Fuglesymfoni
Når været er grått og kjedelig - og lyset er flatt, finnes det fortsatt motiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-03 09:19:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS D60
  • Canon EF 70-200mm f/2,8L USM
  • Brennvidde155mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Turid G.

Enig med deg Erlend.
Morsomt å se alle fuglene samlet slik.
Hadde nok ønsket meg hele treet, men er redd fuglene hadde ikke kommet til sin rett.

mvh
Turid
Monica M.

Enig i at det kan være vanskelig å finne fristende motiver når det er grått og trist ute, men du har jo mesterlig forsert det hindret her!
Jeg liker vers. 1 best pga at treet kommer mer til sin rett her, syns det forsvinner litt for mye på vers. 2.
Du har fått mye ut av et enkelt motiv!

Monica
Espen S.

Jeg synes også at dette ble et bra fuglebilde, en god artsbeskrivelse! MEN! Jeg sitter med en følelse at det ikke er så skarpt som det burde vært??? Du burde kanskje valgt blender 7-8?

Espen
Ivar H.

Likte biletet godt, har ikkje behov for å sjå meir av treet. Likte versjon 2 best, men trur eg ynskjer meg noko midt i mellom 1 og 2.
Jonny E.

60-70 uskarpe fugler i et uskarpt tre.
Uskarheten ødelegger, etter min mening, dette bildet.
Eg ville hatt et mindre utsnitt av treet med færre fugler og fått sett flere detaljer på fuglene.

mvh JonnyE

Tore U.

Heisann. Er noke enig med de som mener uskarpheten ødelegger et ellers flott bilde. Komposisjonen sitter.

mvh
Tore
Erlend K.

Jeg tror det er 62 fugler, så anslaget til JE stemmer godt det. Takk for tilbakemeldinger, jeg liker dem ærlige og rett fra leveren!

Skarpheten kan delvis skyldes f/2,8 og dels diffust vær. Gitt avstanden så tro jeg nok været har mer skyld enn blenderåpningen. Bildet er beskåret lett i på sidene og i øvre del.

Denne type vær gir også en form for ''motlys'' da spredningen av lyset er relativt omfattende. Slik motivet og omgivelsene her er, er det naturlig at man ikke får spesielt god tegning av fuglene/detaljene. De fremstår mer som siluetter.

Erlend
Odd Tore S.

Bra ide, mange fugler i tre kan være bedre enn fugl på gren, bare så trist at det ser ut som mørke, litt ullne flekker mer enn fugler på min skjerm. v2 er ingen forbedring.
Jeg tror også at (hoved)årsaken er grått motlys. Jeg har sett at tynne greiner mange ganger ''brenner av'' under slike forhold, også på negativ fargefilm.
Hvordan så bildet ut med full oppløsning? For meg endte lineær komprimering 1:4 av mose med struktur som grønn grøt (.TIF-fil, ikke resultat av .JPG komprimering).
MVH
Odd Tore
Caroline M. S.

Dette ble bra synes jeg, og jeg tviler sterkt på at jeg ville likt bildet om det var skarpt og hadde sterkere farger. Da tror jeg nemlig at det kun hadde sett rotete ut. (Jeg har tatt bilder av trær med masse fugler i selv og det har sett helt for jæ... ut. En dag skal jeg jammen forsøke og herme etter deg og få det hele til å se mer ut som mønster enn som tre med fugler i). Jeg liker begge versjonene like godt. :-)
Erlend K.

Versjon 2 laget jeg i etterkant, i utgangspunktet som et lite ''prosjekt''... Dette har blitt min egen favoritt, og burde i grunnen vært v.1.

Av og til modner bildene litt over tid, mens andre surner umiddelbart :-)

Det er ikke alltid nødvendig at bildene skal være skarpe, brilliante og ha detaljer som man kan studere med lupe. Det er viktig å huske på at bildet kommuniserer med mottakeren, og det er denne som skaper bildet i sitt eget hode.

Erlend
Jonny E.

Hei igjen Erlend

Meget kloke ord.

mvh JonnyE
Birna R.

v2 fungerer fint, lett å se fuglene på min skjerm.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu