Leaving home
Bildet er en del av en stedsskildring av en gammel industriby, og verdens største eksportør av kull. Newcastle, Australia.
Utstyr
  • Canon EOS 30
  • Sigma 20mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger539
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_83378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Rune L.

Svært så bra komposisjon. Kreativ utnyttelse av himmel og hav. Kreativ og god tittel. Fin historisk stemning over bildet.

R
Carsten A.

Tja, en dramatisk solnedgang som trolig hadde gjort seg endel bedre i noe annet enn dette knøttlille formatet. Det skiller seg vel ellers ikke nevneverdig ut i forhold mange andre solnedgangsbilder.

Bildet er presentert med litt staffasje (ramme, tekst) som ikke faller i min smak og som dessuten bruker opp plass som kunne vært bedre anvendt på selv bildet, jfr. over.

Å dømme etter teksten i bildet, bildets tittel her og underteksten skal bilde skildre eller delvis fortelle en historie. Vel, de tekstene som er nevnt gjør jo det, men jeg kan ikke se at bildet, selvstendig vurdert, bidrar nevneverdig til en slik historie. Dermed blir de nevnte tekstene en form for føringer mht. hva betrakteren skal oppfatte. Sagt med andre ord er den visuelle komunikasjonen ikke tilstrekkelig for budskapet.

MVH CA
Rune L.

Bildet i seg selv sier ikke noe om at det er en arbeider som forlater sitt hjem/hjemsted. Men så er dette er ''en del'' av en stedsskildring.

Fotografen ønsker antakeligvis her og formidle noe mer om situasjonen enn bare det betrakteren kan se. Kanskje kan det være kontrasten mellom en sliten kullarbeider, som er mye i mørket og jobber, og en ren pen solnedgang han ønsker og fokusere på.

Uten tittel vil jo dette bare være et bilde åpen for alle mulige tolkninger. Noe som fotografen kanskje ikke ønsker.

Mulig at virkemidlet her ikke er bra nok. I såfall lærer jo både fotografen, jeg og andre her mer, forhåpentligvis.

R
Øyvind N.

Hei dere. Jeg takker masse for kommentarer og er veldig fornøyd med at dere tar dere tid til å gå litt i dybden. Det var akkurat det jeg ønsket med dette bildet, å få noen kommentarer utover solnedgangen.

Min egen tanke bak bildet var faktisk at det er selve båten som er en en lojal arbeider. Noe av mitt arbeide/studium i foto går ut på å gi ''ikkelevende'' gjenstander et levende trekk. Jeg valgte å legge båten som en siluett fordi det mørke skulle illustrere det mørke og møkkete i denne byen. Ordet lojal er brukt fordi denne byen lever nærmest alene på disse båtene som frakter tusener av tonn ut av byen hver eneste dag. Det er til en hver tid ca 40 slike båter ute i havnebassenget i denne båten, og det er slik alle som har vært her husker denne byen. Uten hver og en av disse lojale arbeiderne (båtene) ville vi ikke hatt noe annet her enn skog og sumper. Videre er også arbeidere sjenerelt veldig lojale her, ettersom dette er den byen i landet med høyest arbeidsledighet, og de som har jobb gjør hva som helst for å ikke miste den.

Jeg valgte denne fargerike solnedgangen fordi det er sånn det er her stort sett hver eneste dag. Det ville vært feil å illustrere byen i tunge flotte stormskyer, rett og slett fordi kontrastene her i byen er tung industri og fantastisk ferievær.

Dersom andre har samme oppfatning som CA, hadde jeg satt pris på om de kunne gi meg en annen fremgangsmåte jeg kunne brukt for å illustrere dette med de motivene og ordene jeg har valgt. Eller burde jeg rett og slett ha valgt andre motiv?

Takker!
Øyvind
Nils L.

Synes bildet er virkelig flott - men akk - så lite....
Som et frimerke nesten. For de allerede innvidde kommer kanskje budskapet fram, men for oss litt uinvidde faller det fort gjennom av mangel på noen detaljer å ''lese'' historien ut av. Kaiannleggene i bakgrunnen vil kunne fortelle mer om disse er definerbare visuellt. Bøyen nærmest gjør seg meget bra komposisjonsmessig. Den høye himmelen understreker ensomheten og/eller at det er noe øde over dette, samt vemodet over å reise hjemmefra. Som stedsskildring synes jeg bildet som helhet er meget bra og det formiddler godt bpde en og flere stemninger - MEN det er for lite. I utstillingssammenheng bør det nok ikke være mindre enn bortimot meteren.....?
Mvh Nils :-)
Daniel P.

Heisann!!
Spennende motiv!
Bildet har flotte fargetoner, men mangler mye detaljer. Litt uheldig med kvaliteten på det, og det er synd.
God komposisjon, med høy himmel. Jeg foretrekker selv ''høye himler'', så synes det gjør seg!
Synes også at bildet kunne vært foruten ramme og tekst.


Mvh

Daniel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu