Vinterstemning i Bergen
Det har i det siste blitt lagt ut en del bilder med herlig vinterstemning. Trær tunge av snø, sol og skiføre.
Her er Bergensvarianten.
Skiene verker etter å bli brukt. Kjelken står og ruster.
Snømannen minstemann lager den ene dagen, er neste dag redusert til en gulrot, to poteter, skjerf og lue - alt i en haug på bakken.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-01-15 09:25:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-01-15 13:52:58
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • HP PhotoSmart 850
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger442
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_73072} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Inger-Lise S.

Hei! Så her er Bergensvarianten..Jeg har sittet og sett på bildet og prøver å bli enig med meg selv om den øverste 1/3 delen...Usikker på om jeg ville fjernet den pga lysene der og tatt et frekt utsnitt av resterende:...De glitrende dråpene i greinene og den grønne bakgrunnen.Blir ikke enig med meg selv...
Mvh Inger-Lise
Tom D.

Meget mulig du har rett, Inger-Lise.
Var litt usikker på hvor jeg skulle sette utsnittet, da dette allerede er et utsnitt av et større bilde, ser du.

Bildet er vel i utgangspunktet ikke så veldig spennende.
Kanskje nettopp derfor burde jeg prøvd med et frekt utsnitt, som du sier ;)
Får høre om det er noen andre som mener noe først.

Takk for responsen din .

Mvh Tom
Inger-Lise S.

Hei igjen! Nå er jeg blitt enig med meg selv her,trur eg:-) Jeg ville beskjære oppe,men ikke 1/3.Derimot slik at den nederste ''raden'' av lys ble værende.Beskjære ca 3 cm er mitt forslag,for det er et bilde jeg ikke bare vil slippe....Muligens pga et slags sug i bildet...
mvh Inger-LIse
Caroline M. S.

Dette ble bra synes jeg. Jeg tror du har fått maksimalt ut av bildet med den beskjæringen du har valgt. Ofte blir bilder av nakne greiner veldig rotete (både når mye og lite av greinene er med). Ikke dette. Mønsteret er passe tett, nok greiner er med og bakgrunnen god.

Jeg synes også det er veldig ''bergensk''. Alltid vått, men ikke nødvendigvis øs, pøs hele tiden. Her ser det ut som det er et lite opphold i regnværet og sol i regndråpene. Bergensere vet å sette pris på det oppholdsværet som er. Må fortelle en liten historie her. :-) Jeg var med en venninne i Galway i Irland en gang. Galway minnet oss så om Bergen. Folk lå strødd i parkene, koste seg på gresset i solen og så ut som de hadde all verdens tid. Vi kom i prat med noen, og ganske riktig - de kunne fortelle at dette var første soldag på 3/4 år, og vi forstod hvorfor Galway minnet om Bergen.
Tom D.

Takker så mye for kommentarer fra dere to.
Er i ettertid kommet til at jeg ikke liker den øvre del av bakgrunnen særlig godt - altså de lyse partiene.
Legger ut en versjon hvor jeg har redusert utsnittet til omtrent det halve.

Siste ord i teksten til v2 er falt ut - det skal stå ''frekkere'' :)

God historie, Caroline. Kjenner meg godt igjen.
På den annen side skjer det vel så ofte, når det først kommer en solskinnsdag, at bergenserne blir litt slått ut, og tenker: ''ka søren gjør vi no då ?''

Tom
Caroline M. S.

V2 - tja. Jeg tror forstår hvorfor du har kommet til at du ikke liker de hvite flekkene, men jeg synes v2 ble noe kjedeligere. Kanskje du heller skulle ta bort bare halvparten? Kutte av i krysset (det er to greiner som lager et kryss litt til høyre for midten oppe).

He, he - jeg kjenner ikke igjen ''ka søren gjør vi no då?'' til tross for omtrent 25 år som vestlending (hvorav omtrent 12 i Bergen). Fremdeles får jeg dårlig samvittighet når jeg oppholder meg innendørs en dag med oppholdsvær. Det blir ganske slitsomt her i Oslo hvor det regner så lite. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu