Svane 2
Bildet inngår i albumet Svane -
Utstyr
  • Nikon FM-2
  • Nikkor 35/2.0
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger508
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_76824} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Krister B.

Et bilde av en svanes nebb, dog det er en svane bak i bildet en plass, er jo dette lang forbi dybdeskarpheten. Skjønt er jeg ikke helt sikker på om selv nebbet kom innenfor dybdeskarpheten. Bildet er dessuten dystert mørkt, men det behøver ikke å være en dårlig ting, bortsett fra at det virker som du ikke fikk annet valg enn nesten åpen blender - og dertil tynne skarphetssone. Om du dermed på død og liv var nødt til å ta bildet der og da er jo et spørsmål man kan stille seg. Hadde det vært bedre å komme igjen dagen etterpå og tatt et skarpere og lysere bilde?

Gitt at bildet er akkurat slik du ønsket at det skulle bli, er jo uttrykket kun et spørsmål om kunstnerisk tolkning. Man kan jo ikke anta at folk legger ut bilder som er dårlige med mindre de ønsker å få vite hva som kunne vært gjort bedre. Og hva kunstnerisk tolkning angår, er dette slett ingen lett oppgave, selv om svaret kan være banalt nok. Kanskje er det den stygge andungen som ser en uskarp svane trede frem forbi skarpheten i synsfeltet et sted? Mulighetene er mange, men at et bilde kan tolkes gjør det ikke poetisk.
Tommy R.

He-he. Synes dette var litt tøft jeg da.
Carsten A.

Tja, vet ikke riktig hva man skal si, ettersom det er plassert i kategorien ''Dyr'', kan del vel sies at det svikter en god del som artsbilde (selv om arten sånn noenlunde lar seg identifisere).

Om bildet skal vurderes på fritt billedmessig grunnlag syns jeg ikke komposisjon og flateutnyttelse er så heldig, og hva hovedelementet angår virker det uforløst å presentere det uskarpt og ganske gjengrodd.

Kanskje et eksperiment, men da tror jeg det er mer heldig å benytte mer tradisjonelle fotografiske opptaksmetoder og/eller presentasjonform, stilt overfor et motiv av denne art.

MVH CA
Peter K.

Skulle jeg tatt et bilde til Norsk Fuglehåndbok hadde jeg vel tatt det på en annen måte. Uforløst og gjengrodd... ja. Det er det jeg vil at det skal være! Kanskje bildet kan forløses i tankene til betrakteren?
Avsluttet .

Tøff ide, men ville nok valgt å få med (nesten) hele nebbet i dybdeskarpheten. Ellers en original ide.
Peter K.

KB: Nei, jeg kom ikke til tilbake neste dag og tok et lysere og skarpere bilde. Jeg møtte svanen nærmest på fortauet, og han hadde visst noe å forsvare. Kameraet mitt står fast på f.2.0. Det er alltid dårlig lys når jeg har lyst til å fotografere.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu