Orden vs Kaos
Fotograf
Utstyr
  • Canon D60
  • Sigma EX 14 mm f/2.8 HSM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Caroline L.
Hei Dag.

super kult dette bilde. likte komp, lys og falge.

Mvh
Caroline
Torbjørn S.
Enig. Spesielt komposisjonen var bra, men for all del, ingen ting å si på fargene heller...

Ts
Birna R.
Det spesielle her er egentlig bare vilken vei bildet ''leses'', dvs. oppfattes av tilskueren. For meg blir treet orden og kirkespiret kaos, vilket for meg er innlysende uansett. Men jeg har en mistanke om at det ikke var slik du mente selv?

Greit bilde forøvrig, bortsett fra en (utilsiktet?) ambivalens.
Dag J.
BR: Du har et poeng. Jeg tenkte ytre form, men burde vel kanskje snu om på tittelen.

Takk for kommentarer.
Vegard E.
Du komponerer svært godt med store perspektiv, og det har jeg mye respekt for. Liker vinkelen og tonene her særs godt.
Satt forøvrig stor pris på kommentaren til det siste bildet mitt.
Christer B.
Ikke enig med BJ, presteordenen vs uhemmet natur/kaos. Synes tittelen var velvalgt, legger dessuten merke til at kaos dominerer i forhold til kirken, hvilket funger utmerket rent symbolsk for min del. Pent bilde, nydelig farge. Litt usikker på det mørke høyre hjørnet, tror nesten det må være sånn for balansens skyld.
Tore U.
Knallbra! Kølnerdomen?

mvh
Tore
Dag J.
Eh, nei, det er nok ikke mer eksotisk enn Skien Kirke, er jeg redd.
Birna R.
Koblingen mellom bildets elementer og teksten er helt avhengig hvordan bildet leses. Tekst leser vi fra venstre mot høyre i vår del av verden og det betyr at første tekstelement som skal assosieres med ''noe'' i bildet er ''Orden'' og tilsvarende det neste ''kaos''. Nå er det nok vanlig (blant høyrehendte) å oppfatte bidler i samme retning som man leser tekst, mens for venstrehendte (som meg) er det tvert om. Derfor finner jeg et tre først som tilordnes ''Orden'' og deretter et kirkespir som knyttes til ''kaos''. Siden dette er også hva jeg selv mener om saken blir denne tolkningen - for meg - helt selvklar, men uansett om man er enig eller ikke, så viser vel eksemplet hvor risikabelt det er på basere seg på en ''standard'' tolkning av bildesymbolikk. Her er ikke et fasitsvar.

Jeg har stort sett vært på disse trakter forr å fotografere ved naturreservatet Børsesjø, men ser nå at trakten huser andre muligheter også.
Rune Edvin H.
Svært enkelt og grafisk i sin form. Savner egentlig var e ravnen i treet. Bruken av ordet kaos er jeg noe uenig i, da både treet og kirka er alt for ryddig.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu