Geir
sigbjørn f.
+3
Lekkert bilde med fin etterbehandling synes ikke det er for mye etterbehandla sånn som mang HDR bilder er så for meg er detta noe av det besta eg har sett på lenge.
Risto Wilhelm H.
+2
Fikk lyst til å fortelle hva jeg ikke likte i bildet samtidig så skal jeg trå varsomt da jeg vet veldig godt at du ikke er hvem som helst i denne kategorien og at ikke noen ting i bildet er tifeligheter fra din side.Fra midten i bildet og til høyre synes jeg du er "innafor" ang.fargemetning.Fra midten av bildet og til venstre synes jeg spesielt det orange tar for mye oppmerksomhet. I horisonten på toppen av fjellene er det en svart kant og til høyre over fjellene er det en halo.Men når det er sagt så synes jeg dette er veldig nærme en innertier.

/Risto
Tor Inge O.
+4
Har alltid vært en beundrer av bildene dine. HDR eller hva du enn bruker er jo bare et verktøy på lik linje med andre for å må mest mulig ut av den informasjonen som ligger i filene. Synes dette var et fantastisk bilde.
Frode H.
+2
I mine øyne er du MEGET flink til å komponere interessante og motiver - langt over mitt nivå! Det gjelder også for dette tilfellet.

Når det er sagt så har du ofte et innslag av, etter MIN smak, for mye/sterke farger/kontrast som gjør at det for meg fremstår litt unaturlig. Ihvertfall på min skjerm.

Faktisk så "dreper" dette litt av opplevelsen JEG søker og kunne ha fått av bildet i utgangspunktet. Det blir for mye inntrykk, rett og slett.

Det er ingenting som tilsier at et bilde skal gjenskape virkeligheten (tenk hvor kjedelig....når jeg tenker meg om så er det vel ingen av oss som gjør det :-).

Du skaper bilder slik DU ønsker dem (og det er du steikende god til) og det holder i massevis.

Bilder som "Den første snøbygen" og "Bare litt blått " er dog bilder du har skapt som imidlertid imponerer meg STORT! Det samme ville altså dette også, dersom fargene hadde vært litt mindre fremtredende.

Med beste intensjon!
Geir M.
+2
For et voldsomt bilde !! Nesten som å være på en annen planet, men veldig stilig. Kult:)
Bjørn Åge O.
+2
Flott teknikk som er aldeles flott og se, der du har utnyttet lyse med dine komposisjonsteknikk på en strålende kunstnerisk måte, som er flott og se. Takk for att du deler. ) B Å O
Kjersti N.
+2
Har kommentert bildet ditt før også inne på fb :)
Jeg syntes dette bildet kan du kalle ditt "master piece". Motivet er rålekkert med utrolig flotte detaljer, himmel,vann båt og landskap er ikke noe annet en fryd for øyet(øyegodt) Et av de bedre bildene inne på dotten her, og du har god grunn til å rette på skuldrene å være stolt av dette bildet. Gleder meg til å se neste :)

Mvh Kjersti
Christer O.
+6
Hei John!
Først skal jeg ta det "negative" (i mine øyne) med dette bildet.
1:Jeg synes du har kjørt for hard HDR redigering her. Og da tenker jeg spesielt på himmelen. HDR ble i utgangspunktet oppfunnet for å få frem detaljer i bilder, ikke gjøre bildene unaturlige. Veldig mange har en stor tendens til å overdrive HDR og da blir bildet unaturlig. Her er et godt eksempel på det. Himmelen har mørke kanter på skyene og et mørkt felt øverst til høyre. Om jeg hadde vært deg så hadde jeg ikke kjørt så hard HDR redigering på himmelen.

2:Jeg antar (arrester meg om jeg tar feil) at du har brukt lysne verktøy på bygningsmassen til høyre?
For meg virker det som om du har vært litt slurvete når du lysnet og så har noe av himmelen blitt med når du lysnet. Om du har gjort det bevist så synes jeg ikke det var godt valg. Etter min mening hadde effekten blitt bedre om du ikke lysnet himmelen over.

2:Sensorflekker er unødvendig å ta med på et bilde. Det finnes enkle verktøy som kan brukes for å fjerne de.

Så! over til det positive.
1:Jeg synes det er utrolig kult at du har brukt polarfilter som får frem bunnen foran båten.

2:tauet på båten er absolutt ikke i veien og utgjør en del av dette fantastiske bildet. Så et pluss fra meg at du har det med.

3:Lys og farge redigeringen er utrolig flott. Jeg synes du har truffet bra både på farge og lys

4:Bildet har fin dybde.

5:Båten i forgrunnen setter prikken over i'en på dette bildet og gjør det hele til et mesterverk


Min konklusjon er at dette er et fantastisk flott bilde. Med små justeringer så blir dette enda bedre. grunnlaget ligger der. Jeg vil også skryte for komposisjonen. Jeg respektere selvfølgelig at noen ønsker å dra for hardt i spakene og lage noe annerledes. Det er jo tross alt ditt bilde.

Til slutt vil jeg avslutte med å kommentere kommentarene som har kommet inn under dette bildet. Jeg har full forståelse for at folk vil komme med sine meninger på foto.no når noen legger ut et bilde og fortelle hva de mener. Det er jo en del av hensikten. John Aavitsland! jeg kjenner ikke deg og vet ikke på noen som helst måte hvordan du fremtrer på foto.no. Jeg ser du er en dyktig fotograf som er flink å finne gode motiv og jeg beundrer ditt "arbeid". Men jeg blir kvalm når jeg leser det som står under bildet her. Da tenker jeg jeg spesielt på kommentarene til Finn M Grande, Øyvind Løberg. Om det er intern humor så er den i så fall veldig dårlig. Det oser av frekkhet og uforskammet dårlige tilbakemeldinger. Det er sånne som dere som gjør at folk slutter å bruke foto.no (som i utgangspunktet en kjempe flott tjeneste for de som ønsker å bli bedre fotografer) Det er fult mulig å gi tilbakemeldinger til folk uten å være nesevis og frekk. Dere kan være verdens beste fotografer for min del. Men flåkjefta folk har jeg null til overs for.
jørn allan p.
+1
Et knallmotiv som tydeligvis har satt sinnene i kok ! Det i seg selv er et kjempekompliment !
Øyvind L.
+1
Litt over streken dette,Christer Olsen.
Det som gjør at folk slutter er all røvslikkingen som er her inne,uten å adressere det,men det er vel en tanke verdt....

Aavitsland har mange bilder jeg liker,liker ikke ofte bildebehandlingen på grunn av at den tar litt av.Men dette ble too much..i linjer og fargevelde..slik er det bare...for andre er det annerledes og for noen blir det uforstålig at man ikke menere det samme som dem...

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu