Toppdykker med unger juni 2004
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon 400/4 DO IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 125 digitalt RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1015
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Lars Harald J.
utrolig skarpt og fint som alltid. Komposisjonen er fin og flott og alt fungerer som det skal.

Lars Harald
Jan-Eilert P.
Gikk en liten stund før jeg så ungene. Kjempeflott motiv! Skarpt og fine farger. Kunne kanskje ønsket å kommet litt nærmere og heller sløyfet speilbildet. mvh Jan-Eilert
Lasse H.
Flott bilde, synes komposisjonen er helt grei. Nå roper Østensjøvannet!

Lasse
Odd Tore S.
Litt av en familieidyll du fanget her, det ser ut som om de virkelig koser seg sammen.
Jeg ser ingen grunn til å komme med forslag til forandring av komp og utsnitt, i tillegg teknisk KO, sum veldig bra.
Takk for kommentar og tekniske tips til mitt slangebilde, jeg skal prøve ut PS teknikker når det blir litt mindre hektisk med tid. Oppga feil blender under tekniske data, men det er riktig at jeg ikke blendet ned.
MVH
Odd Tore
monica p.
Hallo Carsten
Et flott bilde av mor og barn, kunne tenkt meg litt mer skarphet på hodet til mor selv.
Så ikke barna jeg heller med det samme, viste ikke at de var stripete på hodet, det var litt morsomt.
Mvh MOnica:o)
Åsta V.
Nydelig. Et bilde man bare kan nyte.
John-Tore G.
Hei. Dette var et anneledes mor/barn bilde. Jeg liker øyeblikkelig nærheten mellom mor barn her, og jeg synes at blikket til mor oser av tilfredshet...Dette var jo flott.
mvh John-Tore
Stig B.
Nydelig og søtt bilde, med en mor som ser tydelig avslappet ut, og nysjerrige barn som kravler.

Fine farger, fin bevegelse i vannet, bra med speiling. Fine tegninger på disse ungene.

Jeg får begynne å lete etter mitt eget ''østensjøvann'' :-)

Mvh Stig
Vegard L.
Vil bare skrive meg inn i gratulasjonsprotokollen. Fint bilde!
mvh Vegard
Jan-Wilford A.
Supert som alltid, tok en god stund før jeg lokaliserte ungene, de var ikke lett å få øye på.
Frode A.
Flott og sukkersøtt bilde :)
Ser ut til at de koser seg ute på vannet.

Mvh: Frode
Ritva F.
Oj, så flott!
Kjekt å ha et mobilt rede på ryggen :o)
Ritva :o)
Kristian S.
Skarpt og fint. Bra som alltid.

KES
Jan W.
Fint fanget av en toppdykker med barn Carsten.

Men synes at det sentrale i dette bildet, nemlig barna, ble veldig lite synlige.

I tillegg fikk jeg direkte inntrykk av at bildet heller en del mot venstre. Ved å skyve inn kanten av vinduet som loddesnor på speilbildet ser jeg at det er ute av lodd og antakeligvis grunnen til at jeg får et slikt inntrykk.

Men for all del, jeg skulle gjerne ha ville tatt dette bildet selv.

Jan
Line .
Helt nydelig. Perfekt eksponert spør du meg. Så heller ikke ungene med en gang, trodde det var et merkelig nebb..hehe. Trenger ikke croppes for min del.
Avsluttet .
Litt uheldig vinkel - det blir forholdsvis mye bakkropp og lite hoder i bildet. Er enig i at bildet ser ut til å tippe litt (våger ikke påstå at det rent faktisk gjør det).

Men det er intimt og fint bilde likevel, situasjonen er både artstypisk og bedårende, og ungene ligger godt plassert.
Thore A.
Flott motiv, henger meg på det som alt er nevnt med uheldig plassering av skarpheten og noe skjev horisont (selv om den ikke er med på bildet).
Personlig ville jeg kanskje forsøkt å etterbelyse vannet omkring litt for å fokusere betrakterens oppmerksomhet mot fuglen - mange høylys som trekker blikket vekk, samt kjørt littegrann ''blur'' på vannet for å fjerne digital støy.
Ellers, veldig bra.
Thorfinn B.
Det er jo noe begrensa hvor interessant man kan få et artsbilde av en Toppdykker til å bli, men du klarer å heve deg over ''dine konkurrenter'' med et hakk eller to til stadig. Mye av det skyldes nok ditt blikk for det lille ekstra og din tålmodighet til å oppnå dette. At du også er flink med speilinger gjør ikke saken værre. En topp dykker fotografert av en topp fotograf.

God Sommer Carsten.
Rune L.
Svært så spenstig dette var. Liker fargene veldig godt. Totalt sett veldig bra komponert. Du har fått et meget klart og pent resultat. Liker lysrefleksjonene kombinert med bølgene og mønster i fjerdrakten til fuglene.

R
Carsten A.
Hei Thorfinn, takk i like måte!

MVH CA
Lars-Anders M.
Herlig bild.
Carsten A.
Noen tekniske og andre tilleggsopplysninger:

Selv om det i dette tifelle var mulig å komme på forbausende kort hold i forhold til det som er vanlig med denne arten, var opptaksavstanden her i overkant av 10 meter. Da blir selv 400mm brennvidde i korteste laget, toppdykkeren er ikke noen stor fugl. Dermed er dette et utsnitt på ca. 14 prosent av originalopptaket (dvs. 1432x1003 piksler av opptaksformatets 4064x2704 piksler på ca. 36x24 mm). Anderledes sagt er det området på brikken som danner dette utsnittet ca. 8.9x12.5 mm. Forsøk et slikt utsnitt fra film i et vanlig 35mm såkalt ''analogt'' kamera - korngrums og detalj-gjengivelse hadde ikke vært i nærheten av dette. På denne bakgrunn er bemerkninger om støy i en kommentar her bare kuriøs.

Under opptaket var det ganske mye vind som satt opp en god del bølger på vannet. Toppdykkermoren (tror det er en hunn på bildet, men toppdykkerne praktiserer jo full likestilling mht. familiære forpliktelser, så det kan også være hannen) duppet derfor snart mot høyre, snart mot venstre (som endel parallelle opptak viser). Hun(?) lå i le av en liten øy med høy vekstlighet, så akkurat rundt fuglen var vannet blankt og ''pent'', og ''sjøgangen'' vises ikke. Å maskere det som faktisk var tilfelle i opptakssituasjonen (opptak fra omhyggelig vatret stativ) er selvsagt enkelt om man vil. Jeg får bare notere meg merknader om ''skjev horisont'', her er det altså ''horisonten'' (hallo) vannrett, virkeligheten (vannflaten) en anelse skjev.

Til merknaden om ''forholdsvis mye bakkropp'' er å bemerke at her er bakkroppen og den måte fuglen holder vingefjærene på helt sentral. Normalt legger en toppdykker vingefjærene tett ned mot rygg/bakkropp. Ungene sitter her (2 stk.) ved halsen, mens litt av den gråhvite fjærdrakten til en av ungene såvidt skimtes blant foreldrefuglens løftete vingefjær (der ungen sitter lunt og sikkert). Mao. er det hensikten å vise akkurat dette karakteristiske trekket hos toppdykkeren. Ungene ser ikke særlig skarpe ut - men det gjør de da heller ikke i virkeligheten.

MVH CA
S. N.
dette var fabelaktig bra,
er spesielt begeistret for speilingen,
og den ''avdempede'' gjengivelsen av strukturen på vannet.
fuglebildene dine er til inspirasjon.

mvh sn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu