Rur 1
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 180/3.5L macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeISO 100 Digitalt RAW
  • Nei
  • AnnetStativ, låst speil.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger931
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Rune Edvin H.
Fint mønster på litt morkent treverk. Her mangler bare den lille tangloppa som har satt seg fast før fjæra kom.. (les noe forstyrrende og interressevekkende). Visuelt svært bra, men mangler som sagt litt spenning.
Rune
Stig B.
Flott tekstur på treet?? ruren sitter fast på. Fin komposisjon som leder blikket gjennom hele bildet. Likte størrelsen på rurene. Kontrasten i farge mellom rur og bakgrunn skaper en smakfull kombinasjon. Den nede til høyre balanserer fint diagonalen fra venstre.

Mvh Stig
Tore U.
Elegant og stilrent bilde av sånt jeg ikke liker å ha under vannlinjen på båten. Flotte farver og detaljer i trverket, men kanskje litt kjedelig motiv?

mvh
Tore
Jostein M.
Fint utsnitt CA. Liker tonene spesielt i treet. Alikevel er det ikke et bilde som får meg til å kjøre en kvadruppel av begeistring :-)
Mvh
Jostein
Odd Karsten H.
Ingen tvil om at det er flott både som komposisjon og teknisk, men som nemnt over er det tamt.
For meg ser det ut som om ruren er under vatten og ein viftande rur kunne vere det som gir bildet den spenninga det treng, men desse har kanskje inntatt sin siste føde?
Merethe W.
Ser ut som kyllingnebb som stikker opp av egg:)
Må nok likevel si meg enig med Rune her; fine former, men savner -noe-. Mvh Merethe
Carsten A.
He-he, jeg holdt meg vel også selv helt på hvilepulsnivå med dette bildet, selv om jeg også syns dette ble sånn noenlunde severdig.

Lette etter noe som kunne egne seg for demonstrasjon av diffraksjonsuskarphet og ulike resultater dels med makro-optikk, dels med akromatisk forsatslinse med ulike grader av nedblending. Straks etter at jeg hadde gjort de første opptakene økte en allerede sjenerende sur vind, så begynte det å sne - dermed måtte forsøkene avbrytes.

OKH: Dødt, morkent treverk med død rur som sikkert har ligget på land siden sist sommer. Viftende fjærerur får komme når klimaet er blitt litt mindre surt.

MVH CA
Erland P.
Hej
Elegant og flot
erland
Avsluttet .
Tycker om färgkombination i denna bild. Möjligen hade jag plockat bort en och annan rur. Eftersom jag ej sett dessa ting förut, hoppas jag Du kan visa på dem när vi möts i Runde!
Carsten A.
Sture, tipper at det vi ser på bildet er (død) fjærerur, se
http://www.miljolare.no/data/ut/art/?or_id=3918 for antakelig levende fjærerur som ikke er blitt bleket gjennom måneder på land.

Runde ja, det blir hyggelig!

MVH CA
Lars-Anders M.
Dette var ett intressant motiv. Godt fotografert. Spennende. Ok.
Ketil K.
Visuelt flott. Nydelig tekstur og fargesammensetning. Kunne muligens tenkt meg noe mer oppskarpning - men ikke sikker - du har sikkert prøvet deg frem til det som passer best. Føler at grupperingen av skjellene som sådan gjør bildet komplett, og tror ekstra elementer her fort blir mer forstyrrende enn forløsende.
Thomas B.
Veldig grafisk og flott dette. Jeg prøvde å speilvende bildet for å få diagonalen mer i leseretningen, og snu bildet litt slik at linjene i treverket ble mer horisontale. Om det ble et bedre bilde kan diskuteres, men jeg likte det jeg fikk. Du har sikkert tenkt på dette, så jeg var vel egentlig mer nysgjerrig på hvorfor du har gjort det slik du har?

Mvh
Thomas
Carsten A.
Speilvending har alltid stått for meg som merkverdig, og for meg betyr det intet. Dersom jeg leverer et bilde til en konkurranse og mistenker én eller flere jurymedlemmer for å være opptatt av denne merkelige konvensjonen kan det vel hende at et og annet bilde er blitt speilvendt. I konkurranser er jo poenget å levere noe juryen liker.

MVH CA

Avsluttet .
Visuelt spennende, veldig god gjengivelse av struktur og farger. Dekorativt.

Mvh Ola.
Tarjei Ekenes K.
veldig detaljert og pent.

likner veldig på mange av de jeg
har skåret meg på under vann

:-D ! son tarjeiav !
Hilde J.
Dette synes jeg var interessant i kraft av å vise noe jeg sjelden ser.
Jan Rune B.
Synes treveket har for høy fargemetning sammenlignet med ruren som ser ut til å være i kun gråtoner, samt at skarpheten virker veldig forskjellig. får inntrykk av to forskjellige eksponeringer som er ''limt'' sammen i PS.
Samt at treverket helt øverst virker litt ''grøtete''.
JRB ::)
Carsten A.
JRB: Beklager, men din gjetning om ''...to forskjellige eksponeringer som er ''limt'' sammen i PS'' er nok feil. Fjærerurens omtrent rene gråtoner skyldes antakelig at det dreier seg om noe som har vært dødt og bleket i lang tid og fargene i treverket skriver seg nok mye fra farget beis el. lign.

MVH CA


Asbjørn M.
Abstrakt og tredimesjonalt.
Minner meg litt om is på vann som sprenger rundt en stein.
Er nok lett å bli fristet til å overdrive fargemetning i et sånt motiv,
men det er ikke tilfelle her.
Kan ikke finne noe å utsette på her. Et utsøkt bilde jeg kan sitte lenge
å se på.
mvh Asbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu