Kveldsstemning ved Vasetvannet
Brått måtte fluestanga vike plassen for kameraet...
Bildet inngår i albumet Fjell og fisk! -
Utstyr
  • Canon EOS 300V
  • 28-90
  • Blender-
  • FilmtypeKodachrome 100
  • Nei
  • AnnetJeg er svært fersk i gamet. Brukte et enkelt stativ, og økte lukkertiden til dess jeg trodde det var nok...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger379
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Frank N.

Flott bilde med utrolig fin stemning, men skulle gjerne hatt det skarpere.

Frank
Katrine F.

litt uskarpt her og der, men det er fortsatt veldig bra.
Avsluttet .

Nydelig stemning!
Avsluttet .

Synse ikke uskarphetene er plagsomme gir mer inntrykk av eventyrstemning. Fin stemning og komposisjon.
Christian
Brita Helen E.

Synd at bildet er uskarpt,for dette var et aldeles nydelig bilde... :) Fin kveldsstemning!

Mvh Brita...
Steinulf L.

Forsøk litt USM. Noen støvflekker kan klones bort. Vakkert.
Bjørn S.

Takk for tilbakemeldinger! Jeg er så og si i startgropa når det gjelder bruk av speilreflekskamera og bildescanning, så all kritikk/tips mottas med takk!

Forresten - når en tar slike bilder, hvor stor blenderåpning lønner seg? Skal den være minst mulig fo å oppnå bedre skarphet?
Inge-Martin F.

Eit flott bilde og stemning frå vaset,når det er komentert uskarphet er det mest rørelse på treer og på personen på bilde samt speilingen på vatnet er dusa dette skyldes litt vind i hovedsak trur eg.Når ein vill ha størst skarphet på eit objektiv er det ein tomelfinger regel som seier att det er ca. mit i mellom største og minste blener på objektivet,det vill sei F8 på vivinkel,normal og litten tele optikk som for eksempel eit 28-90 normal zom som du har,på enkelte''superteler''og''supermakro''er det F11 og F16.Men eit motiv som dette er dybbdeskarphet svært viktig,så stor ned blending må til,minst F16 eller F22,men problemet er stort lystap og''reseptisjonseffekten...som er eit moment på litt eldere film typer''men som ikkje er eit problem på FUJI sine filmer med''F''etter ISO verdien i følge FUJI.Reseptisjonseffekten er rett å slett det att filmen må ha meir lys/tid i tilegg per trinn på eksponeringen for att den skal få eit trinn ekstra eksponering på filmen.For eksempel FUJI Velvia 50 som ekspnert 4sek. må ha (4sek).men 8sek.(8.5sek.)og 16sek.(18sek.)å 32sek.(ca.40sek.)åså......Men ein god reggel er å ta eit korekkt og ei - og+ eksponering.
Inge-Martin F.

Eit skumrings og natt bilde trenger ikkje å vera lika lys som dagen så prøving og feiling er uungåligg og for å få til den rette filingen men det synes eg du har klart rimeleg gått med dette bilde.Vis du trur statvet skaper problemer så er det ein grei regel å ikkje bruka teleskop funsjonen og heller henga ein pose med ein passe stor stein under stativet som ballast. Mvh. I.M.F
Anya K.

Kjempe fint bilde!! Synes det skal være uskarpt som det er..dette er med på å opprettholde den eventyrstemningen bildet gir meg..ser nesten ut som et maleri.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu