Petra ser på TV II
Bildet inngår i albumet Barn jeg treffer - Bare en samling bilder av hyggelige små mennesker - som jeg etterhvert kjenner godt og som også kjenner meg.
Utstyr
  • Canon 1Ds
  • Canon EF 70-200/2.8 IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 250 digitalt RAW
  • Nei
  • AnnetI likhet med bilde nr. 102923 et opptak fra min rolle som ''barnehaveonkel'' (2 barnebarn+bestevennen Petra) noen dager i uke 9/2004. God reklame for Canons IS dette, her frihåndsopptak med 1/25sek. og 200mm brennvidde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger1673
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79518} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Venche J.
Dette likte jeg godt Carstein.

Nydelig lys, tett og tillitsfullt.

Wenche.
Fotograf Carl-Åge H.
Tett skarpt og flott. Liker godt bakgrunn og plassering av motiv. Herlig uttrykk i øynene på jenta.
Arvid B.
Carsten..
Kjempefint.. og 1/25 i handa. ..Eg har ei kjensle at Petra ser på TV og har Carsten i augnekroken.

Arvid
Avsluttet .
Herlig bilde Carsten.

Canon burde takke deg.

Vh Svenn
Avsluttet .
Likte dette portrettet utrolig godt. Likte utsnittet her bedre enn på forrige bilde. Utrolig bra å få så skarpe bilder med den lukkertiden!

Mvh

PMN:-)
Jostein M.
Nok et pent bilde av denne lille modellen.
Utsnitt og vinkel er perfekt. Litt usikker på om jeg ikke kunne tenkt meg en litt mer nøytral bakgrunn (det er fint når mann kommenterer andre sine bilder for da kan mann hele tiden ønske seg ting). Lyset er mykt og pent. IS`en (Nikons VR) er virkelig en venn i nøden.
Mvh
Jostein
Rune N.
Gratulerer, nok et nydelig portrett av jenta! Veldig behagelig lys!

mvh
Rune
Knut-Inge J.
Nydeleg barneportrett, rett og slett! Konsentrasjonen lar seg ikkje forstyrra av at fotografen er observert....(?) Forbildelig bruk av dybdeskarphet.
Carsten S.
Totaltsett, men mest mht til lys og bakgrunn syns jeg var du mere heldig med det forrige bilde. Derimot er det her en meget nøyaktig plassert, smalere(?) fokusområde.
Som du påpeker, også en flott eksempel for teknikken som er tilgjengelig i dagens utstyr.

mvh, Carsten S.
Frøydis A.
Som vanlig et godt bilde fra deg, Carsten. Nydelig jente,vakre øyne og et herlig avslappet uttrykk.. Flott lys også, og herlig skarphet. Bedre enn det forrige bildet ditt av Petra, mest fordi den grå flekken hun hadde over øyet på det forrige bildet er borte.
:¤ -Frøydis
Ketil M.
Flott bilde, fint utsnitt og skarphet på rette plass! ja har selv knipset med 70-200 2,8 på 1/100 sec inne, så dette må sies å være meget bra reklame
Tore U.
Flott bilde av flott modell. I motsetning til CS synes jeg personlig dette faller bedre ut enn det forrige med tanke på det som ligner på en ball? som ligger i bakgrunnen på det forrige. Hadde det ikke vært for dette ville jeg vel støttet CS helt. Godt og trivelig bilde uansett med fint dybdeskarphetsområde.

Forresten, god tur til Svalbard. Det er tre tider av året som utpeker seg som fantastiske der og det er sensommer som du har valgt (har vært der selv i august), senvinter som sist jeg var der og våren med lys og snø.

For øvrig, takk for tips når det gjelder fargejusteringer. Jeg har noen jeg sliter ille med.

mvh
Tore
Hilde J.
Vakkert portrett av en nydelig jente.
Lang lukker og håndholdt.. Det er vel raw-formatet som redder deg der?
Øynene til jenta var klare og fine.

~~Hilde~~
Carsten A.
Joda, Arvid du ser godt, hun hadde meg i øyekroken, snudde seg ofte, smilte, lo og gjorde grimaser i et sett. Et under om dette sjarmetrollet sitter rolig noen brøkdeler av et sekund.

Carsten S: Både dette og bilde nr. 102923 er tatt med 200mm og full åpning, f/2.8, så DOF skal være det samme.

Tore U: Jeg syns vel egentlig at begge bildene har noe for seg, men det forrige har et klart forstyrrende element (et uskarpt bordben). Takk for ønsket om god tur, regner med at det kan bli en opplevelse av de sjeldne. Fint at du hadde nytte av råd om fargejusering.

Hilde B: RAW-format er vesentlig for å kunne fange opp et vidt tone- og fargeområde, slik at man får tegning både i høylys- og skyggepartier. Dette er selvsagt særlig nyttig med høy motiv- og lyskontrast, som her. Men opptak i RAW-format har intet med skarphet å gjøre.

Det som konkret har hatt betydning her er flg:

1) Først og fremst var det Petra som ''reddet meg'' (for å bruke dine ord) ettersom hun faktisk satt stille noen brøkdeler av et sekund av og til.

2) Selvsagt spiller IS en meget viktig rolle. Man regner jo med at den inverse verdien (i sekunder) av brennvidden er tommelfingerregel for skarpe bilder, altså 1/200 sek. med 200 mm. brennvidde, som her. Med IS vinner man 1-2, kanskje 3 trinn, litt avhengig av øvelse og dagsform. 3 trinn gir faktisk 1/25 sek. - men på den annen side er 1-2 trinn som regel en mer realistisk vurdering av det man oppnår med IS.

3) Dagsform og posisjon er den tredje viktige faktoren her. Jeg kunne sitte greit avslappet på gulvet, støttet venstre albu på venstre kne og venstre hånd støttet objektivet ytterst på motlysblenderen. Ikke minst denne siste faktoren er svært vesentlig. Hverken stillesittende barn eller IS hjelper om man selv rykker med avtrykket. Det er da skiskytterne bommer - når de blir for ivrige.

MVH CA
Kjetil J.
Vil bare slutte meg til positive komentarene. Det eneste jeg henger meg opp i er at jeg ikke ser hva det har med TV å gjøre. Refleksen i øyet ser for meg ut til å være et vindu. Et veldig fint portrett.
Lars Erik N.
Veldig fint portrett dette. Behagelig å se på!


Lars
Carsten A.
KJ: En helt tilfeldig arbeidstittel, hun ser faktisk på barneTV, men jeg bruker altså denne situasjonen til å fange opp barna når deres uttrykk er fengslet av det de ser. Ellers er det ikke så greit å få laget noen portretter, slike småfolk kaster ikke birt tiden med å sitte eller holde seg i ro.

Ellers er det helt riktig at modellen sitter på gulvet ved et stort vindu, det går omtrent fra gulv til tak og gir dermed mye fint, diffust lys.

MVH CA

Arne S.
Reklame for TV 2 .. men skiskyting går på NRK 1 .. hmm.

Flott barneportrett igjen. Personlig ville jeg valgt et tettere utsnitt, men valgte utsnitt er også helt greit, uten forstyrrende detaljer.

Hege K.
Nydelig fanget øyeblikk. Ville muligens gått for en litt strammere beskjæring, men det fungerer absolutt bra som presentert her også.

:-) Hege
Lars-Anders M.
Meget fint Carsten.
Tore U.
Joda, begge bilder har absolutt noe for seg og som sagt, skal man ha med seg øyeblikket er det vanskelig og forandre verden for øvrig slik at den passer perfekt. Men, det er behagelig enkelt og være fotballdommer fra en tribune, for ikke å si foran en skjerm med muligheter for slow motion.

mvh
Tore
Ketil K.
Flott blikk og uttrykk - konsentrasjonen lyser. Utsnittet sitter bra, men kan sikkert også fungere med en beskjæring/tettere. Utsøkt skarphetsakse øyne/forkant ansikt/leppe og innfallslys/teknisk førsteklasses.
Eliza A.
Dette er om mulig enda vakrere ennd et forrige=)
Helt perfekt!!

Eliza
Ragnar L.
You Can CAnon... Utrolig flott dette...
Caroline M. S.
I likhet med det forrige bildet ditt av Petra, synes jeg også dette er kjempebra. Her ser hun mer våken og konsentrert ut -følger med på noe som skjer. På det forrige var hun mer stirrende konsentrert, litt fjern (som når man ser på TV, men tenker på noe annet).

Her er håret hennes bedre enn på det forrige synes jeg og bakgrunnen forstyrrer ikke. Samtidig synes jeg dette ble litt verken eller. Jeg likte fargene i bakgrunnen og formatet på det forrige. På dette ville jeg enten hatt mer eller mindre bakgrunn. Men for all del - dette er et veldig bra bilde av en nydelig liten jente. :-)
Caroline L.
Flott barne bilde dette... fantastisk blick.

Mvh
Caroline
Avsluttet .
Nydelig jente... Flott lys som fremhever henne fint fra bakgrunnen!

Fint bilde

Hilsen JIm
Mikael L.
Underbart ljus. Intressant komposition och trevlig bild! Gillar det kvadratiska formatet.
/Mikael
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu