Form over fjorden
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Flott!

Svært elegant form; skyen gir det nødvendig bruddet som hindrer at det blir for reint og klinisk. Antydningen av nebb med rødt og gult er en strålende prikk over i-en.

a tse & s.
nydelig kreativ vinkel og utsnitt

skyen er med på å bryte symetrien og styrke
komposisjonen

får assosiasjoner til takeoff og landing til albatrossen i
bernhard & bianca.
Kjetil N.
Veldig fint, men litt synd med slagskyggene på bakkroppen/stjerten. Her er det dessuten antydninger til støy.

Finfin komp.
Rolf S.
Avkuttede vinger, en skydott hengende borte i den ene kanten og støyflekker på stjerten...Forstår ikke hva som er flott med dette bildet. Mest av alt et bilde som understreker det faktum at bildekvaliteten på disse steder har falt betraktelig den siste tiden.

Thore A.
Litt for tilfeldig utsnitt etter min smak - symetriske former bør følges opp med symetrisk komposisjon og beskjæring, synes jeg - særlig når bildet fokuserer på former...
Skyggen i hekken er også uheldig.
Ideen er god, men bør videreutvikles.
Rune Edvin H.
Jo, funker. Enda bradre hvis den hadde sluppet fra seg noe :)
Rune
Miriam A. L.
Nydelig bilde, her oser det kvalitet, du har nok sikekrt et meget godt kamera og objektiv, og så er du jo dyktig selv også da, hehe
Ketil K.
Artig bilde jeg umiddelbart liker. Symmetrien og V-formen her, skyen og det skrå nebbet skaper et flott spenn. Høy teknisk kvalitet. Fjærstrukturen og vingeformavslutningene er spennende elementer, temmelig langt utover standard fugleportrettnivå. Skyggeområdene bidrar til å gi liv og kontraster i bildet.
André M.
Svært bra bilde: Annerledes perspektiv, god komposisjon. Liker imidlertid ikke blåfargen i skyggene. Jeg ville korrigert dette, om så selektivt (for å ikke miste blåfargen i himmelen).
Jan-Eilert P.
Kreativ løsning! Kjempeflott. Fin komposisjon. Jeg likte dette.

Jan-Eilert
Rune L.
Enig, kreativt. Morsom vinkel og positur. Blinkskudd.

Rune
Steinulf L.
Lekkert. Liker det ikke helt symmetriske utsnittet.
Lennart J.
ovanlig men snygg bild mvh lennart
Avsluttet .
endelig et litt annerledes fuglebilde!

dette var bra. synes fugler gjør seg mye bedre fra baksiden, faktisk. kreativt og dyktig utført. ser bra ut på den tekniske siden også, men dersom jeg skal være særlig kritisk kan jeg vel nevne at jeg ser antydninger til støy i skyggeområdet på halepartiet (er det høydeflapsen det heter, kanskje?)
utsnittet fungerer godt som det er, men ville gjerne også sett en versjon hvor vingene ikke var kuttet.
Odd Eirik S.
Fine former og bra ide.

Synes det fargemessig ikke er helt i tråd med mine forventninger. Jeg er normalt ikke så opphengt i dette da jeg er av den oppfattning at en må ha lov til å være subjektiv i forhold til fargene i bildet. Dette såfremt man ikke ønsker å gjøre artsdokumentasjon. Noe jeg ikke tror du er ute etter å gjøre her. Synes det er noe støy i skyggepartiet bak på stjerten.

Synes også bildet kunne vært dreid ca. 3 grader CW for å fremheve symmetrien i bildet enda bedre. Da hadde stjerten kommet i vater og vingene mer på linje i toppen.

Selv om jeg finner ting jeg liker mindre så betyr ikke det at jeg ikke synes noe om dette.

Du skal ha pluss for et bra blinkskudd og kreativitet. Veldig annerledes i forhold til hva en normalt ser av fuglebilder.
Likte formene, da mener jeg den vifteformede stjerten og spesielt V vinkelen på vingene. Også nebbet som stakk ned under buken gjorde seg veldig bra.

mvh
Odd Eirik
Arild K.
Spennende og annerledes fugle bilde !
Fin symmetri med vingene og nebbet som KK er inne på.

Mvh AK
Kristian S.
Artig komp. Syns enten vingene burde legges vanrett, eller at vingene ikke skulle vært kuttet. Litt kornete.

KES
Thorfinn B.
vågalt utsnitt som sitter bra. Nebbet som stikker frem gir bildet det lille ekstra i et utradisjonelt utsnitt.
André M.
Jeg kommenterte dette bildet uten å først lese hva andre har kommentert. Slik jeg normalt pleier å gjøre. Faren for gjentakelser er selvsagt overhengende ved en slik praksis.

Så, i går kveld var jeg inne på dette bildet igjen. Et forfriskende bilde som bryter med det jeg tror må være ”konvensjoner forbundet med god praksis for faglig riktig artsavbilding”. Og, etter mitt syn: Dette er et knallgodt bilde. Nesten som en abstraksjon av et øyeblikks nærhet til måken. Et frosset øyeblikk. Slik så det ut for Carsten. Der og da. Det er nesten så jeg kan høre vingeslagene.

Det er i denne konteksten jeg reagerer på Rolf Svendsens kommentar. En kommentar som likner oppgulp jeg har hørt fra såkalte fagfotografer (du vet; profesjonelle bildemakere som forbeholder seg retten til å dupere de dyktigste amatørfotografene i kraft av sitt levebrød og fagbrev, - og som hardnakket påstår at det digitale fotografi er en trussel mot ”det gode fotografi”). Nå vet jo ikke jeg om herr Svendsen tilhører disse, så jeg skal ikke angripe HAM. Men, maken til surmaget oppgulp har jeg kun sett maken til på fotokritik.dk hvor det er en tilsvarende fyr som kritiserer bilder uten å selv våge å legge ut bilder for kritikk.

At lettvintheten ved det digitale fotografi er en trussel mot det gode fotografi, er en HELT annen sak. DA snakker vi om hva som må gjøres for å fremme gode bildekvaliteter. Ja visst er det en trussel mot ”det gode fotografiets utbredelse” at fotoamatører ansatt i næringslivet velger å knipse intetsigende bilder med sitt digitale kamera og bruke dette i brosjyrer og annonser, for på denne måten å spare noen skarve markedsføringskroner. DET er en utvikling som er tydelig og uønsket. Men indignasjon over dette kan IKKE relateres til dine bilder, Carsten. Du er en av de virkelige innovatørene. En av de som utnytter de nye mulighetene til det ytterste, og viser oss andre vei.

Ettersom jeg opplever Svendsens kommentar som et angrep på bildet, et angrep på foto.no (”steder som dette”), og et angrep på deg, Carsten (ved å slå deg i hartkorn med de som drar ned standarden), - MÅ jeg for balansens skyld si noen ord om DEG. Bildet er jeg ferdig med å kommentere:

Jeg kom til Oslo Kameraklubb for ett og et halvt år siden. Med mange års erfaring som fotoamatør. Riktignok med en del års avbrekk, - noe som hadde gjort meg litt rusten. Og, - ikke minst: Jeg hadde aldri opplevd det å bli konstruktivt kritisert for bildene mine.

Jeg vil gjerne framholde DEG i denne sammenhengen, Carsten: Du viste raushet med hensyn til det å dele av dine erfaringer (ALT som kan bidra til bedre bilder, - fra det komposisjonsmessige til det aller siste på den digitale arena), samtidig som du gjennom din svært direkte form gir konstruktiv og pedagogisk fotokritikk. Og en annen ting: Jeg håper jeg er like nysgjerrig og oppdatert når jeg selv er kommet i din alder: Det finnes de som er førti år yngre enn deg som framstiller seg selv som utlært. Tenk hvilken læringsglede disse har gått glipp av.

Og til slutt: Du er en meget bevisst fotograf. Du vet svært godt når du presenterer et motiv som ”artsavbildning av fugl”, som ”eyecandy” (stokkand i solnedgang) eller bilder av mer subtil karakter med kunstneriske kvaliteter. Så, selv om jeg ikke er spesielt fugleinteressert, - har jeg fortsatt mye å lære av deg. Og jeg har allerede lært mye. Både av deg OG fotokritikk her på dotten.

Takk, Carsten. Og takk til andre konstruktive dottere.

Mvh. André Marhaug
Carsten A.
Jeg er redd du tar litt vel hardt i nå, André! Men takk for dine hyggelige ord, får bare håpe at du ikke har tatt alt for hardt i .......

MVH CA
Sverre Farstad H.
Mye bra med dette bildet, men hvorfor har du kuttet begge vingene? Liker ellers bildet svært godt på mange måter - bl.a. farge, lys, den litt spesielle vinklingen. Men, bildet, så vidt jeg kan se, er ikke spesielt nok til at det er på sin plass med ''vingeklippingen'' etter min mening.
Mvh Sverre F. Henriksen
Jan W.
Spennende utsnitt og fint utført Carsten!

Men mangler et eller annet for å bevege meg.

Rent teknisk ser du til at du har vært svært nær og med kort brennvidde siden skyen er såpass godt markert.

Jan
Arne S.
Et bilde som går rett hjem hos meg. Vingeklippingen er helt på sin plass. Den tilfører visuell kraft ned til de hengende bena. Den lille, hvite fliken i høyre del av stjerten er en viktig detalj. Den balanserer solstreifet i venstre del. Kontrasten mellom solstreifet og den blå overgumpen er dempet på en fin måte.

Bildets styrke ligger likevel i nebbet. Nebbet er genialt plassert mellom bena og utgjør den lille fargeklatten som hever bildet opp i skyene av måsebilder.

Veldig, veldig bra!
Bent O.
Hei Carsten.

Av de fotografene jeg har funnet til nå på foto.no synes jeg du er noe av det beste. Skulle ønske jeg kunne komme i nærheten av dine bilder noen gang.

Jeg syntes dette bildet var artig og veldig annerledes. Godt fanget og god skarphet.

Når det gjelder Rolf Svendsen syntes jeg kritikken fra ham var helt på trynet!! Tenkte at dette måtte jo være en kjempeproff fyr til å ta bilder selv om han virket som en arrogant type. Fant ikket et bilde på ham!!??? Han tør kanskje ikke??

Har lagt deg inn som bokmerke og synes det er like moro hver gang det kommer nytt bilde fra deg. Lykke til videre og fortsett og gi oss mange fine bilder.

Med vennlig hilsen
Bent Olsen
Avsluttet .
Hva er galt med ærlige meninger?

Jeg er som det framgår av første kommentar helt uenig med Rolf S, men jeg setter likevel pris på at han sier hva han mener uten omsvøp (han må gjerne si det om mine åndsverk også). Bildekritikken blir langt mer interessant på den måten. Det er de entusiastiske klapp-på-skulderen-kommentarene som er problemet her på dotten!

Carsten A.
Jeg bør vel kommentere enkelte kommentarer:

Enkelte spør hvorfor vingene er kuttet, og svaret er enkelt: Det var dette utsnittet jeg ville ha - og etterhvert fikk, etter en god del forsøk.

Jan W.: Nei, opptaket er gjort med en 300/4 og f/8, med (lånt) 1D Mk. II og er dertil en god del beskåret. Kanskje nær - på et vis - for et objektiv med 300mm brennvidde og 1D Mk. II sin brikkestørrelse (hvor en 300mm har omtrent samme bildevinkel som en 400mm på fullformat). Her dreier det dreier seg likevel utvilsomt om atskillige meter. Jeg har altså ikke vært svært nær med kort brennvidde!

Bent O.: Takk for dine bemerkninger! Men om Rolf Svendsen ikke har bilder her nå, så har han jo tidligere hatt en rekke utmerkete bilder på FOTOdotNO. Jeg er en av dem som har beklaget at han har fjernet sine bilder, og jeg har forøvrig også i sin tid direkte til RS oppfordret ham til å fortsette på FOTOdotNO. At RS og jeg har klart avvikende oppfatninger om enkelte fotografiske spørsmål er sikkert nok (hva ''manipulasjon'' er og hele den debatten), men det kan umulig ha noen betydning for RS sine billedmessige vurderinger.

Knut-Sverre H.: Nettopp, det er alt annet enn ærlige meninger det i tilfelle er noe galt med. Dels har jeg også bedt om ''ærlige og seriøse tilbakemeldinger'', og lenge før dette ble et alternativ for deltakere på bildekritikken skrev jeg på ''min side'' her på FOTOdotNO at ''Alt annet enn ærlige og seriøse bildekommentarer er en meningsløshet.'' . Dessverre florerer meningsløshetene til tider sjenerende sterkt - men for meg er ærlige og åpne vurderinger det eneste som duger. Det vil jeg selv gi, og det vil jeg selv ha.

MVH CA
Jonas L.
Liker utsnittet du har valgt, men forøvrig ikke et bilde som fenger meg noe særlig. I likhet med JW er jeg av den oppfatning at det mangler et eller annet, uten å kunne peke konkret på hva.

mvh JL
Rolf S.
Takk for det, Knut-Sverre og Carsten. Ærlige meninger er det som gjelder på disse sidene. Og faktum er da også at svært mange har etterlyst ærlige meninger, framfor klapp på skulderen og kameratkommentarer.

Nå vet jeg at CA tåler å høre hva jeg og andre mener om hans bilder, så hvorfor skulle jeg bejuble dette bildet når jeg ikke finner noen grunn til det? CA har mange gode bilder på disse sider - dette er ikke et av dem, noe jeg altså har påpekt alt. På den annen side har da CA sagt sitt om (mine og andre sine) bilder, ofte positive kritikker, andre ganger ikke så positivt. Slikt bør da vitterlig settes pris på.

Utskjelling og personangrep fra Andrè Marhaug og Bent Olsen derimot, tjener nok ikke til annet enn at de to stiller seg selv i et noe dårlig lys. Noe fotofaglig bidrag til beste for en mottakelig fotograf har ingen av dem kommet med - uvisst av hvilken grunn.

MVH
Rolf Svendsen
André M.
Ærlige meninger bejubles :-)

Mine fotofaglige bidrag til fuglebilder er svært begrenset, selv om jeg liker dette bildet både innholds- og komposisjonsmessig. (Har imidlertid påpekt blåfargen i skyggepartiene :-)

Rolf: Det jeg reagerte på din kommentar var følgende: ''Mest av alt et bilde som understreker det faktum at bildekvaliteten på disse steder har falt betraktelig den siste tiden. ''.

DET var en kommentar jeg minst av alt forventer å se under et slikt bilde av en slik fotograf. Fint at du kjenner Carsten så godt at HAN ikke vil oppfatte en slik kommentar dithen at at han bidrar til å senke nivået på foto.no. JEG forsto din kommentar dithen.

MEG kan du gjerne dupere. Anytime :-))
Bent O.
Hei igjen.

Vil med dette bare komme med en liten forklaring til Rolf og min tidligere kommentar. Kritikk synes jeg er bra, men da bør det være konstruktiv kritikk. Oppfattet kommentaren fra Rolf som noe surmulet. Men fin at du Carsten ikke tolker det slik.

Når Rolf etterlyser noe faglig kommentar fra min side til bildene dine, så må jeg bare erkjenne at jeg føler meg ikke kompetent til det i det hele tatt. Er på et helt annet nivå, og har ikke noe å tilføre deg på noen som helst måte.

Til deg Rolf: Beklager at du tolket det som et personangrep, men oppfattet kommentaren din dithen at Carsten var med på å senke nivået. Skjønner at dere har vært i dialog før og derfor tåler denne form for kritikk uten at det gjør noe.

MVH Bent
Hans- Georg S.
Så langt fra tradisjonellt fuglebilde som en kan komme. Vi trenger absolutt disse og! Fulltreffer dette Carsten!
Avsluttet .
Et herlig herlig bilde! Skyen og nebbet gjør mye for meg...
Jarle A.
Ja dette var nydelig, dette likte jeg serdeles godt.
JArle
Tor L.
Dette bildet er nok et av de bedre som du har lagt opp! Mye er nevnt för. Tilater meg likevel å gi mine synpunkter. Symmetrien er fin, skyen bryter av det ''kunstgjorde'', himmelfargene som ''speiler'' seg i fuglen er også bra, nebbet er prikken over i-en, og motivet er originellt.

Et vellykket bilde!


Mvh
Tor
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu