Endelig kom grønnfinken
Grønnfinken har vært på fuglebrettet vårt siden vi satte det opp, men den forsvinner vanligvis med en gang vi tenker på å gå ut. Idag stakk den hodet frem for første gang.
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-21 00:54:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Sigma 100-300 f4 HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetEV -2/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger257
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Fred S.
God jul til sunnmøringen junior også ! Flott fanget grønnfink. (Men er det SÅ sommerlig der nede nå ? )
vh fred
Stig B.
Ja, her er det like varmt som det noen ganger er midt på sommeren :-). I natt kom det 1 cm snø, skal prøve å benytte det.

Bildet; Likte best v1. Fint med luft i blikkretning. Fin detaljering og bra skarphet. Positur bra. Bakgrunnen ble litt urolig, men fargen står til fuglen. På min skjerm litt mørk rundt øyet, men jeg tror jeg kaster skjermen min rett over jul.

Mvh Fattern
Avsluttet .
Et fin grønnfinkportrett
Inger-Lise S.
Fint portrett av en fin liten fugl.
Hilsen Inger-Lise
Kjartan T.
Morsomt med frøet som dingler i nebbet på denne storspiseren. Fin komposisjon og fint lys, men jeg liker ikke at fuglen sitter i en haug med frø. Hadde gjort seg bedre med litt snø eller kanskje ei grein?
Tom A. T.
Fint bilde av grønnfinken. Kanskje litt urolig bakgrunn.
mvh Tom T
Thomas B.
Takk for alle kommentarer.


FS: Ja, her var inntil idag så sommerlig her. Vi har slitt med enorme mengder regn og lukkertider som ikke holder til å¨fryse bevegelser. Men nå er det hvit ute, og jeg håper det holder seg til jul.

SB: Mørk rundt øyet? Kan godt hende det. Er litt usikker selv.

KT: Jeg er helt enig med deg. Liker heller ikke det fuglen sitter på, men likte mye annet med dette bildet, pluss at dette er det nærmeste jeg har kommet grønnfinken

TAT: Er litt enig i det. Kunne kanskje ha brukt f4, men hadde planer om å ta bilder nærmere, og hadde innstilt på på f5,6 for bra nok dybdeskarphet da denne fuglen satte seg på skuddhold og ikke ga meg tid til å endre innstillinger.

Mvh
Thomas
Per Harald O.
V1 best! Proft artsbilde, fin komp, sylkvasse detaljer av denne Carduelis chloris i det fine lyset! Bakgrunn og solsikkefrø hel ok! Regner med at det kommer noen stemning/miljøbilder snart?
I dag slo du han far langt ned i støvlan;)
Jan W.
Skarp og fin grønnfink Thomas.

Men i likhet med Kjartan er jeg ikke spesielt begeistret for frøene. Grønnfinken liker seg godt på bakken og det kan være vanskelig å få den til å sitte på en gren med alle disse frøene i nærheten.

Jan
Thomas B.
Takk for kommentarer.

PHO: Kommer til å pråve meg på miljøbilder av denne, men har desverre ikke noe klart enda. Holder på å skal få laget et kamuflasjetelt, så da blir det kanskje enklere. I tillegg så har det kommet 15 cm snø inatt, så det blir en fin bakgrunn, g gjør det lettere med bra nok lys.

JW: Enig i det. Den sitter alltid på bakken, og siden vi har gitt dem over 30 kilo solsikkefrø på brettet, så har jo en del blitt revet ned. Nå ligger som sagt snøen, så da blir ikke solsikkefrøene så synlige. Skal prøve å få til noe bedre idag.

Mvh
Thomas
Eskil O.
Versjon 2 var trivelig, litt urolig bakgrunn som nevnt.

Eskil.
Jonas L.
Fint grønnfinkbilde.
Ikke noe å utsette teknisk. At fuglen sitter i en haug av solsikkefrø synes jeg ikke gjør noe, spesielt ikke når bildet har den fine detaljen med frøet som dingler under nebbet. Faktisk irriterer gresstråene meg mer enn frøene her. De tar litt for mye oppmerksomhet synes jeg.
Bakgrunnen kunne kanskje vært noe roligere, men det er godkjent.
mvh JL
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu