Epler
Bilde er tatt av eple treet vi hadde i hagen vår i England. Motivet blir plassert i midten her. Og det har jeg forstått at ikke er bra. Jeg prøvde å kutte, men fant liksom ikke ut hvor, og hva som skulle være med.
Dette ble det beste resultatet synest jeg. Det blir spennende å høre hva dere synest.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-04 23:53:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-21 01:03:45
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus 400 mju
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger172
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98874} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ulf R.

hm, jeg ville kanskje kuttet en hel del i bunn og til høyre, men aller helst burde du flyttet kamera mot venstre når du tok bildet, kan det se ut som, fått eplene litt mer ut mot høyreside og fått med mer av kvistene istedet. stå på!

/ulf
Inga Helene J.

Hei!

Dette bildet tåler ganske kraftig beskjæring, synes jeg. Sender deg et par forslag på mail. Fine farger!

Inga :-)
Janne L.

Takker for kritikk. Ulf, jeg tok flere bilder av eplene, men jeg følte at det ble litt rotete med mye greiner i bildet. Og eplene ut i siden. Jeg har hørt at man ikke skal ha motivet i midten, men jeg har enda ikke forstått hvorfor.

Inga Helene, takk for mail. Jeg la ut et av forslagene dine. håper det er i orden. Jeg kan ikke hjelpe for det, men jeg liker bakgrunnen i høyre side. Den er liksom rolig og dus. Føler det er den bakgrunnen som gjør at eplene kommer frem.

Håper at noen flere kan se på min og på Inga Helene sin versjon og fortele meg hva de synest.

Vennlig hilsen Janne
Karianne H.

Flott bilde.
Her vet jeg neimen ikke....? Jeg synes faktisk, som du, at det mørke på høyre side er med på å skape liv til bildet, og at eplene kommer i fokus da. Inga sitt forslag er også fint da, men det blir på en måte et helt annet bilde.
Så jeg er faktisk enig med deg i at versjon #1 er best her!

Karianne :-)
Hans Petter L.

Heisann Janne.
Jeg synes egentlig at begge bildene var flotte, på hver sin måte. Skal det være noe forbedringsforslag, må det være eksponeringen, den er noe høy. Nå er jeg sandelig ikke sikker på om Mju kameraene har mulighet til justering på eksponering. (EV verdien).

mvh
HansP
Odd Tore S.

Som eplebilde ble vel v2 best, liker at det friskt fargede lavet på den avkuttede greina kommer så tydelig frem.
Bildet ser ut til å være tatt i sollys med blitz, litt mye refleks på eplene.
MVH
Odd Tore
Kay R.

Hei Janne...

Sorry at æ e litt sent ute. Har vært opptatt i helga så tiden har vært begrensa på dotten.
Et godt sommerfriskt bilde dette. Ser ut som blitsen e litt vel hard, men det skjemmer ikke mye. Detaljene som kommer frem var veldig gode. Kan se på bildet i flere minutter uten å ha fått med seg alt. Et greit bilde totalt sett, men æ vet ikke om motivet e spennende nok...
Ha en fortsatt fin kveld..

MVH Kay:-)
Inge-Martin F.

Hei Janne.
Eg håper det att eg kommenterer seint er bedre enn alldri ;-)
Eg er enig med deg i att bakgrunnen til høgre er inntresann kontrast til eplene,men det er litt viktig at du ikkje får med tre stamen oppe til høgre,for den tar vekk fokuen frå motivet.
Greiner og bladverk er greit men ikkje for mykje viss det er i fokus,for det og tar fokuset vekk frå hovedmotivet.
Her er det fin blits bruk uten for mykje utbrente glans på eplene,så mitt forslag til besjering er like mykje på sidene og litt oppe.
Dette bilde er flott tekniskk og ein fin idè
med spennende muligheter.

Dette med''komp/biled forståelse''er ikkje lett for noken,men det som er viktig er kva du vil seie eller formidle med bilde.
For eksempel viss du hadde hatt tre epler der eit er råttendt og eit eple er flott og modent,mens eit forsat er eplekart,så ville du med å plassere dei ulike eplene i sentrum,
ville du også gitt eit signal om poeng med bilde,som for ein gartner som vil sjå kartet gro og vekse eller forbrukeren som vill ete det eller kanje natur etusiasten som vil helst sjå at eple råtner og blir til eit nytt tre.
Men du kan også plassere eplene i ein del av bildet med eit stort tomrom som eit bilde på livets gang,og du kan og plassere ei hand eller eit meneske i kompet for å gjere enda tydligere att det er og meir sjenenerelt meint også,og ikkje berre eplenes liv frå jord og til jord.
Så det som er poenget er att det som er med på bilde som støtter opp om hovedmotivet er relivant til eplene eller symbolverdien til dei på ein eller annen måte må være med eller burde være med.
Dette er ikkje enkelt for noken og det er svært mange ulike syn på dette,og det trenger ikkje være meir feil det eine enn det andre,det som er viktig er att du liker bildene sjølv og att du og veit kvifor du liker dei,slik att du kan rei dyrkke det som er viktig for deg,å viss eller fortelle i bilde ditt,eller det du vill seie eller blei fasinert av eller berre vil visse til eller dele med andre.

(Dette er mine idè og forståelse
om kring biled språk og utrykk).

Mvh. I.M.F
Lars-Anders M.

Vakker bild. Men litt for mye blitz rett på syns jeg.
Inger-Lise S.

Skarpt,fint og delikat.Fine fargetoner.
Bildet tålte kuttingen i bunnen.Men jeg ville beholdt høyresiden...

Mvh Inger-Lise:)
Bjørn J.

Fint bilde. Kunne med fordel vært mørkere og med noe mer fargemetning.
Janne L.

Nå har jeg lagt inn Bjørn Johnsen sin versjon av bilde. Denne synest jeg er bedre enn min egen. Tusen takk Bjørn.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu