Fjær 1
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 300/4L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • FilmtypeISO 400 digitalt RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1010
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune N.
Flotte farger, utrolig skarpt og fint over hele flata. Syns bakgrunnen (trekanten oppe til venstre) forstyrrer, bildet kunne etter min mening tålt en kraftig beskjæring fra den siden.

mvh
Rune
Kurt S.
Et utrolig skarpt og flott bilde. Godt gjort å lage abstrakt ''kunst'' av bakparten til ei and -:)
Flotte farger, fin fordeling av fargeflatene og fine mønstre i fjærprakten. Også fint å se hvordan lyset faller i de forskjellige flatene.
Er ikke sikker, men tror det må være en stokkand.
mvh Kurt S.
Dag J.
Fantastiske farger, lys og detaljer her, noe som gjør bildet veldig behagelig.

En liten ting er at det første som slo meg er at bildet skulle vært på høykant. Etter å ha sett på det en stund, så forsterker det inntrykket seg.
Tor Rune L.
Skarpt med flotte farger. Er ikke enig med RGN ang trekanten. Bildet har en fin ro som gjør det behagelig å se på.

TRL
Espen B.
Et nydelig bilde og en fantastisk kombinasjon av farger.

Det kunne kanskje vært justert kontrast og sharpening i ulike lag slik at typpen av fjæne blir mer naturlige. Det samme gjelder de hvite områdene hvor de mister litt av teksturen. Dette ville jo ta en del tid, men med et slikt utgangspunkt ville jeg gjort det.
Carsten A.
Tenkte egentlig å lage noe som illustrerte objektivets egenskaper da dette ble tatt (igår), og som sådan virker det vel greit.

Det utsnittet av originalopptaket som er brukt her er mindre enn hele bildeformatet på f.eks. 10D (eller Nikon D100). Ettersom opptaket er gjort med 400 ISO, og det fins endel støy-fundamendalister her på FOTOdotNO (folk som åpenbart har glemt at ALLE skarpt kopierte bilder fra film viste korn), er de helt minimale tilløp til støy fjernet med Neat Image uten at det harr hatt sjenerende innvirkning på detaljgjengivelsen.

MVH CA
Odd Karsten H.
Eg er imponert over gjengjevinga, ikkje minst når eg ser at innstillinga er ISO 400. Eg kunne tenkt meg eit utsnitt der du hadde med meir til høgre for det vi ser no på bekostning av det tomme feltet til venstre.
Odd
Stig B.
Dette viser kapasiteten til objektivet (og fotografen). Det gleder meg, for jeg har akkurat fått tak i en 300 uten IS og gleder meg til å prøve den.

Skarphet og detaljering, selv på et utsnitt, er helt fin. Er dette tatt på nærgrensen???

Mvh Stig
Peter K.
Veldig flott fargespill! Jeg synes trekanten oppe i hjørnet kan passere, siden den får en vekselvirkning med de blå fjæra. Bra!
Caroline M. S.
Kult med nærbilde av andefjør, men i motsetning til de fleste her så synes ikke jeg fargene ble så fine som de kunne blitt. Tror det må ha vært lite lys da du tok bildet for jeg synes fargene ser noe grumsete/skitne ut (særlig det brune, men også det hvite). Jeg synes også bildet virker litt tungt og klumpete i toppen, men ser jo at du skriver du tok bildet for å illustrere objektivets egenskaper og da blir det jo tullete å kommentere komposisjon.
Jostein M.
Hei CA,
Linjene og presentasjonen er fin å se på for øyet. Det som slår meg når jeg titter nøye på detaljer og farger er at ingenting mangler og hver en farge er gjengitt optimalt. Dette synes jeg var bra.
Mvh
Jostein
Bjørn H.
Flotte detaljer,men totalt sett blir det så mye detaljer at blikket flakker, finner ikke ro,ingen plass å feste blikket.
Bjørn
Tarjei Ekenes K.
for en nydelig fjær

flotte farger

ville helt klart samlet bildet med en tynn hvit ramme

:-D ! son tarjeiav !
Rune T.
Stokkanden er ofte en fugl mange ''overser'' på tross av både tilgjengelighet og fargespill. Synest du har klart å vise hunnens fjærmessige kjennetegn på en god måte.
Carsten A.
Espen B: Din kommentar var ikke på plass da jeg skrev min første kommentar. Jeg er ikke sikker på hvor du vil, men dels er det ikke noe mål i dette tilfelle med naturtro gjengivelse, dels er det ingen mangel på layers brukt under bearbeidingen av bildet.

Stig B: Ja, dette er så nær nærgrensen som man uten hjelpemidler kommer med AF, dvs. 1.5 meter.

MVH CA
Avsluttet .
Ja det er vel hva man kaller skarpt :-) Tar av hatten for dette!!

Flotte farger!

Hilsen JIm
Sidsel A.
Nydelig bilde.
mvh Sidsel
Carsten A.
Egenkommentar for å sjekke om melding om bildekommentar nå igjen er i funksjon.

MVH CA
Odd Eirik S.
Flott og så detaljert og skarpt at det nesten skjærer i øynene. Veldig lekkert.

Som amatør med kompaktkamera er jeg ikke vant til slike bilder. Mistenker deg for å legge ut dette så vi amatører med kompaktkamera skal bli grønnere enn irrgrønn av misunnelse. Hvis så er tilfelle - så er din hensikt oppnådd med ca. 500%. Enten det eller så har du kanskje provisjon på salg av DSLR+++++ fra Canon. (he, he)

Jeg roper nå: ''Siiiiiiiiiv - kaan jeg få penger til nytt DSLR?''
Der kom svaret: ''N E E E I I I !!!!''
Auda, det gikk ikke helt som planlagt.

mvh
Odd Eirik
Carsten A.
Odd Erik: Ikke har jeg provisjon (dessverre), og ikke ønsker jeg å se noen bli grønne, gule eller blå. Det er faktisk sant som alt sagt, poenget her var bl.a. (og kanskje særlig) å vise hva dette objektivet var godt for. Det har vært noen drøftinger om dette her på FOTOdotNO i det siste, jeg får også mange email om dette (og andre) emner. Dessuten sto to fotografer ved siden av meg da opptaket ble gjort. Så en demonstrasjon kan være grei av mange grunner.

En sak for seg er at selv den prosaiske stokkandhunnen har en ganske fascinerende fjærdrakt.

MVH CA
Odd Eirik S.
Helt enig - angående det du sier om fjærdrakten!
Regner med - uten å ha sjekket prisen - at objektet ikke er av de rimeligste. Men ser jo at det gir noen fantastiske bilder. Får vel spare til kamera først og starte med noe rimeligere objektiv til å begynne med.

mvh
OES
Caroline L.
jeg likte dette veldigt gott, flotte farger. God demo på hur bra objektivet er ;-)

Mvh
Caroline
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu