Droixhe 94
Bildet er tatt i Droixhe, Belgia i 94. Det er en drabantby, hvor flesteparten som bor der er av utenlandsk opprinnelse. Ungene var utrolig viltre hver gang jeg tok frem kameraet mitt, bortsett fra en kar da, som holdt seg rolig i bakgrunnen....Da var det bare å skynde seg å blende ned...:-)
Utstyr
  • Nikon F
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeT-max 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_8161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Fantastisk! Sånne observasjoner er gull verdt! Jeg hadde vært umåtelig stolt om jeg var deg!
Litt kutting på venstre side hadde ikke skadet, men det er også noe med å lage utsnittet når man tar bildet.
Alle superlativer til deg! Legg ut flere bilder, Vibeke!
(Trodde først du var Vibeke Sæter, min gamle barne-TV heltinne...)
Carsten A.

Meget bra, fint sett, fanget og vist. Kan en få de ideelle utsnitt i opptaksøyeblikket er det selvsagt best, men det er heller ikke noe til hinder for å beskjære litt etterpå. Her syns jeg en beskjæring av det lyse feltet øberst til venstre er nødvendig. Det er selvsagt også et alternativ å dempe partiet ned. Men en av delene må gjøres!

Forøvrig er dette bildet vist svært lite, det fortjener full 600x500 pikslers størrelse!
MVH CA
Gunnar R.

Slenger meg på de andre, kult bilde!
Vibeke S.

Det var gøy! Takk så mye for ros og gode råd. Jeg er enig om at man kan dempe litt på de lyse feltene til venstre for bilde. Jeg er kanskje litt uenig med det å beskjære bilde etterpå. Er en liten tilhenger av å komponere bilde i opptaksøyeblikket, og ikke i mørkerommet. Liker den sorte rammen rundt bildet. På skolen jeg gikk på i Belgia, var det måten vi måtte jobbe på (ihverfall i reportasje delen!!)Tenke komposisjon der og da, og ikke etterpå. På samme måte som Henri Cartier-Bresson gjorde det.....
Når det gjelder bildet, husker jeg at jeg så han blåøyde gutten som sto litt ut på sidelinjen og bare sto å så på virrvarret. Tenkte at det ble et godt bilde, hvis jeg bare greide å blende ned fort nok. Med min gamle Nikon F fra 1972, så var ikke det gjordt på et blunk....Men det gikk jo bra!!!
CA, bildet fortjener full 600x500 pikslers størrelse, sier du, men bildet er 99kb stort. Kan den bli større, da.? Er litt ny i gamet!!
Gunnar R.

Hei!

Bildet er ikke 99KB, men 56KB. Dessuten kan du enkelt få det opp til 600xXXX pixler og størrelsen ned til ca. 25-30KB uten å redusere kvaliteten på bildet med Photoshop eller Paint Shop Pro. S/h-bilder tar liten plass selv med bra kvalitet...

Ellers har jeg en liiiten ting å legge til ang. selve bildet. Du skulle ikke hatt med hele forklaringa av bildet, gjerne bare hvor, når og det tekniske, bildet er jo så herlig bra at det forteller resten selv! ;)

Hejdåh!

-
Gunnar
Lars-Anders M.

Flott bilde. Enig med øvrige kommentarer.
Vibeke S.

Ok, da! Heretter skal jeg bli litt mer mystisk.....;-)
Hei og hå!
Carsten A.

Når det gjelder beskjæring av bilder, er jeg for mitt vedkommende av den meget bestemte oppfatning at det er en høyst eiendommelig ''kunstnerisk'' begrensning om det viste bilde nødvendigvis skal følge opptaksformatets proporsjoner. Det er aldeles utmerket om en kan få det til, men etter min mening blir ikke den visuelle kommunikasjonen dårligere om en etter opptaket tilpasser format/proporsjoner ut fra billedmessige/kompositoriske hensyn.

VS: For det første er det en liten forklaring ''Tips til innleggelse av bilder'' i menyen til venstre. Personlig går jeg oftest ut fra et større bilde, som jeg så med PS reduserer til (max bredde) 600 og (max høyde) 500 piksler, med ''Image->Image size''. Den reduserte filen kan så lagres direkte som JPEG med ''Save as..''. I PS kan kompresjonsgrad 7 el. 8 gi en fil på like oppunder 100k (varierer litt etter hva bildet inneholder). Vil du gjerne ha en mindre fil (som laster/vises litt raskere) kan kompresjonsgrad 4 el. 5 brukes - men ikke alle bilder vises like godt med såvidt høy kompresjon.
MVH CA
Jeanette L.

Nydelig bilde!
Fin observasjon. Slenger meg på de andre positive kritikerne her.
Bra jobba!!
Jeanette:-)
Thorfinn B.

+++++ (Det meste er sagt!). Meget bra!
Ronny Manuel D.

Har tatt en titt på bildene dine, og må innrømme at dette likte jeg best!
Et veldig spesiellt bilde, kan/gjør forteller mye, nei jeg må si dette: two thums up!!!!
Ronny M Danielsen
Ragnar L.

Veldig bra bilde. Hadde vært stolt om jeg hadde tatt et sånt bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu